kala57 19.10.06, 22:39 mój synek Szymon ma podśluzówkowy rozszczep podniebienia. Operację ma mieć 21.11. na Koziej. Wciąż używa jeszcze smoczka-uspokajacza. Jak myślicie, czy powinnam go odzwyczaić przed zabiegiem ? Czy może go używać po operacji ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka.rzeznik Re: smoczek przed operacją 20.10.06, 23:17 Hej Moim skromnym zdaniem odzwyczajaj teraz. Po operacji dziecko ma wystarczająco dużo stresu wiąże się z nową buzią, opuchlizną, więc po co fundować mu jeszcze stres związany ze smoczkiem, a raczej jego brakiem. Wiadomo, że będzie niezła jazda (nie wiem, my nie używaliśmy smoczków), ale zawsze możesz się pocieszyć, że odejdzie Ci to po operacji. pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link
hubcio14 Re: smoczek przed operacją 21.10.06, 08:26 Nasz Hubi używał smoczka do operacji podniebienia. Potem nawet na niego nie popatrzył i tak jest do dziś. Więc nie ma reguły. Jedne dzieci nie chcą a inne już kilka dni po operacji nie mogą obejść bez smoka. Zawsze decyzja zależy do dziecka. Odpowiedz Link
edki16 Re: smoczek przed operacją 21.10.06, 09:58 Witam ! Mój Szymek też miała podśluzówkowy rozszczep podniebienia. Operacja odbyła się w trybie nagłym więc nawet nie myślałam co ze smoczkiem. Po operacji nie dałam a on się nie upominał ,ale miał wtedy 5 miesięcy. Myślę ze ważny jest też wiek dziecka. Pozdrawiam serdecznie Edyta Odpowiedz Link
wildraven Re: smoczek przed operacją 24.11.06, 13:55 Ja swojej malutkiej nie odstawiałem smoka do samego zabiegu Odpowiedz Link