Gość: 0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 14:03 Jakieś refleksje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ka Re: White & Case Polska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.04, 23:45 obóz koncentracyjny, podobnie jak inne tzw. "międzynarodowe kancelarie", nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca exploit IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.12.04, 15:16 Workers are often exploited by their employers. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św. Mikołaj Re: exploit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 12:04 ty doradca pewnie jesteś typowym dzieckiem komunizmu, które nic nie robi tylko się opie.. mam dla ciebie wiadomość ubeku: mamy kapitalizm, a ty możesz spadać na Kubę albo do Korei Północnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: explain IP: *.aster.pl 27.12.04, 21:05 bardzo prosze: wykorzystywanie i ponizanie, praca ponad granice wyrzymalosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refleksja veritasa Re: White & Case Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 21:07 a ja mam refleksję, że veritas jest głupi Odpowiedz Link Zgłoś
veritas1 biedactwo ten mgrinz 28.12.04, 10:45 Nedzarza nie stac na wlasny nick. Ani na rozsadna refleksje. Odpowiedz Link Zgłoś
sordna89 White & Case Polska przestroga dla praktykantów 24.06.14, 15:07 Przestroga- dla wszystkich tych którzy w przyszłości będą chcieli aplikować do tej kancelarii- moja szczera rada jest taka aby bić się o miejsca w czerwcu. Przeszłam cały proces rekrutacji pomyślnie i zaproponowano mi 6 tygodniowy staż. Rozmowa odbyła się na koniec maja. Zapytano mnie kiedy mogłabym zacząć - zgodnie z prawdą powiedziałam że nie mam już nic oprócz dokończenia ostatniego rozdziału magisterki i obrony, i że mogłabym zacząć od już - z tym że potrzebowałabym 2 dni wolnego na obronę i przygotowanie się do niej. Prawnicy przeprowadzający ze mną rozmowę powiedzieli że nie ma żadnego problemu, i proponują mi abym spokojnie skończyła magisterkę. Zaproponowano mi 21 lipca jako datę rozpoczęcia stażu- na co się zgodziłam. Później natychmiast miałam dosłać formularz osobowy, cv po angielsku plus formularz tzw "conflict interest". Ostatni mail mam z tego piątku (20.6) gdzie dosyłałam im swój NIP, a także powiedziałam że mam niedługo obronę i w dniu 21 lipca nie będę miała już statusu studenta - odpowiedziano mi że jak już przyjdę 21 lipca to sobie to zmienimy. Wszystko pięknie ładnie aż tu dziś z rana dostaję telefon że anulują mój staż z powodów od nich niezależnych (!) bo stwierdzili że przedłużą osobie z czerwca staż! Gratulacje dla osoby z czerwca oczywiście, ale nikt nawet nie wspomniał że może być taka ewentualność, a do tego odmówiłam dwóm innym kancelariom na lipiec i sierpień na praktyki i w tej chwili zostałam bez niczego. Oczywiście umowy podpisanej nie mam, mam tylko maile które wskazują na to że staż został mi przyznany- ale nic z tym nie zrobię. Także moja dobra rada dla przyszłych aplikujących jest taka aby bić się o miejsce w czerwcu, bo nawet jak oficjalnie zostaniecie przyjęci na staż na późniejsze miesiące nie możecie być pewni czy kancelarii się nie odwidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Jack Re: White & Case Polska IP: *.146.232.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.03.18, 11:47 Jeden z cięższych staży w międzynarodowych kancelariach. Bardzo dużo pracy i bardzo małe szanse na zatrudnienie po odbyciu stażu. Można dawać z siebie wszystko i im po prostu nie odpowiadać np. charakterem, co akurat nie dziwi, bo tak jest wszędzie. Ale etat dostaje może co 80. stażysta, czyli bardzo, bardzo mało względem konkurencji, i jeżeli to czytasz i myślisz o aplikowaniu - życzę Ci tego, ale pewnie nie będziesz o Ty, bo statystyka nie przemawia na Twoją korzyść. White and Case nie informuje kiedy, czy i jak, a stażyści sami odchodzą w większości, bo nie dają rady. Ciężko długo pracować po nocach i weekendach za te pieniądze, jeszcze po studiach i wciąż jako stażysta, i odczuwać zapał do pracy... Koledzy w innych kancelariach dawno byli na etacie prawnika, a ja tam siedziałem jako legal intern i zagryzałem zęby. Liczyłem na więcej, bo mi więcej obiecywano, ale więcej dostałem... Pracy. Nauczyć się na stażu można sporo, ale tylko White and Case i Linklaters robią obecnie tak, jak opisałem wyżej. Na trochę może i warto, bo swoje się z tego doświadczenia wynosi, ale nie można liczyć na nic więcej. Osoby, które odeszły, bez problemu znalazły pracę w Big4 i innych, lepszych według najważniejszych rankingów prawniczych kancelarii. Temat do przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeferson Re: White & Case Polska IP: *.nette.pl 10.04.19, 08:22 Chyba nigdzie tak nie ma, że dajesz siebie wszystko i ktoś może Cię wyrzucić za to, że mu nie odpowiadasz czymś, na co nie masz wpływu. Czy To Twoja wina, że masz taki charakter, a nie inny? Serio. Jednemu będziesz odpowiadał charakterem, drugiemu nie. To nie jest pewna praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: White & Case Polska IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.18, 07:04 ile tam mozna zarobic na stazu? Odpowiedz Link Zgłoś