Dodaj do ulubionych

Gdzie nad wodę?-pytanie laika

15.04.04, 13:50
Może wam, miłośnikom tego regionu i znawcom, może wydać sie śmieszne, ale...
Poszukuję czegoś na wakacje, koniecznie nad wodą i najlepiej w jakimś
drewnianym domku właśnie na Roztoczu. Szukałem różnych ofert w necie, ogólnie
informacji o regionie, ale potrzebuję jeszcze opinii kogoś, kto zna teren i
potwafi doradzić.
Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • benia30 Re: Gdzie nad wodę?-pytanie laika 15.04.04, 19:35
      Pewnie za wiele nie pomogę - znam tylko Zwierzyniec i Krasnobród...
      W Zwierzyńcu - stolicy Roztoczańskiego Parku Narodowego woda jest, drewniane
      domki też, ale... różni je od siebie pewna odległość, tzn. aby dostać się z
      domku nad wodę należy przemaszerować przez miasto i las. Są jeszcze prywatne
      kwatery nad zalewem w Rudce (tel. 084 6872175)
      W Krasnobrodzie nad samym zalewem położone są kempingi np. OSiR-u, które mnie
      osobiście bardzo przypadły do gustu. Wlokłam tam kiedyś znajomych przez pół
      Polski, dodam że jechaliśmy w ciemno, a nie było żadnych problemów ze
      znalezieniem noclegu, no i wakacje były bardzo udane... (tel. 0832 7101 - ale
      nie wiem czy aktualny, niestety...)
      Jest dużo ciekawych miejsc, a na tym forum jest kilku znawców, którzy powinni
      coś Ci doradzić.
      • stiah Re: Gdzie nad wodę?-pytanie laika 15.04.04, 19:42
        Tak z lekka poza sezonem polecam zalew w Majdanie Sopockim. Domki są nad samą
        wodą, woda czysta, choć trochę zimna, ale to tak jak wszędzie, bo źródlana. W
        szonie niestety, sporo ludzi i jest tłoczno.
        • nelu Re: Gdzie nad wodę?-pytanie laika 16.04.04, 11:37
          Dzięki za odpowiedzi. Może jakieś orientacyjne ceny?
          • misia.m Re: Gdzie nad wodę?-pytanie laika 17.04.04, 17:24
            Adresy znajdziesz między innymi na WWW.WAKACJE.AGRO.PL
            Jeżeli jesteś z W-wy to 23-25 kwietnia będą targi turystyczne na ul.
            Marymonckej 34 , teren AWF.tAM ZNAJDZIESZ I FOLDERY I MOŻE WŁASCICIELI AGRO
            ceny:18-30 zł za nocle w zależności od standardu
            misia@street.pl
            • misia.m Re: Gdzie nad wodę? 05.06.04, 18:23
              Opiszcie jak ktoś był co się dzieje na kąpieliskach w weekendsmile
              • benia30 Re: Gdzie nad wodę? 06.06.04, 13:43
                Zimno i mokro - nie czas chyba jeszcze na letnie kąpiele...
                U nas na wsi panował zwyczaj, że kąpieli w rzece można było zażywać dopiero po
                dniu Św. Jana czyli po 22 czerwca...
            • czuk1 Re: Gdzie nad wodę?-pytanie laika 06.06.04, 08:51
              misia.m napisała:

> Adresy znajdziesz między innymi na WWW.WAKACJE.AGRO.PL
              > Jeżeli jesteś z W-wy to 23-25 kwietnia będą targi turystyczne na ul.
              > Marymonckej 34 , teren AWF.tAM ZNAJDZIESZ I FOLDERY I MOŻE WŁASCICIELI AGRO
              > ceny:18-30 zł za nocle w zależności od standardu
              > misia@street.pl
              Widzę MIsiu, że nasze informacje były fagmentaryczne. Ty zaś (b.szłusznie) -
              by nie jechać w ciemno - dokladnie przygotowujesz gniazdko, nawet na miesiac.
              To Skarbie (nasz roztoczański) bardzo dobrze o Tobie świadczy. Ja tyle lat
              przezyłem i nie jestem taki dokładny w planowaniu jutra (może dlatego, że mogę
              mieć tylko 1 dzień i ustawiam sie na krótki dystans). Pozdrwiam Cię serdecznie
              i Twojego - życząc niezapomnianego (dzieki pieknym wrażeniom) wypoczynku na
              Roztoczu. Po wypoczynku przekaż uwagi. Dobrze?

mariusz
        • czuk1 Re: Gdzie nad wodę?-pytanie laika 06.06.04, 08:46
          stiah napisał:

> Tak z lekka poza sezonem polecam zalew w Majdanie Sopockim. Domki są nad samą
          > wodą, woda czysta, choć trochę zimna, ale to tak jak wszędzie, bo źródlana. W
          > szonie niestety, sporo ludzi i jest tłoczno.
          Też polecam zalew w Majdanie Sopockim. Domek trzeba by wcześniej zarezerwować. M
          • misia.m Re: Gdzie nad wodę?-pytanie laika 07.06.04, 18:13
            w tym roku na Roztocze wysyłam niedługo swoich rodziców.Ponieważ oni
            troszeczkę leniwiej spędzają czas ode mnie, to ważną informacją dla nich są
            uwagi o okolicznych kąpieliskach także.
            Sama , niestety chyba "nie zajrzę" bo w jedyny wolny weekend w tym czasie mamy
            ślub kolegi.No chyba ,że rodzice przedłużą swój pobyt o następny weekend, to
            wtedy wybierzemy się razem z nimi w sobote na jakąś wyprawę.Wtedy zdam relację
            napewnosmile).
            • czuk1 Re: Gdzie nad wodę?-pytanie laika 08.06.04, 18:20
              misia.m napisała:

> w tym roku na Roztocze wysyłam niedługo swoich rodziców.Ponieważ oni
              > troszeczkę leniwiej spędzają czas ode mnie, to ważną informacją dla nich są
              > uwagi o okolicznych kąpieliskach także.
              > Sama , niestety chyba "nie zajrzę" bo w jedyny wolny weekend w tym czasie
              mamy
              > ślub kolegi.No chyba ,że rodzice przedłużą swój pobyt o następny weekend, to
              > wtedy wybierzemy się razem z nimi w sobote na jakąś wyprawę.Wtedy zdam
              relację
              > napewnosmile).
              To to dla nim Majdan Sopocki. Jakaś kwatera lub domek letniskowy. Jesli trzeba
              to sie zajmiemy. Mariusz
              PS. W Józefowie też jest malutki zalewik i kwatery w Stanicy Wędkarskiej PZW.
              • misia.m Re: Gdzie nad wodę?-pytanie laika 08.06.04, 21:42
                Dzięki.Kwatera juz zarezerwowana dawno
                • czuk1 Re: Gdzie nad wodę?-pytanie laika 09.06.04, 09:31
                  misia.m napisała:

> Dzięki.Kwatera juz zarezerwowana dawno

Jesteś Dziecko świetnie zorganizowana. Gratuluję Twojemu takiej Dziewczyny.
                  pzdr Mariusz
                  • misia.m Re: Gdzie nad wodę?-pytanie laika 09.06.04, 18:33
                    "MÓJ" i tak nie raz i nie dwa na mnie pokwękuje, pomimo "turystycznego"
                    zorganizowaniasmile
                    • stiah Re: Gdzie nad wodę?-pytanie laika 09.06.04, 20:18
                      A który nie pokwękuje... To takie alibi na gapienie się nad wodą na inne
                      dziewczyny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka