kierowiec1 29.06.04, 15:30 Czy sa i jakie sa mozliwosci zalozenia gazu w samochodztie z dwucylindrowym silnikiem chlodzonym powietrzem? Pozdr. K. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaziarz Re: Citroen 2 CV - na powaznie 29.06.04, 20:19 teoretycznie sa. Cieplo bierze sie z oleju. Sa takie specjalne parowniki, jakos sie wyprowadza obieg oleju i stad cieplo. pozostale elementy dzialaja normalnie. pzdr Odpowiedz Link
kierowiec1 Re: Citroen 2 CV - na powaznie 04.07.04, 10:21 Dziekuje za odpowiedz. gaziarz napisał: > teoretycznie sa. A praktycznie? ;-) > Cieplo bierze sie z oleju. Sa takie specjalne parowniki, jakos sie wyprowadza > obieg oleju i stad cieplo. Mam zapytanie od faceta, ktory poszukuje kontaktu do warsztatu mogacego jego Kaczke przerobic na LPG. Idealem byloby, gdyby warsztat nie byl zabardzo oddalony od granicy z Niemcami. I gdyby jakis pracownik rzeczonego warsztatu mowil po niemiecku :-) Gdybys mial jakiekolwiek namiary tego typu (lacznie z namiarami na Twoj warsztat), bylbym bardzo wdzieczny. Pozdr. K. Odpowiedz Link
gaziarz Re: Citroen 2 CV - na powaznie 04.07.04, 12:08 nie mam namiaru. Wiem, ze mozna tak przerobic, ale u nas sie tego nie praktykuje, wiec nawet namiaru na siebie nei podaje w tym przypadku. pzdr Odpowiedz Link