Dodaj do ulubionych

skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żelazna

18.07.15, 12:12
Witam.
Jestem w 35 tc. Lada dzien bede miec usg na ktorym okaze sie czy dziecko jest duze jak pierwsze. Jesli tak m9j lekarz ktory nie pracuje w szpitalu da mi skierowanie na cc przez wzglad na pierwszy porod zakonczony vaccum i duzy plód.
Chcialabym rodzic przez cc ns Zelaznej -sw. Zofii w warszawie. Tam majac skierowanie od lekarza z zewnatrz trzeba odbyc konsultacje kwalifikujaca u ich lekarza. Czy macie jakies doswiadczenia jesli chodzi o takie spotkanie
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 19.07.15, 17:34
      Masz wyznaczony termin konsultacji ? Jak nie, to raczej zapomnij o Żelaznej albo idź od razu prywatnie do lekarza stamtąd. Miałam termin na koniec listopada, na początku września chciałam się umówić na konsultację, a powiedzieli mi, że do końca roku nie maja miejsc. Jak się okazało, miejsce było dla znajomej, ale na końcówkę chodziła do lekarki z Żelaznej i wpisali ją w grafik od ręki. Trzymam kciuki, ale licz się z tym, że musisz szukać innego szpitala.
      • axxx87 Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 19.07.15, 23:42
        Termin porodu to ok 22.08 a wizyte umowiona u lekarza z zelaznej mam na 27.07.
        • ela.dzi Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 20.07.15, 09:09
          No to nie masz się czego obawiać. Taka konsultacja polega tylko na tym, że potwierdza się skierowanie i każą Ci się stawić bodajże dzień przed CC.
          • axxx87 Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 20.07.15, 12:42
            A nie probuja podwazyc takiego skierowania.
            • ela.dzi Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 20.07.15, 19:16
              Tego Ci nie powiem, bo miałam wskazanie okulistyczne, więc ginekolog coś tam pomarudził i tylko potwierdził, bo to zupełnie nie jego bajka i nie miał podstaw cokolwiek kwestionować. Nie wiem jak to jest w przypadku wskazań typowo ginekologicznych. Powodzenia, już Ci zazdroszczę i trzymam kciuki smile
              • axxx87 Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 20.07.15, 22:03
                Dziekuje. I dzis doszlo chyba kolejne wskazanie. To 35t2d i ulozenie nadal posladkowe.
                • ela.dzi Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 20.07.15, 22:16
                  Napisz proszę po tej konsultacji.
                  • straggly Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 21.07.15, 21:19
                    Ja bylam na kwalifikacji w 32 tc, czekalam na termin ok 2 tygodni, nie mialam lekarza stamtad. Powodem byl jedynie pierwszy porod przez cc i to mialam na skierowaniu od mojego gina wpisane. Nic nie marudzili, mowili tylko ze w ostatniej chwili przyszlam-termin mialam na niecale 2 miesiace pozniej. Slyszalam tez ze kwalifikacje prowadza do 34 tc.
                    • axxx87 Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 21.07.15, 21:34
                      Wlasnie troche sie tego boje. Ze moze byc za pozno crying
                      • axxx87 Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 29.07.15, 13:44
                        Mialam napisac co i jak wink

Wiec Pani doktor bardzo mila i sympatyczna a wizycie.
                        Pierwsze co to poinformowala mnie ze moze juz byc za pozno na umowienie CC u nich przez wzglad na to ze to juz skonczony 36tc i terminy od 17.08 moga juz byc zajete.
                        Powiedziala ze obiecac nie moze ze bede miala tam cc i ze da mi znac w srode-dzis.
                        Nastepnie zaczela rozmawiac ze mna na temat powodow/wskazan do cc.
                        Pierwsze to ulozenie miednicowe- wiez id razu zaproponowala mi obrot zewnetrzny. Wyrazilam swoj sprzeciw wiec nawet mnie nie namawiala. ( fajnie- nie czulam nacisku)
                        Kolejny powod to ryzyko duzego plodu- co dla nich chyba nie jest bezwzglednym wskazaniem do cc poniewaz zaproponowala mi w razie obrocenia sie dziecka glowka w dol tydzien wczesniej rozwiazanie droga naturalna by dzieciatko bylo mniejsze i latwiejszy porod.
                        Co w sumie wydalo mi sie fajnym rozwiazaniem w razie czego. Pozniej mnie zbadala i wystawila kwalifikacje do cc z tym ze musialam czekac na decyzje czy jest termin.

Dzis dostalam od niej info ze mam termin na 21.08 o terminie cc. Termin z OM mam na 24.08 a z usg tego w 12tc na 22.08. Pierwszy Syn tez urodzil sie z tego terminu wiec boje sie ze nie dotrwam do terminu cc.
                        • ela.dzi Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 29.07.15, 21:10
                          Dzięki za info. Czyli tak jak myślałam, najlepiej umawiać się zaraz po zapłodnieniu wink Ją też będę próbować, jeśli znów wyjda mi wskazania okulistyczne i w takim razie jeszcze chyba na początku drugiego trymestru smile

Życzę, żeby udało Ci się dostać.
                          • furtaszek Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 29.07.15, 22:50
                            Dodam info od siebie. jestem w 28 tc i tydzień temu zgłosiłam się do lekarza w przychodni. Wcześniej prowadziłam ciążę w innym miejscu. Jestem po dwóch cięciach i uzyskałam informację, że będę wpisana na planowe cięcie. I na pewno zostaję u tego lekarza smile
                            • axxx87 Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 05.08.15, 21:35
                              Wkurza mnie jedynie fakt ze niby za nic nie trzeba placic... a wizyta kwalifikacyjna -oczywiscie nie na NFZ i koszt minimum 150 zl , plus konsultacja anestezjologa- Nie na NFZ i koszt 150 zl... gdyby maz chcial byc przy cieciu 200 zl... Nosz... odechciewa sie wszystkiego jak trzeba za cos co placisz i tak placic dodatkowo crying
                              • ela.dzi Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 06.08.15, 08:01
                                No to niezły biznes sobie robią.

Na Inflanckiej byłam 10 min w przychodni na konsultacji, konsultacji z anestezjologiem nie miałam (no chyba, że 5 min przed cięciem, a wcześniej pytali o dotychczasowe znieczulenia na izbie przyjęć), a mąż był ze mną na sali operacyjnej. Za nic nie płaciłam.
                                • axxx87 Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 14.08.15, 14:53
                                  A opowiedz prosze jak wygladala opieka po cieciu ? Ile lezalas na popie, kiedy dali ci dziecko itp.
                                  • ela.dzi Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 14.08.15, 21:29
                                    Na sali pooperacyjnej leżała około 12 h, a po 3 h dostałam go. Wcześniej był z tatą. Mogłam mocniej domagać się przywiezienia dziecka, ale generalnie nie miałam zastrzeżeń. Zdecydowanie gorzej było jak przewieźli nas na poporodową. Ja zupełnie nie nadawałam się do opieki nad dzieckiem, a niestety nikogo to nie interesowało. Ponoć na Żelaznej jest z tym zdecydowanie lepiej.
                              • furtaszek Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 14.08.15, 15:03
                                axxx87 - wizyta kwalifikacyjna u anestezjologa na NFZ smile po prostu zapytałam czy na NFZ jest miejsce we wrześniu, po 36tyg i było, więc się zapisałam smile
                                • axxx87 Re: skierowanie na cc- konsultacja u lekarza Żela 14.08.15, 15:15
                                  A mi w koncu zapomnialam napisac ze nie kazali placic za ta wizyte u nich w szpitalu. Pani na recepcji powiedziala ze jest bezplatna.
                                  Wiec teraz tylko jeszcze 200 zl za obecnosc meza.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka