zenusia 12.02.07, 12:13 1.5 roku temu miałam cukrzyce ciążową obecnie mam podwyższony cukier rano (107-138)po jedzeniu jest ok DLACZEGO?A DODATKU TYJE !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowakaga5 Re: mam pytanie DO DOśWIADCZONYCH 14.02.07, 08:10 Większa część pacjentek z cukrzycą ciążową rozwija cukrzycę typu 2 w późniejszym czasie. Na razie masz hiperglikemię na czczo, którą już powinnaś zacząć leczyć (biorąc tabletki i oczywiście stosując dietę cukrzycową), aby nie doprowadzić do rozwoju powikłań cukrzycy. Odpowiedz Link
zenusia Re: mam pytanie DO DOśWIADCZONYCH 22.02.07, 16:16 Byłam u diabetologa i zalecił mi kontrole cukru i dieta.Podobno tabletki sa bardzo szkodliwe ?????????czy to prawda Odpowiedz Link
nowakaga5 Re: mam pytanie DO DOśWIADCZONYCH 22.02.07, 16:46 Jeśli tak uważa to zmień diabetologa!!! Masz wskazania do brania metforminy na wieczór. Podwyższone cukry są bardzo szkodliwe, a działania niepożądane tabletek rzadkie i nieszkodliwe (zaparcia, wzdęcia itp.) Odpowiedz Link