Dodaj do ulubionych

Enterol , daj znać !!

08.01.07, 22:08
Jak po kolono , napisz, bo mnie to czeka w niedalekiej przyszłości. Jak sie
czujesz?
Pozdrawiam
Magdak75
Obserwuj wątek
    • enterol250 Re: Enterol , daj znać !! 08.01.07, 23:48
      hej:) melduje poslusznie, ze czuje sie dobrze, po badaniu nie spalam ani troche,
      bylam w stanie sama sie ubrac i wyjsc (choc do domu wzielismy taksowke). co do
      wyniku, hm, teraz mam swoja hipochondrie na pismie, hyhy, innymi slowy sluzowka
      jelita w normie. oczywiscie badania nie zaluje, warto bylo sie przekonac, ze nie
      ma chorobowych zmian w obrebie jelita. nie mam jeszcze pomyslu na dalsza walke z
      ibs. ale to juz inna para kaloszy...
      pozdro serdeczne.
      ps. magdak - nic sie nie boj, badanie jest jak najbardziej do przezycia,
      oczywiscie jesli jest znieczulenie ogolne. tyle z pola bitwy.
      • magdak75 Re: Enterol , daj znać !! 09.01.07, 11:02
        Enterol ciesze się że wszystko ok:) Ja dojrzewam do myśli żeby wybrac sie po
        wyniki biospsji w końcu.
        Jak sie przygotowywałaś do badania ?
        • cyklop22 Re: Enterol , daj znać !! 09.01.07, 13:24
          A czy pobrali Ci wycinki do badania HP ?? Gdzieś znalazłam, że wcześniej miałaś
          jakieś zmiany w organiczne w jelitach (jeśli się nie pomyliłam) to napisz co to
          było.
          • enterol250 Re: Enterol , daj znać !! 09.01.07, 15:09
            no wiec odpowiadam zbiorczo, w punktach (na zlosc polonistce z liceum, bo
            przeciez nie wolno zaczynac wypowiedzi od "no wiec" hihi):
            1. przygotowanie do badania: dzien przed badaniem je sie tylko sniadanie, i
            potem preparat do czyszczenia okreznicy (fleet lub fortrans, ja dostalam recepte
            na ten drugi). preparat rozpuszcza sie w wodzie, pije i czeka w bliskiej
            odleglosci od wc (nie kozaczyc, to naprawde dziala! :D); w dniu badania pije sie
            tylko wode, a na 4 godz. przed badaniem nic. i tyle przygotowan.
            2. infekcje hp mialam w zoladku - ostatnia gastroskopia wykazala juz tylko lekki
            stan zapalny, ale bakterie udalo sie pokonac. w jelicie rowniez byla infekcja,
            jednak nigdy nie zbadano jaka, a poniewaz tym razem sluzowka byla czysta, nie
            pobrano wycinka.
            dzieki za zainteresowanie moimi flakami. pozdrowki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka