Dodaj do ulubionych

druga cesarka

06.04.16, 18:20
Witam,
urodziłam 7 m-cy temu, przez cc z powodu braków postępu porodu, teraz znowu jestem w ciąży i chciałabym wiedzieć, czy jeżeli czas od poprzedniego porodu jest tak krótki,to jest to powód do skierowania na drugą cesarkę.
Obserwuj wątek
    • carmelita81 Re: druga cesarka 07.04.16, 21:21
      W większości szpitali jest tak że jeżeli nie minął rok od poprzedniego cięcia to kolejny poród też przez cc. Ale to teoretycznie. Praktycznie to zależy od lekarza dyżurnego. Musisz sie poprostu dowiedzieć w szpitalu w którym zamierzasz rodzić jak wygląda sytuacja.
      • ela.dzi Re: druga cesarka 08.04.16, 16:07
        Też tak myślę.
    • korali99 Re: druga cesarka 09.08.17, 14:57
      Raczej będziesz miała cesarkę. Ja zaszłam w ciąże po 11 miesiącach o pierwszego porodu przez CC. Drugi poród także był poprzez cesarskie cięcie. Dodatkowo trochę szwy mi puściły. Miałam skurcze i urodziłam przedwcześnie. Zajście w ciąże po tak krótkim czasie jest bardzo niebezpieczne ponieważ blizna może się rozejść.
      www.mamaibobasy.pl/
    • angeka2 Re: druga cesarka 23.08.17, 22:10
      zaszłam w ciążę 9mcy po pierwszej cc. W szpitalu na izbie lekarz pytał, czy chcę próbował sn, powiedziałam, że nie, wpisał w kartę "stan po cc" i po 2 dniach na patologii wzięli mnie na cesarkę.

Na sali leżałam z kobietą, która rodziła 11 lat po pierwszym cc i również ją pyytali, czy chce sn czy cc.
    • annakowa80 Re: druga cesarka 26.11.19, 18:49
      Dość ryzykownie, zwykle lekarze zalecają żeby trochę więcej odczekać. Ja musiałam po cc czekać aż dwa lata żeby próbować z drugim maleństwem.
      • cesarz.owa Re: druga cesarka 15.12.19, 21:18
        No i bardzo rozsądnie. Po co się tak spieszyć?? Ja mam odstęp 6,5 roku między cesarkami i jest git.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka