chris-joe 22.04.04, 08:45 sposrod 1011 zdjec, jakie przywiozlem z wycieczki udalo mi sie wybrac cos ponad 360 i zamiescilem je w e-albumie. Praca nad albumem trwa, ale kto ma ochote moze juz do niego zajrzec: www.picturetrail.com/cjintheworld Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiatlo Re: zdjecia z wakacji 22.04.04, 09:14 Najbardziej mi się podobały zdjęcia z Buenos Aires - przecudo, no i oczywiście z Maracany. To tak jakbyś widział samego Pelego. Mało tego, to jakbyś z nim grał! Odpowiedz Link
jutka1 Re: zdjecia z wakacji :(((... ale poczekam... 22.04.04, 10:37 Dear PictureTrail visitor, For about 30 minutes every morning, (between about 1:30am to 2:00am Pacific Standard Time, we're in California), we take the site offline for nightly data backup and maintenance. We are in the process of doing our backups right now. Please come back a little later. Sorry for the trouble and inconvenience. Sincerely, The PictureTrail Support Team. Odpowiedz Link
chris-joe Re: zdjecia z wakacji :(((... ale poczekam... 22.04.04, 10:49 ;)) juz posprzatali. Odpowiedz Link
jutka1 Re: zdjecia z wakacji :(((... ale poczekam... 22.04.04, 11:03 Piekne! Zdjecia z Rio zapieraja dech, szkoda, ze to tak daleko... A te wodospady.... ech.... good for you! :))))) Odpowiedz Link
basia553 Re: zdjecia z wakacji 22.04.04, 11:07 Jestem w trakcie ogladania, nie chce wszystkich naraz, bo za duzo "do przetrawienia". Zdjecia wspaniale i mozna Ci tylko pozazdroscic, ze takie cudownosci ogladales na zywca! Wygladsz w Rio w tej krötkiej fryzurce wspaniale! Czy to niesamowite drzewo w Buenos Aires to baobab? Musze teraz wyjsc, potem dalsza uczta wzrokowa:)))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
starypierdola Re: zdjecia z wakacji 25.04.04, 22:55 >>> Czy to niesamowite drzewo w Buenos Aires to baobab?<< Nie, to nie baobab. Ziutek krzewiacy oswiate Odpowiedz Link
xurek Re: zdjecia z wakacji 22.04.04, 17:05 ja zrobilam tylko 100, wiec te pare udalo mi sie wkleic do galerii :))). Ogladanie Twoich z racji nadmiaru zajec zawodowo/Piranhowych zostawie sobie na dzis wieczor :))) Xurek Odpowiedz Link
i.p.freely Re: zdjecia z wakacji 24.04.04, 20:04 Przejrzalam zarono Chrisowe jak i Xurkowe i jestem Z-A-U-R-O-C-Z-O-N-A!!!!! Wlasnie co wrocilam z Colorado, z fotkami a jakze, ale nie mam dzis czasu na ich 'upload'. Sorry.... Odpowiedz Link
starypierdola Re: zdjecia z wakacji 25.04.04, 22:57 Ladne. Tyle ze trafi Ci tam jeszcze raz pojechac. Fortaleza, Oro Preto, Manaus (cofluence of two Amazons), Brasilia.... SP Odpowiedz Link
mufka Re: zdjecia z wakacji 26.04.04, 01:11 Fajne fotki robisz CJ!...no i udalo Ci sie z miejscem w samolocie;D Pozdrawiam,M:) Odpowiedz Link
morsa Re: zdjecia z wakacji 26.04.04, 01:27 Zazdroszcze. Ja tez chce pod palmy (czy to palma, SP?;-))) I do ciepla, i do slonca... Odpowiedz Link
ertes upal 26.04.04, 03:45 morsa napisała: > Zazdroszcze. Ja tez chce pod palmy (czy to palma, SP?;-))) > I do ciepla, i do slonca... Dzis mam tego w nadmiarze. Przygrzalo niesamowicie: 34 stopnie. Ucieklismy przed upalem nad morze gdzie bylo 18C ale w sloncu bardzo przyjemnie. Morsa, palmy sa dupy: nie daja cienia bo za wysokie. Odpowiedz Link
xurek CJ, masz racje, 26.04.04, 08:59 Buenos Aires wydaje sie byc bardzo urocze, Montevideo tez mi sie podoba. Ale najbardziej podoba mi sie wodospad i to wielkie drzewo. Poza tym moj comp nie laduje wiecej niz 20 zdjec z jednego albumu, wiec wszystkich zobaczyc mi sie nie udalo - poczekam na reszte w Galerii. Xurek Odpowiedz Link
chris-joe Re: zdjecia z wakacji 26.04.04, 22:25 nie, jak SP zauwazyl (jak zwykle slusznie :) to nie jest baobab, lecz rodzaj fikusa, najprzypuszczalniej "Ficus microcarpa". W Ameryce Pld. przyjelo sie z wielkim powodzeniem wiele drzew "obcych". Azjatyckie fikusy obrosly juz Am.Pld. poteznymi lasami, podobnie eukaliptusy, ktore w Am.Pld. lepiej sie czuja niz u Luizy-w-ogrodzie. Sam lazilem po eukaliptusowych lasach. Ciekaw jestem, czy i koale by Am.Pld. polubily. Xurze- ja mysle, ze to nie wina twego kompa, lecz ustawien darmowego programu, z ktorego korzystalem, przy skladaniu albumu, ze nie widzisz wiecej, niz 20 zdjec. Jest jednak wyjscie- jedynie "slide show" ograniczony jest do 20 zdjec, mozesz jednak klikac na kazde zdjecie z osobna na lewym marginesie albumu. Nie przegap takze sporej garsci zdjec panoramicznych, z ktorych jestem szalenie dumny. Niestety, wiem, ze "ladowanie sie" zdjec zajmuje nieco czasu przy powolnych laczach telefonicznych. Odpowiedz Link
basia553 Re: zdjecia z wakacji 01.05.04, 19:40 Podciagam watek, bo obejrzalam do konca zdjecia. Taka sie czuje teraz malutka w tej malenkiej, przytulnej Europie... Cudowna przyroda, ta burza w drodze do Persepolis! nawiasem möwiac (pytajac): czy na trzecim zdjeciu w Persepolis to Twöj Pele? No, no, sliczny chlopak! Odpowiedz Link
chris-joe Re: zdjecia z wakacji 02.05.04, 02:32 a rzeczywiscie, w samej rzeczy zalapal sie on do albumu :) Odpowiedz Link
i.p.freely Re: Tejemniczy gigant (drzewo) 02.05.04, 08:38 C.J. napisal: >jak SP zauwazyl (jak zwykle slusznie :) to nie jest baobab, lecz rodzaj >fikusa, najprzypuszczalniej "Ficus microcarpa". Moje wprawne oko zdecydowanie potwierdza celne spostrzezenie Starego iz ten gigant to dorodny specimen Ficusa, potocznie znanego jako Banyan Tree. Zaloze sie, ze ten na zdjeciach C.J-a ma okol 200 lat, jesli nie wiecej. P.S Mamy pare rownie dorodnych okazow na .... Florydzie. Odpowiedz Link
i.p.freely Re: C.J, pytanie 02.05.04, 09:10 techniczne. Jak zrobilej zdjecia panoramiczne swoja cyfrowka? Czy masz wymienialny obiektyw? Ja sie przygladam swoim pokretlom i przyciskom, czytam instrukcje i ... nic na ten temat nie ma. Odpowiedz Link
chris-joe Re: C.J, pytanie 02.05.04, 18:42 do robienia zdjec panoramicznych sluzy program, ktory z pewnoscia jest na dysku z software'em twojego aparatu. W moim przypadku program ten nazywa sie "photo stitch". Bedziesz go miala (badz jego odpowiednik) wsrod swoich programow, gdy zainstalujesz w komputerze software aparatu. Do ciebie bedzie jedynie nalezalo zrobienie serii zdjec z tego samego punktu obracajac sie (aparat) dookola. W ten sposob uzyskasz serie zdjec np. A B C D E itd. gdzie kawalek zdjecia B pokryje sie z kawalkiem zdjecia A, kawalek zdjecia C pokryje sie z kawalkiem zdjecia B itd. Pozniej, gdy juz sciagniesz te zdjecia z aparatu do komputera, nalezy jedynie otworzyc ow program, podac mu serie zdjec do obrobki, ustawic je w odpowiedniej kolejnosci (A B C D) a program zrobi reszte. Dla cwiczenia zrob 3-4 zdjecia z balkonu i pobaw sie nimi. Zapewniam cie, ze zabawa jest prosta i przyjemna :) Bedziesz jednak musiala przejrzec rozne opcje tego oprogramowania- zdjecia mozesz bowiem "sklejac" na rozne sposoby: zachowujac wiernosc proporcjom, lecz zyskujac w ten sposob "kolistosc" panoramy (tak jak na mojej panoramie Casa Rosady w Buenos), albo zachowujac "liniowosc" panoramy, tracac jednak proporcje i otrzymujac mniejsza lub wieksza aberracje detali. Brzmi to nieco skomplikowanie, ale zapewniam cie, ze jest to dosc proste w praktyce. Baw sie dobrze i pewien jestem, ze you'll get hooked on this little program :) Czekam na serie zdjec panoramicznych z Polski! :) Odpowiedz Link
chris-joe ps. 02.05.04, 18:51 programu tego mozna, oczywiscie, uzywac takze z aparatem klasycznym, nie- cyfrowym. Udajac sie z Brazylii na wycieczke do Ciudadd del Este w Paragwaju, kupilem tam tani aparat, a cyfrowy zostawilem w hotelu po stronie Brazylijskiej (ostrzegano mnie, by w Paragwaju nie obnosic sie z drogim sprzetem). Zdjecia wowczas dajesz do wywolanie na dysku, badz skanujesz sobie odbitki papierowe na komputer. Odpowiedz Link
i.p.freely Re: Wielkie dzieki. 02.05.04, 19:18 A juz myslalam, ze sie obejdzie bez wiekszego wkladu pracy ..... Odpowiedz Link