mmmag 02.12.07, 22:44 Mam córeczke 11 miesięczną - urodziła się przez cc . Myślimy o drugim dziecku, a ja chciałabym rodzić sn - czy po tak malej przerwie 1,5 roku - 2 lat istnieje wogóle szansa na taki poród?? Może któraś z Was tak rodziła.. dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingaolsz Re: Pierwsze cc , drugie sn po 1,5 roku - można?? 03.12.07, 15:09 Ja rodzilam po 2 latach i 9 miesiacach od cc - i wszystko bylo OK. Mysle, ze po 2 latach tez byloby dobrze - pogadaj z lekarzem. Kinga Odpowiedz Link
gizmaaa Re: Pierwsze cc , drugie sn po 1,5 roku - można?? 25.12.07, 21:18 podziwiam, ja bym się bała po takim odstępie czasu rodzić naturalnie. Nie wiem jak to jest, bo to dużo zależy od jakości starej blizny i braku jakichkolwiek powikłań w czasie ciąży. Lekarz powienien Ci dać wskazówki co i jak Odpowiedz Link
mamadasia1 Re: Pierwsze cc , drugie sn po 1,5 roku - można?? 04.01.08, 20:54 Witam. Ja urodziłam 2lata i 1 miesiąc po cc. Na dodatek urodziliśmy z mężem sami , bo położna miała 4 porody w tej samej fazie na 4 salach i akurat wyszła, więc mąż "łapał" główkę. Pierwszy poród trwał 21 godzin i zakończył się cc, drugi ok. 6 godzin i bez żadnych wspomagaczy (przy pierwszym cały czas oksytocyna, masaż szyjki). Odpowiedz Link
earl.grey Re: Pierwsze cc , drugie sn po 1,5 roku - można?? 08.01.08, 13:18 ja miałam rodzic 2 lata po cc, nikt nawet słyszeć nie chciał o cesarce - "obowiązuje" próba porodu naturalnego, zatem lekarze uważają, że można. Odpowiedz Link
iwona1408 Re: Pierwsze cc , drugie sn po 1,5 roku - można?? 08.02.08, 19:32 o BOŻE JAK JA BYM CHCIAŁA SPRÓBOWAĆ URODZIĆ SN.PIERWSZĄ MIAŁAM CESARKE BO SYNUŚ GŁÓWKE MIAŁ U GÓRY A TERAZ JESTEM W 5 MC I BARDZO CHCĘ RODZIC SN ALE LEKARZ MÓWI ŻE Z RACJI MOJEJ DROBNEJ POSTURY I DUŻEGO DZIECKA (OK500G -22 TYDZIEŃ)RACZEJ MAM NASTAWIAĆ SIĘ NA CC MAM NADZIEJE ZE UDA MI SIE JEDNAK URODZIC SN SZCZĘŚLIWIE WRAZ Z MĘŻEM Odpowiedz Link
suzii8 Re: Pierwsze cc , drugie sn po 1,5 roku - można?? 15.02.08, 07:59 My sie chyba znamy) Ola przyszla na swiat przez cc. Teraz termin porodu mam na koniec czerwca czyli roznica 1,5 roku. Ja chciabym cc, a moj lekarz na to ze nie widzi wskazan do cc i on uwaza ze bedzie sn! Ja osobiscie nie zamierzam tak rodzic, ale zobaczymy z czasem co z tego wyjdzie... Odpowiedz Link
fanta-girl suzii8 17.02.08, 22:26 to ja mam identyczną sytuacje ale tez po okresie nerwow, mam etap co ma byc to bedzie )) Odpowiedz Link
radioremba Re:ja czekałam 7 lat po cc i na nic 18.02.08, 11:37 Moje drogie ja odczekałam po pierwszym cc 7 lat bo zniosłam je fatalnie, nie było planowane, dziecku spadło tetno i trzeba było natychamist mnie ciąc, dochodziłam do siebie całe wieki. Teraz miało być sn na bank a tymczasem -łozysko przodujące i już mam się szykować do planowego cc((( czy ja jeszcze będę mała szansę na poród sn? czy w ogóle na jeszcze jedno dziecko ? Odpowiedz Link