Dodaj do ulubionych

Najlepsze polskie oowiadanie listopada

IP: *.ajd.czest.pl 01.12.04, 08:48
Miało być tak pięknie...Zalani czasopismami mieliśmy ciężko pracować żeby
przemielić listopadową produkcję.A tu fiku-miku i...Ubik w styczniu,a MF nie
wiadomo kiedy (na razie nie widziałem #3).Została więc NF (jeszcze nie
dostałem!Chwała działowi wysyłki!!),SF i "Małodobry"z FS (jeszcze nie
czytałem).
Obserwuj wątek
    • taki.jeden.tetrix Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada 01.12.04, 13:04
      Co do "Małodobrego" (w chwili obecnej w obróbce) nie wszystkie teksty
      kwalifikują się do plebiscytu, bo (jak w "Demonach"") zaserwowano po części
      kotlety odgrzewane (na bank Kołodziejczak, chyba również Dębski - choć to może
      dlatego, że Krokodił Giena od lat pisze to samo i już nie rozróżniam :P). "Panie
      z wysyłki" NF pewnie czekają na Czas Fantastyki, żeby zaoszczędzić na opłatach
      pocztowych - to samo jest przecież z FWS, Andre, pozostaje uzbroić się w
      cierpliwość...
      Aha - jeśli w MF #3 proporcja kwiatów do mierzwy miałaby być taka, jak w #2, to
      mogę jeszcze długo czekać :D

Pozdrowienia

tj
    • Gość: Andre Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada IP: *.ajd.czest.pl 01.12.04, 13:04
      No i się okazało (wg Nowej Gildii)że od dzisiaj MF#3 w kioskach.Ale jednak
      będzie chyba startował w plebiscycie grudniowym.Ach,do listopda kwalifikuje się
      jeszcze opowiadanie Uznańskiego Z "Czasu fantastyki".Chyba CzF ukazał się w
      listopadzie?Jeszcze raz chwała Dz.Wysyłki Proszynskiego.No i "Swiaty
      mozliwe",pierwszy numer.
      • taki.jeden.tetrix Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada 07.12.04, 20:21
        Jasna d..a, 7.XII, a wciąż nie dostałem NF i CzF, niech żyje Dział
        Prenumeraty... Natomiast w kwestii zawężania puli jest jeszcze jedno opowiadanie
        do wycięcia - "Historia prowincjonalna" Twardocha z Małodobrego. Po prostu nie
        ma w nim ani cienia fantastyczności... nawet, jeśli pojawia się znajomy skądinąd
        rotmistrz von Egern.

Pozdrowienia

tj
        • spriggana Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada 08.12.04, 10:08
          Do mnie grudniowa SF z bonusowym CzF dotarła wczoraj. Tyle tylko że wedle
          wstępniaka miało byc dużo recenzji, a jest tego... średnio. Większość zajmuje
          publicystyka.
          • spriggana Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada 08.12.04, 10:10
            Napisałam:

> Do mnie grudniowa SF z bonusowym CzF dotarła wczoraj.

NF! Grudniowa *NF* dotarła!
            • meteor2017 przesylka NF 09.12.04, 17:56
              A ja wybralem ze skrzynki dzis... ale nie wiem kiedy doszla, bo jakos nie
              sprawdzalem chyba ostanio, zalegaly jeszcze rzeczy z 06.XII
              • taki.jeden.tetrix Andre, mam nietypową prośbę :) 10.12.04, 15:50
                ... o usprawiedliwienie ewentualnego opóźnienia głosu - po prostu póki co
                zaliczony tylko Małodobry (jaki celny tytuł, niestety) i SF.
                NF i CzF, choć wysłane ponoć 2.XII, jeszcze nie dopełzły. Coś mi się widzi, że
                będę czytał między świętami a sylwestrem :) A jak znam życie i schematy
                dystrybucji, to MF nabędę dopiero 23.XII... Swoją drogą - po co kupowałeś, skoro
                (o ile dobrze rozumiem) należy ci się egzemplarz autorski :D

Pozdrowienia

tj
                • Gość: mg Re: Andre, mam nietypową prośbę :) IP: *.rp.pl / 217.153.106.* 10.12.04, 16:05
                  rety, a czy ty wiesz jak długo czeka się na autorski od niektórych redakcji?
                  (mi się przydarzyło już 6 miesięcy oczekiwania, zanim dotarł). Też bym kupił na
                  miejscu andre
                  pozdrawiam
                  mg
                  • Gość: Andre Re: Andre, mam nietypową prośbę :) IP: *.ajd.czest.pl 10.12.04, 16:19
                    Nic nie wiem o egzemplarzach autorskich.Do tej pory mi ich nie proponowano.Eses
                    obiecał takowy.Bo to dobry człowiek jest...Głosowanie do końca grudnia albo i
                    nawet lepiej wszak po Sylwestrze też nie od razu będę podliczał :)
                    • Gość: eses Re: Andre, mam nietypową prośbę :) IP: *.zax.pl / *.zax.pl 10.12.04, 22:42
                      >Eses
                      > obiecał takowy.Bo to dobry człowiek jest...

Wywołany do tablicy stwierdzam, że jest to u nas normalna praktyka, stosowana do
                      wszystkich, a nie tylko do szalikowców ;)
                      Pozdrawiam
                      SS
                      • sfinks13 No to może ja zacznę 12.12.04, 12:21
                        Przeczytane : Małodobry,SF,NF,CzF.MF według info od rednacza klasyfikujemy w
                        grudniu.Wydawało się że będzie dość bogato,ale okazało się że jest ale tylko
                        jeśli chodzi o ilość (IMO).
                        1.Baniewicz-Kopiec ku czci (NF) - jako zwolennik i entuzjasta teorii spiskowych
                        z zadowoleniem przyjąłem to opowiadanie o manipulacji historią w świecie
                        fantasy.Nie jest to rzecz na 3 pkt,ale na 2 na pewno.Czyli - 2pkt.
                        2.Dudek -Opowiesci planet pozastrefowych (SF)-znalazłem tutaj klimat prozy lat
                        70,80-tych,który barzdo lubię.Końcówka może przeszarżowana ale jest
                        to "zjadliwe" - 2pkt.
                        3.Orbitowski _Pan wiatr i Pan Snieg (NF)- dobrze oddane realia życia w
                        blokowiskach.Znam lepsze rzeczy Orbitowskiego ale i to jest niezłe - 1 pkt.
                        4.Grzędowicz - Pocałunek Loisetty (Małodobry)- mrok w sosie rewolucyjnym.Dość
                        dobre.Widać,że autor jest w życiowej formie od jakiegoś czasu.
                        W Małodobrym najbardziej podobał mi się Kolodziejczak i on znalazlby sie w moim
                        głosowaniu,ale niestety,to "odgrzewka".
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Andre Najlepsze polskie opowiadanie listopada IP: *.ajd.czest.pl 16.12.04, 08:44
                          Po lekturze SF,NF i CzF głosuję następująco:
                          Baniewicz-Kopiec ku czci,
                          Dudek-Opowiesci planet...,
                          Orbitowski-Pan Wiatr i Pan Snieg- wszystko po 2 pkt.Nie było w tym m-cu
                          żadnego "killera"(chyba że w Malodobrym ale na razie się nie skusiłem)więc
                          wybieram opcję 3 x 2pkt.Argumentacja podobna co u Sfinksa, z tym że mnie Dudek
                          przypomniał sposobem pisania i klimatem fantastykę radziecką z lat 70-tych.A że
                          ja takie rzeczy lubię i sobie czasem do nich wracam to i Dudek mnie
                          zainteresował.
                    • Gość: Robert Zaręba Re: Andre, mam nietypową prośbę :) IP: *.udn.pl 16.12.04, 09:34
                      Andre, prosiłem abyś podał adres, na który mam przesłać egz. autorski. Adresu
                      do tej pory nie dostałem, a jasnowidzem niestety nie jestem.
                      Wszyscy inni dostali egz. autorskie jeszcze przed pojawiniem się trzeciego
                      numeru MF w kioskach (lub kilka dni później).
                      Z pozdrowieniami Robert Zaręba
                      • Gość: Andre Re: Andre, mam nietypową prośbę :) IP: *.ajd.czest.pl 16.12.04, 10:03
                        Najmocniej przepraszam,redaktorze,ale nie dotarła do mnie żadna wiadomość od
                        Pana.Już piszę na priva.
                        • Gość: Andre Hmmmm... IP: *.ajd.czest.pl 27.12.04, 09:10
                          No takiej frekwencji plebiscytowej to dawno nie było :)))
                          • Gość: byszbysz Re: Hmmmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 13:53
                            Daj nam szansę, jeszcze ponad dwie doby:)
                            pozdrawiam
                            bb
                            • taki.jeden.tetrix Re: Hmmmm... 29.12.04, 14:36
                              Gość portalu: byszbysz napisał(a):

> Daj nam szansę, jeszcze ponad dwie doby:)

...które spędzę czekając z nożem w zębach na listonosza :( - naprawdę jestem już
                              ciężko poirytowany, tym bardziej, że styczniowa NF doszła bez problemu!
    • Gość: nerwus Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:06
      Głosuję na podstawie NF i SF:
      1. Dudek - Opowieści planet pozastrefowych(SF)-3pkt.
      2. Dębski - Opowieść wschodnia (SF)- 2pkt.
      3. Pękacki - Na własne życzenie (NF)- 1pkt
      Oceny utworów może zamieszczę w stosownych wątkach, gdy mi tylko czas na to
      pozwoli.
      Pozdrawiam
      nerwus
      • Gość: Andre Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada IP: *.ajd.czest.pl 03.01.05, 08:48
        Nerwusie drogi,kim jest Pękacki?Cholera,albo jeszcze po Sylwestrze nie
        doszedłem do siebie,albo Alzheimer ma mnie już w swoich szponach...Poważnie
        mówiąc,nie kojarzę takiego tekstu.Proszę o wyjaśnienie.Z przyczyn różnych
        wyniki za jakiś czas,widzę,że poczta ma u jednego z
        forumowiczów "przerąbane"...Pozdrawiam noworocznie.
        • Gość: Andre Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada IP: *.ajd.czest.pl 03.01.05, 09:21
          To jednak Alzheimer.Zidentyfikowałem tekst,to short z NF.Sorry za zamieszanie.
    • ronstein Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada 31.12.04, 09:23
      Rzut na taśmę! głosuję następująco:
      Baniewicz - "Kopiec ku czci" 2 pkt
      Dębski - "Opowieść wschodnia" 2 pkt
      Dudek - "Opowieści planet pozastrefowych" 1 pkt
      Orbitowski - "Pan Wiatr i Pan Śnieg" 1 pkt
      nie doczytałem wszyskiego, ale mam nadzieję, że to, co najważniejsze, tak
      na Dudka głosuję, pomimo zastrzeżeń, które zgłaszałem do tego tekstu
      literacko zasłużył, moim zdaniem, na ten punkt
      pozdrawiam noworocznie, Ron
      • Gość: byszbysz Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada IP: *.lublin.ws 31.12.04, 17:59
        witam
        to jeszcze ja, tak szybko przedimprezowo:)
        czytałem tylko SF i NF, więc może uczciwiej będzie nie dysponować całą pulą:
        Baniewicz - 1,5pkt
        Dębski - 1,5pkt
        Orbitowski - 1,5pkt
        to tyle, idę sie bawić:)
        pozdrawiam sylwestrowo!
        bb
        • meteor2017 Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada 03.01.05, 14:44
          O! Jeszcze nie ma wynikow... Czytalem tylko NF, mialem nadzieje ze przed
          Sylwestrem przeczytam SF, ale rodzinka mi zabrala i do tej pory nie zdazylem. A
          w ostatnich dniach bylem offline.

Baniewicz - 2 pkt
          • taki.jeden.tetrix Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada 03.01.05, 17:03
            To ja poproszę jeszcze o tydzień zwłoki :D - listonosz przyszedł dziś.
            Bo gady z Winkowskiego wysłały towar prawie 2 tygodnie po złożeniu reklamacji...
            • Gość: Andre Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada IP: *.ajd.czest.pl 03.01.05, 17:07
              Da się zrobić...Może jeszcze kto się dorzuci?
              • Gość: WW Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 08:54
                1. Dębski - 3p
                2.Baniewicz - 2p
                3. Orbitowski - 1p
                • taki.jeden.tetrix Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada 04.01.05, 12:32
                  Zagęściłem ruchy:
                  Baniewicz (NF) - 2 pkty,
                  a na reztę po jednym: Orbitowski (Parowski z szuflady wykopał...), Dębski (SF),
                  Alster, Grzędowicz (obaj Małodobry)

Uf.

Pozdrowienia

tj
                  • horpach Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada 04.01.05, 12:47
                    1.Baniewicz - 2p.
                    2.Grzędowicz - 2p.
                    3.Dudek - 1p.
                    4.Vacat - 1p.:))
                    Proponuję pod koniec tygodnia zamknąć plebiscyt listopadowy,bo ja już słabo
                    pamiętam teksty z grudnia.Niedługo będę je musiał znowu przeczytać,co w wypadku
                    MF może być ciężkie...:)
                    • meteor2017 Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada 04.01.05, 21:51
                      Do konca tygodnia? Super, biore sie za SF.

> Proponuję pod koniec tygodnia zamknąć plebiscyt listopadowy,bo ja już słabo
                      > pamiętam teksty z grudnia.Niedługo będę je musiał znowu przeczytać

Chyba nic nie stoi na przeszkodzie, zeby juz zaczac grudniowy plebiscyt?
                      • endis Re: Najlepsze polskie oowiadanie listopada 05.01.05, 10:03
                        To jeszcze ja rzutem na taśmę:
                        Baniewicz - 2 pkt
                        Dudek - 2 pkt
                        Ponieważ przeczytałem tylko prasę nie wykorzystuję całej puli.
                        • meteor2017 Last Minute 07.01.05, 02:11
                          Po lekturze wiekszosci SF dodaje jeszcze:

Dudek - "Opowiesci planet pozastrefowych" - 1pkt
                          Grygorowicz - "Strażnik Nienawiści" - 1 pkt
                          • Gość: Andre Wyniki IP: *.ajd.czest.pl 07.01.05, 08:43
                            Najdłużej,jak do tej pory,trwajacy plebiscyt zakończony.Oto wyniki:
                            1.Baniewicz-Kopiec ku czci(NF)- 17,5 pkt (nikt nie dał"trójki").
                            2.Dudek-Opowieści planet pozastrefowych (SF)-12 pkt.(jedna"trójka").
                            3.Dębski R.-Opowieść wschodnia (SF)-9,5 pkt.(jedna"trójka").
                            4.Orbitowski-Pan Wiatr i Pan Snieg (NF)-7,5 pkt.
                            5.Grzędowicz-Loisetta...(Małodobry)-4 pkt.
                            Po jednym punkcie dostali:Pękacki (NF),Alster(Małodobry) i Grygorowicz (SF).
                            Głosujących : 10.

No,to można zająć się grudniem.A za to od stycznia...trzy
                            miesięczniki,dwumiesięcznik (CzF),kwartalnik (NF-WS),nieregularnik (MF)i pewnie
                            parę antologii (fantastyczno-wojenna w FS,WA6,KwN 7).Się będzie działo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka