mamamatiego04 16.11.05, 09:26 czy ktoś wie co się dzieje z dr Surowcem? Ponoć jest już od 2 miesięcy na zwolnieniu i nie wiadomo kiedy wróci a my mieliśmy w styczniu mieć wyznaczony termin operacji przez niego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zmrocznik Re: dr. Surowie 16.11.05, 09:27 Nie wiemy co się z nim dzieje, ale w październiku na wizycie powiedzieli nam,że nie będzie go do grudnia:( Odpowiedz Link
u.too Re: dr. Surowie 17.11.05, 00:03 jeśli tak będą wyglądały sprawy z leczeniem dzieci z wadami, to chirurdzy też sobie odpuszczą. nie wiem jak wy, ale byłam zaszokowana tym co się dzieje w szpitalu. wcześniej miałam to szczęście,że nie korzystałam z 'opieki'. kto z was chciałby studiować w sumie z 15 lat by zostać chirurgiem plastycznym i pracować za kilkaset zł, no i operować takie skomplikowane przypadki a tu np. rwą się nici, chociaż szpital można by zaopatrzyć w coś pożądnego. można by ale pieniądze płyną przez nfz... płakać się chce. Odpowiedz Link
agunek1 Re: dr. Surowie 17.11.05, 12:27 A ja myślę, że nie chodzi tu o długi okes nauki ani o wysokość wynagrodzenia - ale o powołanie Odpowiedz Link
u.too Re: dr. Surowie 17.11.05, 13:15 co do powołania, to czy nie wygodnie nam w to wierzyć- co innego pozostaje. jednak wydaje mi się,że talent, czy lata pracy, włożony wysiłek powinien procentować nie tylko wdzięcznością pacjentów,którzy i tak są uzależnieni od chirurga. czy zanim pojawiło się nasze dzieciątko z rozszczepem to tak podziwialiśmy np. dr. Surowca, pewnie nikt o nim nie słyszał, a szkoda. Odpowiedz Link
u.too do agunek c.d. 17.11.05, 13:59 wiesz ja bardzo szanuję lekarzy w imid, szczególnie dr. Surowcowi jestem wdzięczna, bo to on operował. Doceniam też ich etykę, wiesz co mam na myśli. Nie mniej jednak wcale bym się nie zdziwiła, gdyby zgodził się pracować w lepszych warunkach, na innych zasadach i też pomagając chorym dzieciom, a przecież ma takie możliwości od maja 2005. Mój kolega z LO jest dobrym dentystą w NY, coś niecoś wiem o jego sytuacji zawodowej. Nawet sobie nie wyobrażasz jaka to różnica, nie tylko finansowa, chociaż ten aspekt najbardziej rzuca się w oczy. Myślę,że łatwiej jest jest zachować postawę altruistyczną mając lepsze perspektywy. Odpowiedz Link
u.too Re: dr. Surowie 17.11.05, 23:24 nie wiem czy możliwość robienia czegoś w czym jest się naprawdę dobrym to brak patriotyzmu, ale to chyba temat na inne forum. Myślę,że istotniejsze są tu wartości humanitarne, i tu tkwi problem, bo czy limit na leczenie dzieci z wadami, który wyczerpał się już we wrześniu nie jest zaprzeczeniem tych wartości? Odpowiedz Link
u.too do mamy matiego 18.11.05, 00:39 trochę dyskusja zeszła na boczny tor, ale może ci coś podpowiem. jeśli wiesz jak nazywa się następny zabieg (np. faryngoplastyka, czy przeszczep kości do wyrostka) to możesz sama zapisać maluszka w poradni, rejestrują na oficjalnym druku pesel dziecka i kod operacji. plus to jesteście już w kolejce, w październiku lista była o ile dobrze pamiętam rozpisana do maja 06. jeśli nie jesteś zorientowana w sytuacji porozmawiaj z dr. Piwowarem, on powinien pomóc. W przypadku gdy nie ma lekarza prowadzącego zastępuje go inny. Odpowiedz Link
mama.dominiki Re: do mamy matiego 22.11.05, 15:36 Witam Byłam wczoraj w IMiDz i doktor Surowiec był. Byliśmy u niego na wizycie. Pozdrawiam Ania - mama Dominiki z SPR Odpowiedz Link