IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 11:42
Ktokowiek widział, ktokolwiek wie...

Jeśli ktoś był na dzisiejszym evencie w fimie PPD (badania kliniczne) dajcie
znac jak to wygladało. Okrutnie ciekawa jestem.
Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: agulha Re: PPD IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.04, 02:01
      Ja też jestem ciekawa, ale najwyraźniej ci, co byli, nie chcą się z nami
      podzielić wrażeniami :-((
      • Gość: Przemek Re: PPD IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 27.08.04, 14:43
        Też jestem bardzo ciekaw :-) i już dzisiaj trzeci raz wchodzę na formu by to
        sprawdzić.
    • anjadr Re: PPD 29.08.04, 09:31
      Pewnie poszli nieliczni.
      A potem będą posty jak znależć pracę jako CRA...

Gość portalu: eciepecie napisał(a):

> Ktokowiek widział, ktokolwiek wie...
      >
      > Jeśli ktoś był na dzisiejszym evencie w fimie PPD (badania kliniczne) dajcie
      > znac jak to wygladało. Okrutnie ciekawa jestem.
      > Dzieki
      • Gość: agulha Re: PPD IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.04, 10:24
        Hej anjadr - może napisałabyś do mnie na priva - ugwarzymy :-)).
        agulha@acn.waw.pl
        • anjadr Re: PPD 01.09.04, 09:36
          Oki doki. Teraz lecę walczyć o lepsze jutro...
          Gość portalu: agulha napisał(a):

> Hej anjadr - może napisałabyś do mnie na priva - ugwarzymy :-)).
          > agulha@acn.waw.pl
    • ilca Re: PPD 01.09.04, 16:26
      Ja się przeszłam z ciekawości na dzień otwarty PPD. Było całkiem miło. Już w
      hallu podchodzili przedstawiciele firmy i opowiadali o możliwościach
      zatrudnienia. Dawali też ankietę do wypełnienia na temat swoich danych,
      doświadczenia i wykształcenia. O każdej równej godzinie była prezentacja firmy
      w odrębnej sali. Najpierw Angielka przedstawiała prezentację w power poincie o
      PPD, bardzo podstawowe rzeczy. Później pani z polskiego biura mówiła już nieco
      szczegółowiej. Mają do zaproponowania w tej chwili dwie posady jako Research
      Assistant dla ludzi bez dośw. w monitorowaniu ale z mgr w naukach
      przyrodniczych, praca w warszawskim biurze. Z tego stanowiska po 1-1,5 roku
      można później awansować na CRA po 2-tyg. kursie w Stanach i zdaniu egzaminu.
      Bez doświadczenia CRA nie ozna zostać, bo takie wymagania stawiają im klienci.
      Muszę przyznać, że nie było tłumów na tym spotkaniu, na audytorium siedziało
      może kilkanaście ludków. Może w późniejszych godzinach więcej osób przyszło.
      Mam pytanie do forum: jakie firmy polecacie do rozpoczęcia pracy jako CRA:
      małe, czy te wielkie, farmaceutyczne, czy CRO. Będę wdzięczna za wszelkie
      bliższe informacje o różnicach.
      • betola Re: PPD 03.09.04, 18:20
        Ja może nie do końca na temat, ale też szukam pracy jako monitor i chciałabym wymienić się doświadczeniami. Ilca, ak szukasz pracy? Byłaś gdzieś na rozmowie?
        Ja byłam niedawno w Bonne Sante, ale chyba nie mam co liczyć na telefon od nich.
        Betola
        • ilca Re: PPD 03.09.04, 20:02
          Hej Betola, chętnie wymienię z Tobą doświadczenia. Pracy szukam typowo, czyli
          wysyłając dokumenty aplikacyjne w odpowiedzi na ogłoszenia. Byłam jak dotąd na
          dwóch rozmowach. Pozdrawiam.
      • Gość: aska Re: PPD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:32
        wszystko jedno gdzie zaczniesz prace. natomiast nie jest prawda, ze w PPD
        awansuje sie asystenki, to sie nie zdarzylo. a kurs w stanach przechodza
        monitorzy. Dotyczy to zresztą 95% firm. jak się utknie na stanowisku asystenckim
        to z reguly wydostac sie z niego to problem
        Ja się przeszłam z ciekawości na dzień otwarty PPD. Było całkiem miło. Już w
        > hallu podchodzili przedstawiciele firmy i opowiadali o możliwościach
        > zatrudnienia. Dawali też ankietę do wypełnienia na temat swoich danych,
        > doświadczenia i wykształcenia. O każdej równej godzinie była prezentacja firmy
        > w odrębnej sali. Najpierw Angielka przedstawiała prezentację w power poincie o
        >
        > PPD, bardzo podstawowe rzeczy. Później pani z polskiego biura mówiła już nieco
        > szczegółowiej. Mają do zaproponowania w tej chwili dwie posady jako Research
        > Assistant dla ludzi bez dośw. w monitorowaniu ale z mgr w naukach
        > przyrodniczych, praca w warszawskim biurze. Z tego stanowiska po 1-1,5 roku
        > można później awansować na CRA po 2-tyg. kursie w Stanach i zdaniu egzaminu.
        > Bez doświadczenia CRA nie ozna zostać, bo takie wymagania stawiają im klienci.
        > Muszę przyznać, że nie było tłumów na tym spotkaniu, na audytorium siedziało
        > może kilkanaście ludków. Może w późniejszych godzinach więcej osób przyszło.
        > Mam pytanie do forum: jakie firmy polecacie do rozpoczęcia pracy jako CRA:
        > małe, czy te wielkie, farmaceutyczne, czy CRO. Będę wdzięczna za wszelkie
        > bliższe informacje o różnicach.
        • betola Re: PPD 04.09.04, 08:15
          A w takim razie jakie doświadczenie zawodowe jest najlepiej widziane? Na kursie CRDE było sporo przedstawicieli medycznych, którzy później zostali CRA. Ja niestety pracuję obecnie naukowo...
          Betola
          • ilca Re: PPD 04.09.04, 15:20
            Wydaje mi się, że nie to jest najważniejsze. Jeśli na rozmowie zrobi się
            wrażenie osoby kontaktowej i rozsądnej to ma się szanse. Byli przedstawiciele
            mogą mieć z tym nieco łatwiej, bo są już przeszkoleni w tym jak nawiązywać
            dobre kontakty z ludźmi i ich do czegoś przekonać. Ja dopiero w tym roku
            skończyłam studia i wszystko wskazuje na to, że udało mi się już znaleźć
            pracodawcę :).Wybierasz się na kurs CRDE 10-11 wrzesień, 2. moduł?
            • betola Re: PPD 04.09.04, 17:57
              A myślisz, że warto? Może wybiorę się przy następnej edycji... Nie dostanę dnia wolnego w pracy w piątek, bo wykorzystałam cały urlop :-((
              Może zdradzisz, w jakiej firmie Ci się udało? I jak było na rozmowach?
              Mój e-mail: betola@tlen.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka