Dodaj do ulubionych

Brzydka blizna po cc

26.03.18, 16:26
Witam. 7 miesięcy temu miałam cesarskie cięcie. Moim problemem jest blizna - ma intensywny różowy kolor, lekko piecze, czasami swędzi, jest wypukła. Po prostu nadwrażliwa (wszystko mnie uraża). Byłam u ginekologa i stwierdził, że faktycznie bardzo zle wygląda, ale widać takie mam ciało ;/ W środku macica wygląda ok. Co mogę zrobić? Możecie polecić jakieś sprawdzone maści? Używałam już kilku i nic;/
Obserwuj wątek
    • marti_30 Re: Brzydka blizna po cc 03.04.18, 11:05
      Polecam plastry Sutricon. Oprócz tego warto umówić się na wizytę do fizjoterapeuty, który zajmuje się kobietami po porodzie i nauczyć się "mobilizacji" blizny. Filimi na ten temat są też na youtube.
    • k_oliwia Re: Brzydka blizna po cc 18.05.18, 22:38
      Mnie w pielęgnacji rany po cesarce ogromnie pomógł spray regenerujący z motherlove. Wspomagał gojenie a także redukował bliznę dzięki czemu szybciej doszłam do siebie.
    • jasminka35 Re: Brzydka blizna po cc 06.12.19, 10:13
      Polecam olej rycynowy, jest najlepszy na blizny. Jest bardzo gęsty więc nakłada się go tylko miejscowo. Naturalny, bez dodatkowej chemii. Dobry jest także olej z jojoba. Ja używałam na moja bliznę olejów z firmy Renovality, naprawdę dobrej jakości a i cena jest przystępna smile
    • anna_kuczynska70 Re: Brzydka blizna po cc 17.11.21, 07:11
      Hej, ja po cesarce stosowałam plastry Silaurum apteline.pl/plaster-silaurum-na-blizny-5-sztuk
      Blizna wygląda super, fajnie się zagoiło.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka