Dodaj do ulubionych

Przeszczep kości - dr Surowiec

24.08.06, 11:27
Jakie macie doświadzcenia z przeszczepu kości robionego przez doktora
Surowiec? Chodzi mi dokładnie o to, czy podczas takiej operacji dodatkowo
były wykonywane korekty ust i nosa oraz dermabrazja blizny?
Napiszcie mi o swoich doświadczeniach.
Słyszałam,że Pni Profespr przy wykonywaniu tego zabiegu koryguje dodatkow co
się da. A jak wyglada sytuacja w przypadku operacji przeprowadzonej przez
doktora??

Aga
Obserwuj wątek
    • u.too Re: Przeszczep kości - dr Surowiec 24.08.06, 15:00
      Zawsze chirurdzy w imid robią ile się da, więc jeśli będzie taka potrzeba u
      Niki to możesz liczyć na dr Surowca. U dziewczynki leżącej na sali razem z nami
      korygował nosek, jeśli chodzi o bliznę chyba nie było takiej potrzeby, bo
      równiutka i małowidoczna była.
      Pani Prof. podkreślała mi niejednokrotnie,że jest on bardzo zdolnym chirurgiem
      (operował naszą małą).
      • agunek1 Re: Przeszczep kości - dr Surowiec 24.08.06, 19:07
        Moja Olka miała mieć robioną dremabrazję przy okazji przeszczepu kości, ale
        okazało się że była zbyt opuchnięta i miała poprawiany nosek.
    • mamamatiego04 Re: Przeszczep kości - dr Surowiec 25.08.06, 10:49
      Witam:)

My też jesteśmy przed operacją przeszczepu którą będzie wykonywał dr Surowiec,
      termin przyjęcia mamy na 25.09 więc już po opisze nasze wrażenia.

Pozdrawiamy Ania i Mati
      • mag55 Re: Przeszczep kości - dr Surowiec 25.08.06, 15:34
        Potwierdzam to co napiała u.too. Wszyscy chirurdzy w IMiDz robią zawsze ile się
        da i co się da. Moją Oliwkę też teraz operował dr Surowiec (pierwszą prowadziła
        pani prof) i jestem zadowlona. Przeszczep podobno się udał, dr zrobił też
        dermabrazję, ale nie korygował noska.
        Co podczas operacji można poprawić zależne jest od wielkości rozszczepu. Oliwka
        miała szeroki rozszczep i była za duża odległośc między jednymi mięśniami a
        drugimi i nie można było ruszać noska. To samo potwierdziła pani prof. Tym
        bardziej, że raczej nie ominie naszych dzieci operacja przedłużenia przegrody
        nosowej, podczas której można będzie już poprawić nosek.

Uważam, że wszyscy chirurdzy w IMiDz sa super i robią wszystko co mogą z myślą
        o naszych dzieciach, a nie tylko po to żeby zrobić.

Pozdrawiam gorąco,
        Magda
        • mamaadika Re: Przeszczep kości - dr Surowiec 25.08.06, 22:56
          Ja też przyłanczam się do tych wszystkich pochlebnych opinii o lek. chirurgach
          z IMiD-u . Szkoda tylko że jest ich tylko dwóch , i oczywiście sama p.prof ,tak
          doskonałych lek.życzyli byśmy sobie dużo więcej ,bo na całą polskę to za
          mało ,z tąd też takie kolejki do IMiD-u.
          My wczoraj wrócilismy z kliniki, gdzie przeszczep kości przeprowadzała p.prof.
          i dr Surowiec .
          Adik oprócz przeszczepu miał korektę noska ,udrożnienie przegrody nosowej gdzie
          włożony jest dren ,podcinane miał wędzidełko języka ,tak więc wszystko co
          wymagało poprawek zostało naprawione ,dziś mija druga doba od zabiegu i
          trzymamy sie dzielnie.
          Ps.
          Magda bardzo sie cieszę że u Oliwci przeszczep się przyjął ,napisz proszę jak
          u Was było z uruchamianiem i w której dobie ,Adik leży plackiem boi sie nawet
          siadać ,szczęście że dużo pije bo z jedzeniem totalna klapa.
          Gorące pozdrowienia i buziaczki dla dzielnej Oliwki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka