angelika.feculak 13.05.10, 13:10 Mam pytanie czy któreś z waszych dzieciaczków ma zaplanowaną operacje na 18 XI tego roku,jestem ciekawa czy sie z kimś spotkamy ?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 18.09.10, 18:44 kochani skoro nikt nie ma na ten dzień operacji to może coś pokrewnego w listopadzie ?? Odpowiedz Link
legeza Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 29.10.10, 22:37 Witam my mamy zaplanowana operacje na 15 listopada Mam nadzieje ze nie bedzie przesuniec w terminach Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 30.10.10, 22:08 też mamy taką nadzieje ale licze się z każdym zdażeniem,tyle czekaliśmy więc jeden dzień w tą czy w tamtą nie ma już różnicy.... oby wszystko się dobrze skończyło.... też się strasznie denerwuje tym wszystkim,boje sie strasznie... może się spotkamy.... Odpowiedz Link
legeza Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 31.10.10, 10:22 Na pewno sie spotkamy skad jestes? Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 31.10.10, 21:50 Z Człuchowa koło Chojnic a ty ?? Odpowiedz Link
legeza Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 02.11.10, 22:37 Ja z Częstochowy, będę Cie szukać Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link
franciszeksyla Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 06.11.10, 13:11 Dziewczyny jak macie jakieś pytania odnośnie operacji i pobytu w IMiD proszę dzwońcie 662 063 779. My jesteśmy dwa tygodnie po operacji. Termin dr Piwowar nam zmienił ponieważ pojechaliśmy i okazało się, że zespół z jednej sali operacyjnej się rozchorował i nie mogą operować Naszego Frania. Z tego co się orientuję to teraz bardzo często się zdarza że przesuwają termin, ale nie obawiajcie się bo jedynie o parę dni. Nasze dzieciaczki są bardzo dzielne i zapewniam Was, że strach ma jedynie WIELKIE OCZY wszystko będzie ok! Pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link
rzepka11111 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 06.11.10, 15:40 My mieliśmy operacje w zeszły piątek. Przesunięto nam o jeden dzień. tz. Mieliśmy przyjechać do szpitala w środe ale kazano nam przyjechać w czwartek. Powiedziano nam że operacja napewno się odbywa w tygodniu w którym mamy orientacyjny termin. Również operował dr. Piwowar. bardzo fajny specjalista, natomiast dr. Mydlak straszny służbista. Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 11.11.10, 08:41 kochane mamusie mam prosbe czy mogłybyście zrobić mi krótką liste co mamy zabrać dla maluszka do szpitala,co nam będzie nezbędne,co się nam moze przydać a np. wy zapomniałyście a by się przydało.... od kilku dni robie sobie taką liste ale z tych nerwów to mam tylko mętlik w głowie... cały czas wydaje mi się że o czymś nie pamiętam bądz będzie mi to zbedne... Odpowiedz Link
kasiulkawpk Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 11.11.10, 18:38 forum.gazeta.pl/forum/w,13419,114850819,,niezbednik_podczas_pobytu_w_IMID.html?v=2 Odpowiedz Link
franciszeksyla Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 11.11.10, 22:00 Witam serdecznie, My jesteśmy 3 tygodnie po operacji (rozszczep wargi i podniebienia) Dla maluszka zabierz: - pajacyki (są najwygodniejsze ponieważ dziecko ma założoną igłę w nóżce) na oddziale jest ciepło a po operacji raczej przez główkę nic nie założysz bo zestresujesz malucha - śliniaki i parę pieluch tetrowych (u Nas mały nawet śliny nie połykał po operacji i się bardzo przydały) - kocyk (mały spał na ręcach non stop i nakrywałam go kocykiem nie za grubym oczywiście) - pieluchy, mleko, kaszki, zabrałam również jogurty Danonki i to był sukces bo mały zaczął je jeść jako pierwsze, potrafił nawet dwa zjeść w ciągu dnia - miał 7 mcy i nie patrzyłam czy może czy nie może w tym wieku, jadł to mu dałam) - butelkę i parę rodzai smoczków bo nie wiadomo który dziecko zaakceptuje, strzykawkę (mój do tej pory je tylko strzykawką), łyżeczkę - podgrzewacz do mleka zabraliśmy swój ponieważ w nocy jak mały się przebudził to mieszankę przygotowywałam mu w pokoju aby czekając na mleko czy rumianek nie obudził całego oddziału swoim płaczem - alantan, oktanisept no i oczywiście mydełko do mycia, oliwkę czy krem, ręcznik itd. - myślę że to wszystko, bynajmniej Nam nic więcej nie było potrzebne. My zabraliśmy zabawki grające aby podczas karmienia "czymś" go zajmować. Dla siebie zabrałam: -śpiwór - spodnie dresowe 2 szt - bluzę dresową 1 szt - bluzki na krótki rękaw - 4 szt - wygodne kapcie - ręcznik, przybory toaletowe itp. i piżamy, ale powiem Ci że nie spałam te 2 noce które byliśmy tam i nie były potrzebne - jedzenie na pierwszy dzień (jest tam lodówka i zabrałam co nieco z sobą chociaż i tak nie jadłam takiego miałam stresa, ale większość mam tak właśnie robiła - kawę, kawę, kawę.....która trzymała mnie "przy życiu" swój kubek i sztućce Myślę, że to wszystko - jeżeli masz dodatkowe pytania zadzwoń - 662 063 779 Odpowiedz Link
rzepka11111 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 12.11.10, 09:50 franciszeksyla byłas jeszcze w imidzie 28 października? Odpowiedz Link
franciszeksyla Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ do rzepka11111 17.11.10, 20:29 Nie Nas już 28 października nie było w IMiD - wyszliśmy 21.10.1010 a operację mieliśmy 19.10.2010. Pozdrawiam Odpowiedz Link
legeza Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 12.11.10, 09:13 Witaj, dzwoniłam do Imidu Jedziemy planowo na 15 mamy się stawić 16 operacja ;( Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 12.11.10, 09:24 legeza a ja dzisiaj dzwoniłam bo już termin i kazali o 13 dzwonić bo nie było Kacperka lekarza i maja podjąć decyzje...jejka nie wiem czy do tej 13 nie umre z nerwów... Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 12.11.10, 14:25 legeza a my w następny poniedziałek prawdopodobnie jeszcze mamy dzwonić 19 aby potwierdzić przyjazd... no mielibyśmy teraz razem z wami bo pani mówiła że teraz w poniedziałek ale my nie mamy jeszcze badań wszystkich i na ryzyk fizyk ale zdecydowalismy że trzy dni w tą czy trzy dni w tamtą nie ma różnicy i poczekamy.. Odpowiedz Link
legeza Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 12.11.10, 21:30 to pewnie się nie spotkamy życzymy Wam powodzenia trzymajcie się dzielnie Odpowiedz Link
roger2009 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 13.11.10, 19:05 witam i mam pytanie czy ktos jest juz po zabiegu podniebienia? my jutro jedziemy i nie wiem jak wyglada pobyt matki z dzieckiem i imidzie? jestem przerazona, bo juz w poniedzielek zabieg, ew prosze o info na gg 8684503 Odpowiedz Link
kasiulkawpk Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 13.11.10, 19:43 wysłałam wiadomośc na gg:) Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 13.11.10, 22:40 kasiulkawpk jakbyś mogłą to mi też napisz jak to wygląda w Imidzie moje GG 8038531 Odpowiedz Link
kasiulkawpk Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 14.11.10, 11:47 Angelika napisałam wiadomośc na gg :) pozdrawiam Odpowiedz Link
mbkbab Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 16.11.10, 15:35 witam!my mamy operacje 18.11 w IMiDZ.Córcia ma rozszczep podniebienia miekkiego.Jedziemy z Koszalina.Nerwy ogromne... , włąsnie próbuje spakowac torby.Troche tego jest.Mam pytanie o koagulogram.Nasza ma albo cos powyzej normy albo ponizej.Tylko APTT ok.Pediatra widziała wyniki i wyraziła zgode na operacje ale jak tam powiedza , ze wyniki kiepskie?? napiszcie prosze o co w tym chodzi.... Odpowiedz Link
kasiulkawpk Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 16.11.10, 16:29 przez chwilę zastanawiałam sie co to jest ten koagulogram ale znalazłam na wypisie ze szpitala po operacji rozszczepu że prawidłowy.... nie wiem co jeśli u Was teraz jest kiepski najlepiej jutro koło 10 zadzwonić do chirurga tam gdzie potwierdzaliście termin operacji i zapytać, żeby nie było, że droga na darmo:) trzymam kciuki by było ok Odpowiedz Link
anulaaa33 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 16.11.10, 20:25 nie stresuj sie nam też wyniki wychodziły dziwne i albo zaniżone albo zawyżone ;) operacja sie odbyła ponoć przy takim małym dziecku trudno o idealne wyniki Odpowiedz Link
mbkbab Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 16.11.10, 20:44 dzięki sliczne, ogólnie to chirurg przez tel pytała nas o wyniki małej ale o to nie zapytała a ja dopiero dzisiaj "studiowałam" te wyniki i cos mi nie podeszły , ale raczej nie wroca nas do domu bo z daleka jedziemy to było by to troche chore.Lekarka powiedziała ze na miejscu mała pooglada ale mamy przyjechac.Staram sie myslec pozytywnie i po trzech dniach chciałabym wrocic do domu :) .Wszyscy powtarzaja , ze operacja rozszczepu podniebienia miekkiego to kosmetyczny zabieg ale mimo to w głowie matki rózne mysli się kłębią.no nic.czas sprawdzic liste rzeczy do zabrania i jutro w droge :) pozdrawiam i trzymajcie kciuki :) Odpowiedz Link
roger2009 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 16.11.10, 22:34 my tez jestesmy po zabiegu tylko miekkiego, wczoraj byl zabieg a juz dzisiejsza noc w domku jak masz jakies pytania pisz na gg 8684503 Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 17.11.10, 11:48 a my mamy powtórke badań jutro bo leukocyty 14,5 wyszły ponizej normy :( wszystko inne w normie.... mamy dzwonić ale raczej nici z operacji cos tak czuje !! pewnie sie do styczna przesunie :((( Odpowiedz Link
anulaaa33 Re: Angelika 17.11.10, 12:44 A co Ci powiedzieli ?? że operacji nie bedzie?? my też mielismy leikocyty poniżej normy i sie odbyła Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Angelika 17.11.10, 13:43 anula kazali powtórzyć wyniki jutro i jak bedą niższe jak te z dzisiaj to wypadamy na styczeń,jak takie jak dzisiaj to zadecyduja lekarze co dalej przez telefon,najlepiej jakby wzrosły... ale oni boja się nas ciągć do Warszawy bo my mamy 400km a niedaj boże jak wyjdą w poniedziałek niższe... więc muszą być raczej jutro wyższe jak te z dzisiaj bo to znaczy że się zwiększają i jest szansa na operacje.... no ale nie robie sobie juz nadzieji :( Odpowiedz Link
franciszeksyla Re: Angelika 17.11.10, 20:28 Hej! Nie rozumiem tych leukocytów - Nasz Franio miał najpierw 13,8 i były za wysokie (we krwi oczywiście) a następnie przy drugim badaniu miał 10,3 a potem spadły mu do 9,8 i wówczas było ok? U Was jest ponad normę a nie poniżej normy??? Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Angelika 17.11.10, 20:39 franciszesyla ja tez już nie wiem powiedzieli że za niskie i jutro mamy powtórzyć badanie sama juz nie wiem ile one powinny wynosić !! Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 19.11.10, 11:44 mamy wyniki lepsze,dzisiaj rozmawiałam z lekarzem...ale niestety wypadlismy z terminarza i musimy czekać... :( nie no załamka...pan dr.kazał zadzwonić w środe rano to może nas około 29 wciśnie ale też nie obiecuje .... :( nie no teraz to juz mam doła totalnego Odpowiedz Link
kasiulkawpk Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 19.11.10, 16:34 Angelika, nie dołuj się.... nam kazali zadzwonić w piątek a w niedzielę wieczorem musieliśmy stawić się na oddział:) będzie dobrze:) Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 03.12.10, 12:24 kochani jedziemy do Warszawy...mamy leukocyty 18,7 kazali przyjechać bo nie ma juz na co czekać...dr.Szczygielski i dr.Piwowar wyrazili zgode bo czas ucieka i boja się że to podniebienie nie bedzie się tak zrastać jak powinno...tylko teraz wszystko w rekach anestezjologa czy sie zgodzi.... mamy być na oddziale we wtorek na 10.00,robią badania i anestezjolog podejmuje ostateczną decyzje co do zgody na operacje... nie mamy nic do starcenia najwyzej wrócimy do domu i dalej bedziemy czekać... trzymajcie kciuki !! Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 30.01.11, 11:30 Chciałabym sie pochwalić że po bardzo długim oczekiwaniu jesteśmy już po operacji... mały bez komplikacji przeszedl zabieg a na dzień kolejny czekała na nas juz krew do przetaczania..... po trzech dniach wrócilismy do domu,choc pani profesor chciała nas juz odesłać po dwóch ale nie miałam odwagi podołać temu sama w domu.... w tej chwili mały przechodzi kryzys z jedzeniem,w szpitalu jadł więcej jak w domu przed operacja a w domu mamy koszmar...łatwo nie jest.... we wtorek jedziemy na zdjęcie szwów.... wyglada jak na razie przeslicznie :-) Odpowiedz Link
franciszeksyla Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 30.01.11, 16:21 To bardzo dobra wiadomość!!! Nie martw się, u Nas Franio zjadał dużo mniej niż w szpitalu. W pierwszych dniach po powrocie w ciągu dnia wypijał tylko 180ml mleka. W nocy przez sen dawałam mu strzykawką rumianek i potrafił w ten sposób wypić 200ml. MAŁYMI kroczkami a wszystko wróci do normy :) trzymamy z Franiem kciuki i życzymy wszystkiego dobrego... :) Odpowiedz Link
agulcia83 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 04.11.11, 08:33 Witam! Mamy termin operacji na 25 listopada. Wypada to w piątek mam pytanie do mam dzieci już po operacji. Czy operacja się odbywa tego samego dnia, czy na następny dzień? Jeden rodzic tylko może być z dzieckiem? Piszcie proszę na gg 2961255. Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 08.11.11, 11:49 Operacja jest dnia nastepnego po dokładnych badaniach,może się przesunąć o dzień rodzic moze p[rzebywac jeden na oddziale ale tak w gruncie rzeczy jak przebywa dwóch mało kto zwraca na to uwage chyba ze jest obchód to dodatkowi rodzice wychodzą na świetlice :-) wiec spokojnie wszystko bedzie dobrze .... napisz jak juz bedziesz po co i jak pozdrawiam i mocno trzymam kciuki Odpowiedz Link
agulcia83 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 08.11.11, 13:04 A nie wiecie czy w sobote tez wykonuja operacje? Bo my mamy przyjecie w pt i sie boje, ze dopiero w pon zrobia operacje, a nie mamy co z mlodszym braciszkiem zrobic i bedzie musial z nami jechac i trzeba jakis nocleg dla mnie i syna zalatwic, a cora bedzie z tata w nocy. :( Odpowiedz Link
cye Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 08.11.11, 23:21 To dokładnie tak jak u nas. Też mąż będzie z córką a ja z małym synkiem nocuje u rodziny (na szczęście mamy taką możliwość). Termin mamy na 21 a 18 mam dzwonić, żeby potwierdzić. W sobotę raczej nie operują i na pewno nie przyjmują w piątek, gdyby operacja miała być w poniedziałek, bo po co ktoś ma im 2 dni miejsce zajmować. Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 09.11.11, 07:38 Dziewczyny jak my byliśmy z małym w szpitalu to tam nawet w nocy robili operacje bo mieli zaległości....ale podejżewam ze jak zadzwonicie potwierdzić to bedziecie musieli przyjechać w czwartek bądz w poniedziałek Odpowiedz Link
agulcia83 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 09.11.11, 08:12 TO po diabła dają na 25 listopada termin przyjęcia? Jak to się obsunie to będzie lipa, bo mąż aż tyle wolnego nie może brać :( no nic wszystko się wyjaśni zapewne jak zadzwonie 21. Trzymamy za Was mocno kciuki. Odpowiedz Link
agulcia83 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 09.11.11, 08:44 A i jeszcze mam jedno pytanie na ile dni wczesniej robiliście badania te co są podane na skierowaniu? Grupę krwi już córce wykonałam,bo na to się czeka 2 tyg a reszte? Odpowiedz Link
gosiam25 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 09.11.11, 09:18 a dlaczego na grupę krwi czeka się 2 tyg, my robiliśmy rano a po południu mieliśmy wynik ??? Odpowiedz Link
agulcia83 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 09.11.11, 09:35 Z grupy krwi? U Nas czas oczekiwania na ten wynik jest 2 tyg. Tak bylo jak robilam przed ciaza iteraz pytalam lekarki i mowila, ze tyle się czeka. Na badanie z krwi owszem jeden dzien, ale na badanie grupy krwi i Rh 2 tyg. Odpowiedz Link
jowitka345 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 09.11.11, 10:14 Nie wiem dlaczego tyle czekacie na grupę krwi.. przecież jak ktoś ma np wypadek i trafia do szpitala do krew na grupę robią na CITO i wynik mają za niecałą godzinkę więc to dziwne. Ja tez robiłam wszystkie badania w jednym dniu i wyniki łącznie w grupą krwi miałam tego samego dnia po południu. Odpowiedz Link
agulcia83 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 09.11.11, 10:22 No u nas w laboratorium takjest niestety wiec zrobilam wczesniej, zeby miec na 100%. Niewazne. Zastanawia mnie tylko ile dni wczesniej reszte badan robiliscie. Bo wyniki beda z dnia na dzien. Niestety tak ma to laboratorium, ze wysylaja wyniki do glownego laboratorium i na nastepny dzien te badania beda. Odpowiedz Link
jowitka345 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 09.11.11, 10:28 J zrobiłam dwa tygodnie wcześniej tak na próbę.. bo bałam się, że coś będzie nie tak i całe szczęście bo córka miała podwyższone leukocyty w moczu. Jak wyleczyłam to zrobiłam badania kilka dni przed planowanym przyjęciem i wszystko było ok. Odpowiedz Link
agulcia83 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 09.11.11, 10:36 Ha o tym nie pomyslalam. Dzieki za podpowiedz.Mamy jeszcze czas, to jutro zrobie jej badania a jak cos by bylo nie tak to mozna podzialac w tym kierunku :) Dzieki sliczne. Odpowiedz Link
dziubek-4 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 09.11.11, 11:46 mnie lekarz powiedział że badania są ważne 10 dni Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 10.11.11, 07:51 ja badania małemu robiłam tydzień przed planowanym przyjęciem,wyszły podwyższone leukocyty w krwi,mocz był ok...powtórke zrobiłam dzień przed telefonem do Imidu na umówienie dnia przyjecia,lekarz chirurg napewno bedzie pytał przez telefon na jakim poziomie jest leukocytoza bo to ważne,wynik wskazuje na zapalenie przebyte lub obecne jeszcze w organiżmie maleństwa badz brak i zdrowy organizm gotowy na przyszłą operacje warto jest zrobic sobie wczesniej lecz nie dłużej jak 10 dni przed,bo to tez ważne i zrobic powtórke dzień wczesniej.... u nas takie badania się wykonuje z rana a za 15 minut już mamy wyniki z laboratorium jak zaznacze ze wyniki potrzebne do operacji na telefon do Imidu powodzenia i trzymam kciuki za was kochani Odpowiedz Link
agulcia83 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 10.11.11, 08:08 U Nas jest ten ból, że musiałabym z młodą jechać całe miasto, żeby mieć wynik na zaraz, więc jednak się nie pofatyguję.Zrobię w pt przed tel do IMiDu to w pon jak bede dzwoniła to juz wyniki będą, a potem jak coś powtórzę już w głównym laboratorium. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi :* Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 10.11.11, 08:10 Trzymam za was kciuki zeby te leuko były w normie i oby wszystko odbyło się w terminie :-) Odpowiedz Link
agulcia83 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 10.11.11, 10:36 Dziewczyny ratujcie co robic,bo dzwonilam wlasnie do IMiD i pani mi powiedziala, ze moje dziecko jest nie wpisane na operacje.Szok kazali zadzwonic do dr co kierowala i tamta mi wyjasnia ze jest wpisana ale pewnie maja obsuniecie i na inny termin wpisze dr Piwowar, ale zeby dzw w pon do niego bezposrednio. MIal ktos taki przypadek? Zwariowac idzie... Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 10.11.11, 10:55 Spokojnie bez nerwów bardzo często się to zdaża niestety !! Dzwoń do dr. Piwowara i napieraj na jak najblizszy termin,przedstaw sytuacje co i jak on zrozumie napewno... Odpowiedz Link
agulcia83 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 10.11.11, 11:20 Aaaa oddzwonili do Nas. :) Termin operacji 18 istopad a przyjęcie 17 do 10 rano :) Ale się cieszę. Odpowiedz Link
angelika.feculak Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 10.11.11, 15:57 no widzisz nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :-) trzymam kciuki za was mocno !! Odpowiedz Link
agulcia83 Re: Operacja 18 listopada w IMiDZ 11.11.11, 13:12 Kochani potrzebuję namiarów na jakiś pobliski hotel przy Instytucie ktoś coś z Was rezerwował? Odpowiedz Link