Dodaj do ulubionych

Pytanie przed przeszczepem

30.09.12, 20:11
Kubuś ma na na 16 października wyznaczony termin przeszczepu. Dzisiaj wieczorem zauważyłam, że w podniebieniu, tuż obok szczeliny rozszczepu wyrostka zębodołowego, wyżyna mu się dwójka. Pani prefesor mówiła, że takie zęby usuwa się w trakcie zabiegu, ale czy będzie to możliwe, jeśli ząb dopiero zaczął wychodzić? Czy nie przeszkodzi to w operacji? Czy to normalne, że ta dwójka pojawiła się tak późno (kiedy wyszły już niektóre piątki)? Strasznie się zaniepokoiłam, pomóżcie, może ktoś miał podobną sytuację...
Obserwuj wątek
    • abcde-25 Re: Pytanie przed przeszczepem 01.10.12, 11:00
      Cześć! Też spanikowałam przed przeszczepem-identyczna i analogiczna sytuacja u mojej córci, zębów się nie uwsuwa-dwójki badź tzw. rozszczepionej dwójki na dwa mniejsze zabki, a nawet lepiej, że jest jak to ujęła Profesor, bo przy przeszczepie to pomaga, a nie jak my mamy myslimy, że przeszkadza. Życzę dużo siły, przeżyjecie przeszczep i po 3 miesiacach od operacji bedziecie się znów śmiać! Pa.
    • cye Re: Pytanie przed przeszczepem 02.10.12, 18:49
      Mieliśmy bardzo podobną sytuację, też szukałam pomocy tu na forum. forum.gazeta.pl/forum/w,13419,128807185,,Zab_w_szczelinie_rozszczepu.html?v=2 Zęby w efekcie zostały. Są umiejscowione wyżej od pozostałych i trochę zachodzą jeden na drugi, ale rosną "w dół" i nie rzuca się to w oczy.
      • kasienka353 Re: Pytanie przed przeszczepem 03.10.12, 21:13
        Dziękuje bardzo za pomoc:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka