Dodaj do ulubionych

czy macie pomysl na zarabianie w domu?

04.06.06, 21:14
Witam waszystkie Mamy.
Czy macie jakiś pomysł na zarabianie w domu?Jestem młodą mamą i nie mogę
zostawić swojego maleństwa ,a sytuacja życiowa zmusza mnie do zarabiania
pieniędzy....Jedynym optymalnym rozwiązaniem jest jakaś dorywcza praca w domu
Bardzo proszę o jakieś rady i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • aldik77 Re: czy macie pomysl na zarabianie w domu? 27.06.06, 23:25
      Może jakieś korepetycje?Zależy jaki masz zawód, zainteresowania czy zdolności:)
      • ptysiula1 a może Allegro?? 28.06.06, 18:56
        ja akurat troche tam sprzedaje,jednak nie jest to moje zrodlo utrzymania,ale
        mozna zarobic chocby na wystawianiu na aukcje juz niepotrzebnych rzeczy po
        dziecku.ksiazki,no wszystko.zainwestowalam kilkadziesiat zlotych na kilka
        fajnych ciuchow firmowych z bazaru z odzieza uzywana-i jakos sie kreci :))
        • zuzanna56 Korepetycje 30.06.06, 07:26
          Kiedy ponad 9 lat temu urodził sie mój synek, praktycznie po 3 tygodniach od
          porodu wróciłam do udzielania korepetycji z angielskiego (skończyłam
          anglistykę).
          Uczniowie nie mieli nawet długiej przerwy bo urodziłam w czasie ferii zimowych.
          Ale moja mama przychodziła do mnie 3 razy w tygodniu na 2-3 godziny i w tym
          czasie była obok z dzieckiem. Było to wczesne popołudnie. Dwa razy w tygodniu
          późnym popołudniem pracowałam 1,5 godziny na kursie językowym blisko domu i
          wtedy zostawał z dzieckiem mąż. Wtedy za te parę godzin w tygodniu zarabiałam
          naprawdę sporo.
          Ale ktoś jednak musiał byc z dzieckiem.
    • ewa.mamaoli Re: czy macie pomysl na zarabianie w domu? 30.06.06, 21:38
      ja jestem młodą lekarką, zdecydowałam się na urlop wychowawczy dopóki mała nie
      skończy 7-miu miesięcy- jako przyszły pediatra chcę ją programowo pełne 6
      miesięcy wykarmic piersią i potem powoli rozszerzyć dietke. Mam ten sam problem
      co Ty. Znam angielski dosyć dobrze ale w małym miasteczku w którym mieszkam na
      wieść że udzielam dzieciom korepetycji zostałabym zlinczowana przez "rasowych"
      anglistów. Też się zastanawiam co mogłabym robić wieczorami kiedy mała zasnie
      bo z budżetem będzie bardzo krucho.
      A myslałas może o chałupnictwie, bo ja się nad tym zastanawiam- mam namiary na
      jakąś firmę która zleca robienie zakładek do ksiązek i ramek na zdjęcia, ale
      nie wiem czy to nie jest przypadkiem jakies naciąganie naiwnych i
      zdesperowanych osób???? Co o tym sądzisz???
      • alowa Re: czy macie pomysl na zarabianie w domu? 13.07.06, 09:31
        >ja jestem młodą lekarką, zdecydowałam się na urlop wychowawczy dopóki mała nie
        > skończy 7-miu miesięcy- jako przyszły pediatra chcę ją programowo pełne 6
        > miesięcy wykarmic piersią i potem powoli rozszerzyć dietke.

Dżisees. Odpadłam! A w którym miesiącu programowo chcesz dziecko posadzić przy
        stole?
        Sorry że nie na temat.
        • ewa.mamaoli Re: czy macie pomysl na zarabianie w domu? 13.07.06, 21:42
          nie chcę Cie urazić.. ale chyba zbyt wiele nie czytasz na temat aktualnych
          zaleceń dot. żywienia dzieci???? Dzieci karmione przez 6 miesięcy wyłącznie
          piersią są zdrowsze, rzadziej mają alergię- ale Ciebie to chyba i tak mało
          interesuje!!!!!
      • rapunzel1 Re: czy macie pomysl na zarabianie w domu? 14.07.06, 15:00
        ewa.mamaoli napisała:

> ja jestem młodą lekarką, zdecydowałam się na urlop wychowawczy dopóki mała
        nie
        > skończy 7-miu miesięcy- jako przyszły pediatra chcę ją programowo pełne 6
        > miesięcy wykarmic piersią i potem powoli rozszerzyć dietke.

A czemu nie praca w zawodzie?
        Konsultacje i wizyty domowe, wieczory,noce, weekendy ale tylko w okolicy żeby
        pogodzić to z karmieniem.
        Inne usługi medyczne: zastrzyki, pomiar ciśnienia, zdjęcie szwów - u mnie w
        mieście położne środowiskowe nie chcą zdejmować szwów (przynajmniej po CC) i
        odsyłają do szpitala, ale koleżanka znalazła prywatną, która za 30zł
        przyjechała do niej do domu, też bym tyle zapłaciła.

A jak lubisz dzieci to możesz zaopiekować się innym u siebie w domu dorywczo
        lub na stałe - ale na stałe mniejsze szanse bo szybko wracasz do pracy

Rapu
        • ewa.mamaoli Re: czy macie pomysl na zarabianie w domu? 15.07.06, 22:22
          myslałam o tym ale mieszkam w małym miasteczku, ludzie zaraz strasznie wszytsko
          komentują....... musze się zastanowić. Jesli chodzi o dyżury to odpadają ze
          względu na nocne karmienia, mysle o 2 popołudniach w przychodni- małą zajęłaby
          się moja mam. Dzięki za doradę. Jesteś naprawdę b. miła.

Nie wiem dlaczego niektóre osoby po przeczytaniu tego co napiszesz wycinają
          jakis fragment wypowiedzi i ostro go krytykują, człowiek pisze żeby komuś coś
          podpowiedzieć a tu .. zmasowany atak.
          Nie maogę się przyzwyczaić do tego że nasze społeczeństwo takie jest...
          • ewa.mamaoli Re: czy macie pomysl na zarabianie w domu? 15.07.06, 22:24
            a... pół osiedla wie że pracuje na pediarii więc notorycznie ( zwłaszcza
            wieczorami lub w weekendy)badam chore dzieci sąsiadek, koleżanek z osiedla
            itp... ale nie miałabym odwagi wziąć za to pieniędzy,
            • greenfingers Re: czy macie pomysl na zarabianie w domu? 15.07.06, 22:46
              a czemu nie brac pieniędzy? ok kolezanek moze nie, ale od sąsiadek? przecież to
              jest Twoja praca. Moze własnie to jest to? prywatny gabinet pediatryczny. sama
              do takiego jezdze z moim synkiem. 50 zł za porade.
          • rapunzel1 Usługi medyczne cd. 17.07.06, 14:07
            Czy w twoim miasteczku jest szpital czy pogotowie ratunkowe?
            Jeśli nie to zainwestuj w dobrze zaopatrzona apteczkę domową i bądź prywatnym
            pogotowiem dla mniej skomplikowanych przypadków. Uświadom sobie i ludziom, że
            zapłacenie komuś sprawdzonemu na miejscu może byc bardziej opłacalne niż dojazd
            do "darmowego" pogotowia, długie czekanie z duperelą na nieznanego lekarza,
            który często okazuje się konowałem. Do tego nie muszą jeszcze szukać otwartej
            apteki i kupować całego opakowania środka, który użyją tylko raz.

To ty określasz swoje honorarium i może ono byc skromne, tak żeby wiele osób
            było stać. U mnie w mnieście standard to 50 zł za poradę w prywatnej praktyce i
            to dla mnie już kategoria "poważna suma", z kolei 20 zł to zawsze mam w domu i
            wydam bez zastanowienia. Oceń na co byłoby stać ludzi w twojej miejscowości,
            albo powiedz koleżankom, które korzystają z twoim usług, że masz trudną
            sytuację materialną i poradź się jaka jest rozsądna taksa. Myślę, że wielu
            ludzi lepiej się czuje, jeśli może zapłacić lekarzowi za zawracanie głowy o
            nieprzyzwoitych porach.
            Rapu
    • jusiadyk Re: czy macie pomysl na zarabianie w domu? 13.07.06, 09:44
      Ja mam taki pomysł: gotowe obiady. Chyba to sie sprawdzi w dużych miastach,
      wiem, że w niektórych funkcjonuje. Dużo ludzi nie ma czasu robić obiadów a ile
      można jeść pizz i hamnburgerów. Może możesz gotować domowe obiady i dowozić je
      do klientów lub oni odbierali by od Ciebie jeśli mieszkasz w dobrym punkcie.
      Oczywiście do tego potrzebne jest spore nagłośnienie, że takie coś oferujesz.
      Myślę, że ludzie, którzy nie mają czasu gotować często zapłacą 3 czy 5 zł
      więcej za domowy dobry obiad niż za kolejną schoarmę.
      • asiabe5 Re: czy macie pomysl na zarabianie w domu? 16.07.06, 14:08
        też wpadłam na ten pomysł co ty skad jesteś może pogadany na gg mój nr6500957 pozdrawiam Joanna
        • jusiadyk Re: czy macie pomysl na zarabianie w domu? 16.07.06, 14:22
          Jestem z Bydgoszczy ale od razu Ci powiem, że mi by takie coś pasowało jako
          klientce. Sama pracuję i nie mam czasu brać się za nic nowego a do garów też
          mnie nie ciągnie.
          • kubbik1 Re: czy macie pomysl na zarabianie w domu? 22.07.06, 20:00
            O dobry pomysl, ja tez niestety czesto nie mam czasu nic ugotowac a ile mozna
            jesc mroznoki albo pizze wiec fajnie by bylow sykoczyc gdzies albo dostac do
            domku domowy obiadek
            Pozdrawiam
    • zapachyfm praca w domu, wysłałam maila 24.07.06, 15:29
      mam nadzieję, że twój mail to pauletta221@gazeta.pl
      pozdrawiam Ciebie i maleństwo
    • piotr_aga Re: czy macie pomysl na zarabianie w domu? 25.07.06, 17:57
      Ja mam dla Was kochane mamusie pewną propozycję

Jeśli któraś stwierdzi, że jest ona atrakcyjna zapraszam na gg, chętnie
      odpowiem na wszystkie pytania i wszystko wyjaśnię

Chodzi o firmę oriflame, w której
      MASZ WIELE MOŻLIWOŚCI :

* kupujesz kosmetyki tylko dla siebie z bardzo atrakcyjna znizka

* sprzedajesz kosmetyki po cenie katalogowej, przez co mozesz zarabiac na
      sprzedazy kosmetyków

* budujesz własna grupe konsultantow i zarabiasz OD 3% do 21% z ich
      sprzedazy !!!!

* nie musisz zamawiac co miesiac, nikt do Ciebie nie dzwoni wieczorami aby Cie
      poganiac, zamawiasz co chcesz, kiedy chcesz i za ile chcesz

* termin zaplaty to 14 dni

* jesli jakis produkt sie nie spodoba, nie spelni Twoich oczekaiwan, pamietaj
      ze zawsze mozesz go zwrocic

* przez pierwsze 3 katalogi bedziesz otrzymywac atrakcyjne prezenty:
      - wydłużający i pogrubiający tusz do rzes
      - żel do kąpieli Milk&Honey Gold
      - Paleta do makijażu

Prezenty możesz zobaczyć tutaj:
      poland.oriflame.com/promocje/lato/rekrutacyjna.pdf
      Ponadto najlepsi konsultanci kwalifikuja sie do Klasy Biznes gdzie czekaja
      atrakcyjne oferty (NP KATALOGI GRATIS, KAZDA PRÓBKA PO 0,50 GR, TANIEJ WYBRANY
      PRODUKT 40%, DODATKOWY BONSU 3%)

Jesli nie masz dostepu do katalogu zawsze mozesz zobaczyc go tutaj:
      HTTP://www.oriflame.pl/prod/offers/CurrentBrochureFrontpage.jhtml

Jeżeli jestes juz zdecydowany i podjąłes/podjęłaś decyzję i chcesz
      współpracować z oriflame z przyjemnością zostanę Twoją sponsorką.
      Wystarczy ze wejdziesz na stronę:
      www.oriflame.pl/earnMoney/registrationLink.jhtml
      i wpiszesz numer sponsora 1058707

Serdecznie pozdrawiam

Agnieszka

moje gg 8769445
      CZAS NA PRZYJEMNOSCI
      FORUM KOBIECE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka