nikol_00 06.04.10, 10:46 Mam pytanie operacja córki za trzy tygodnie ma kaszel co zrobić żeby szybko się go pozbyć czy operacja może być przesunięta. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abcde-25 Re: Operacja za trzy tygodnie..... 06.04.10, 12:04 Olejek Olbas - skropl na pościek, maść rozgrzewająca - smaruj plecki - u mnie to pomogło na kaszel właśnie. Powodzenia! Aha, jeszcze cebion multi w kropelkach radzę. Odpowiedz Link
gosiam25 Re: Operacja za trzy tygodnie..... 06.04.10, 19:08 u mnie mały ostatnio miał zapalenie oskrzeli (kaszel był straszny) najbardziej pomogły inhalacje, kupiłam specjalnie inhalator i robiłam mu 3 razy dziennie inhalacje, używałam jeszcze mucosolvan (rano, raz dziennie po nim ostukiwałam małego) i syropek bactrim - on najbardziej pomógł na kaszelek (wystarczyły 4 dni i kaszelku nie ma :) dwa razy dziennie dawałam 2,5ml) a nie wiem czy przed operacją można jakieś leki my dopiero przed operacją Odpowiedz Link
nikol_00 do...gosiam25 06.04.10, 21:05 bardzo dziękuję za podpowiedzi a kiedy macie operację Odpowiedz Link
adarn Re: do...gosiam25 06.04.10, 22:26 Sugeruję wizytę u zaufanego pediatry. Opisać sytuację, że jesteście przed operacją. Na wirusowe choróbska, kaszel dobrze działa eurospal. Choć ma taką samą ilość zwolenników jak i przeciwników. U nas zawsze była po nim poprawa była znaczna. Kaszel po nim od razu przechodził. Jest oczywiście na receptę. Odpowiedz Link
agneesi Re: Operacja za trzy tygodnie..... 06.04.10, 21:55 Witam, a te inhalacje to tylko z soli fizjologicznej? My walczymy z kaszlem od tygodnia. Dawalam syrop wykrztuśny ambrosol, smaruję maścią rozgrzewającą, robilam inhalację i dalej jest kaszel. Nie tak ostry jak na początku, ale jest. My naszczęście po operacji, nie goni mnie żaden termin, ale chciałabym sie już pozbyć tego kaszlu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
gosiam25 Re: Operacja za trzy tygodnie..... 07.04.10, 11:20 my mamy zaplanowany wyjazd do szpitala na 17 czerwca. jeden lekarz przepisał mi eurospal ale po nim nie było poprawy i dlatego drugi lekarz przepisał nam bactrim kilka dni i mój mały już nie ma kaszelku oraz inhalacje Odpowiedz Link