Dodaj do ulubionych

jejku nie wierze !!!

18.09.06, 10:55
Jak pisałam, wcześniej w zeszłym tygodniu byłam o gastro, zmienił mi leki, bo
polprazol na mnie źle działał, przepisał mi nowe i jak narazie a minał
tydzien nie mam bóli !!! i do kibelka chodze raz dziennie (odpukać puk puk
puk) normalnie nie wierze, życie jest cudowne jak nic nie boli :)
Pozdrawiam
Magda
Obserwuj wątek
    • ptomb Re: jejku nie wierze !!! 18.09.06, 11:27
      A jakie to magiczne proszeczki??
    • enterol250 magdak, 18.09.06, 11:34
      dostalas antydepresant od gastrologa??? niezle. ciesze sie, ze jest taka
      poprawa. ale pamietaj, ze to moze byc tylko okresowa euforia... (nie to ze
      kracze, mowie tylko z doswiadczenia)
      pzdr.
      • magdak75 Re: magdak, 18.09.06, 11:42
        enterol no tego sie obawiam że to tylko chwilowe , ale dobre i to :)
        Dostałam Polpramol, lanzul, duspatalin retard i trilac
        • enterol250 Re: magdak, 18.09.06, 13:22
          mialam na mysli ten pramolan. sie wybieram do psychiatry... (znaczy zbieram sie
          do zabrania sie :D). z tego co wymienilas nie bralam tylko lanzula. nie chce Cie
          martwic, ale z pozostalych skuteczny na dluzej byl jedynie trilac. ale nie
          zapeszajmy, moze bedzie dobrze. oby. buzka :*
          • magdak75 Re: magdak, 18.09.06, 16:43
            duspatalin to tez niestety na mnie średnio działa, ale lekarz kazał to biorę,
            choć to drogie holerstwo i mam zamiar to rzucić, pramolanu narazie brałam tylko
            2 razy i przerwałam , wiec sam pramolan tu nie działa cudów, coś musi być w tym
            lanzulu :)
          • misiulu Re: magdak, 18.09.06, 19:17
            Enterol 250 - mam do Ciebie pytanko - jak długo bierzesz/brałaś Trilac? Ja go
            brałam jakiś czas po antybiotykach, i jakby było tr. lepiej. Przynajmniej po
            trochę zaczęły odchodzić gazy (przedtem miałam, i w sumie nadal nie jest super,
            prawie tylko i wyłącznie odbijania). Strasznie męczące to było. Ja w sumie nie
            mam chyba ZJN, bo brak biegunek i zaparć, ale problemy z żołądkiem (refluks).
            Do tego niezidentyfikowany dyskomfort po prawej stronie, w okolicach jelita.
            Ciężkich objawów (krew, biegunki, silne bóle, gorączki) nie mam więc to raczej
            nie Crohn ani WZJ. No i do końca nie wiem co to... Ostatnio lekarz kazał zrobić
            badanie CEA - markery nowotworowe j. grubego - wynik w zasaszie w normie, ale
            blisko górnej granicy, więc badanko do powtórzenia za jakiś czas... Mam
            nadzieję, że jednak wszystko ok.
            • enterol250 do misiulu 18.09.06, 20:42
              trilac bralam przez 2-3 miesiace, niestety dopiero po zakonczonej terapii
              antybiotykowej (infekcja helicobacter pylori), kiedy mialam bardzo wyjalowione
              jelito. jest to skuteczny preparat, ale i dosyc drogi, sa tansze i rownie
              skuteczne probiotyki.
              • misiulu Re: do misiulu 19.09.06, 09:51
                Dzięki za odpowiedź. Ja też dopiewo po skończeniu antybiotyków zaczęłam brać
                Trilac. A jakie tańsze i skuteczne probiotyki polecasz? Czy brałaś je tak jak
                napisane w ulotce?
                • enterol250 Re: do misiulu 19.09.06, 13:54
                  raczej bralam tak jak w ulotce, nie kombinowalam.
                  tansze probiotyki to np. probacti, lacidofil, lakcid, lactoral, nutriplant.
                  dobra tez jest beneflora, ale za to dosyc droga.
                  pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka