jutka1 13.05.04, 11:34 czy wszystko jedno jakie sie kupuje, czy sa jakies kryteria "lepsze"/"gorsze"? Pytanie powazne, z gory dzieki za (p)odpowiedzi. J. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xurek Jutka, ja sie nie znam, 13.05.04, 13:28 ale powiem, co wiem, skoro eksperci milcza :))). Ja uzywam do muzyki dokladnie tych samych, co do danych z pracy, znaczy tych, co nam dostarcza nas supporter. Roznic w muzyce oryginal / moja kopia nie nauwazam zadnych. Te normalne (znaczysie do nagrania tylko raz) nazywaja sie MS Office CD-R 48x 700 MB / 80 Min. Compatible: MultiSpeed 1x-48x 650 MB / 74 Min. Te drugie (znaczy takie, co mozesz mazac i dogrywac nazywaja sie Sony CD- RW650HS, 650 MB for High Speed Drive only 4x-10x. Wiecej na temat nie wiem nic. Xurek Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jutka, ja sie nie znam, 13.05.04, 14:43 Hehehe Xurek, mowisz zes nie ekspert ale brzmisz jak ekspert, to znaczy ja nic nie rozumiem Odpowiedz Link
xurek ja to sumiennie 13.05.04, 15:17 przepisalam z tych CDsow, dlatego tak mundrze brzmi :))))) Xurek Odpowiedz Link
soup_nazi Re: Jutka, ja sie nie znam, 13.05.04, 22:10 xurek napisała: > co nam dostarcza nas supporter. supplier? Odpowiedz Link
xurek az tak zle ze mna nie jest, Soup, 17.05.04, 12:04 nasz supporter, co tutaj wszystko instaluje, naprawia, poprawia i zastepuje nowszysm modelem dostarcza nam rowniez te CDs, ktore niewatpliwie ma od jakiegos supplier :))) Xurek Odpowiedz Link
emre_baran wszystko jedno 13.05.04, 15:00 tak wogole nie znam sie na archaicznych sposobach przechowywania czegokolwiek Odpowiedz Link
jutka1 Re: wszystko jedno 13.05.04, 15:03 emre_baran napisał: > tak wogole nie znam sie na archaicznych sposobach przechowywania czegokolwiek ********* Jaki pan taki kram, drogi Baranie. Odpowiedz Link
ertes Re: pytanie o dyski do wypalania muzyki 13.05.04, 18:54 A zastanow sie powaznie nad graczem mp3. Na jednym graczu masz tysiace piosenek, moze sobie to ustawic w play listy itp. Mozesz wziac do samolotu, samochodu, na wakacje, sluchac w domu. Mozesz cala swoja plytoteke nosic ze soba. Zgadzam sie z baranem ze dyski to przezytek. Gracze cd i plyty cd beda powoli odchodzic tam gdzie sa plyty winylowe. Odpowiedz Link
ma_teusz Re: pytanie o dyski do wypalania muzyki 13.05.04, 19:08 Jutko :-) Mysle ze pomysl z graczem mp3 jest dobry, jesli mozesz to korzystaj z memory stick ma szerokie zastosowanie. pozdrawiam www.memorystick.com/en/ms/features2.html Odpowiedz Link
ertes Re: pytanie o dyski do wypalania muzyki 13.05.04, 19:15 A ja beguje differnac sie tutaj. Memory stick jaka ma pojemnosc? 1GB? To jest okolo 200-250 piosenek. Zabrzmie jak reklama Apple po raz kolejny ale iPod to 15/20/40 GB w malutkim graczu czyli 2000/3500/10000 pioseneczek. Wszystko w jednym, nie trzeba nic wymieniac i wyjmowac i przekladac. Acha, iPod to rowniez kalendarz, notatnik, dyktafon itp. Odpowiedz Link
ma_teusz Re: pytanie o dyski do wypalania muzyki 13.05.04, 19:22 Masz racje Ertesie ze na iPod wejdzie wiecej jednak memory stick mozna uzywac rowniez do robienia zdjec, nagrywania filmow itd. wiec ma wszechstronniejsze zastosowanie. Powiedz czy ma sens nagranie 500 piosenek ? czy jestes wstanie odsluchac od a do z wszystko, wiesz ile na to potrzeba czasu ? :-) pozdrawiam Odpowiedz Link
ertes Re: pytanie o dyski do wypalania muzyki 13.05.04, 19:33 Wedlug mnie ma to taki sam sens jak posiadanie kolekcji CD w domu. Roznica jest taka ze cala kolekcje masz na urzadzeniu wielkosci pudelka papierosow zamiast dziesiatki czy setki platikowych pudelek z malymi literkami na grzbiecie. Ja mam okolo 150 CD czyli wcale nie tak duzo ale znalezienie czegokolwiek zwlaszcza wieczorem bylo zawsze problemem. teraz przegralem wszystko na iPoda, wierzyczki z dyskami poszly w kat. Teraz zbieraja kurz ktorego nie widac przynajmniej. A od memory stick chyba flash memory disk jest szybszy? Odpowiedz Link
emre_baran przescigaja, 13.05.04, 22:45 1G to ciagle za malo. telefon z nielimitowanym GPRSem i serwer z jakims 10G filmow i muzyki to tylko poczatek, niedlugo dostep do wszystkich mediow swiata NA ZADANIE. Odpowiedz Link
jutka1 Emre, Ertesie, Mateuszu..... 13.05.04, 23:07 Zamaciliscie mi w glowie z tymi mp3, pojemnoscia, gigabitami i gigahertzami... Ja po prostu chce pojsc do Virgin (pardon) Megastore, kupic dyski i skopiowac kolekcje pronto, bo wlasciciel sie domaga szybkiego zwrotu. O nowe trendy bede sie martwic pozniej. cmokam bynajmniej aseksualnie J. :) Odpowiedz Link
latwy2002 Re: pytanie o dyski do wypalania muzyki 13.05.04, 22:17 no sama zobacz jak to wyglada: "dyski do wypalania muzyki" ..... do cna chcesz wypalic? muzyki nie da sie wypalic ... wypal marlboro light...posluchaj czegos daj spokoj muzyce ktos sie nameczyl...serce wlozyl czasem a Ty jeszcze bys wypalac chciala... -.-.. spalam sie Odpowiedz Link
tortugo Re: pytanie o dyski do wypalania muzyki 13.05.04, 22:47 w pale sie nie miesci :))))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: pytanie o dyski do wypalania muzyki 13.05.04, 23:08 tortugo napisał: > w pale sie nie miesci :))))) ********* Jak wypale to sie zmiesci!.. :))) Odpowiedz Link
jutka1 Kolego Latwy.... :)))) 13.05.04, 23:02 latwy2002 napisała: > no sama zobacz jak to wyglada: > "dyski do wypalania muzyki" > ..... > do cna chcesz wypalic? > muzyki nie da sie wypalic > ... > wypal marlboro light...posluchaj czegos > daj spokoj muzyce > ktos sie nameczyl...serce wlozyl czasem > a Ty jeszcze bys wypalac chciala... > -.-.. > spalam sie ************ pale marlboto light dalam spokoj muzyce bo goscie juz spia a sluchawki w heimacie ja juz sie nie spalam czirs J. a.k.a. RKzP Odpowiedz Link
chris-joe Re: pytanie o dyski do wypalania muzyki 13.05.04, 23:53 jutka, kup se najtanszy CD-recordable (u nas taki kosztuje cus kolo dulara kanadyjskiego), jak mowil Xur (a swiete to byly slowa): 700MB/80min, lub 650MB/74min i nie daj se glowy zawracac nowinkami. Ja tez staroswiecki i strrraszna konserwa- pale dyski. pzdr Odpowiedz Link
ertes Re: pytanie o dyski do wypalania muzyki 14.05.04, 00:06 Tez tak myslalem. Dlatego tez kupowalem najtansze. Moj odtwarzacz w Hondzie bierze wszystko jak leci. Zadnych problemow. Natomiast odtwarzacz w bmw strasznie sie zacina. Kupilem wiec te drozsze i wypalilem kilka sztuk i bmw zadowolone. Czyli roznica jednak jest poza tym ze Honda ma najwyrazniej lepszy odtwarzacz. Odpowiedz Link
chris-joe Re: pytanie o dyski do wypalania muzyki 14.05.04, 00:10 wymien wiec odtwarzacz z BMW na ten z Hondy i wroc do dyskow z dolarstore. I wilk syty, i dyski za grosze :)) Odpowiedz Link
ertes Re: pytanie o dyski do wypalania muzyki 14.05.04, 00:14 Znalazlem inne rozwiazanie, ktore zreszta tu reklamuje gdyz mi sie tak bardzo podoba: gracz mp3. Odpowiedz Link
jutka1 Konkluzja -- zna sie te... ;))))) 14.05.04, 00:19 Kupie nie najtansze, ale mid-range recordable. Na mp3 jeszcze dla mnie nie czas, ale nie mowie, ze nigdy. Na wszystko podobno przychodzi czas, wiec bede testowac empirycznie. Odpowiedz Link
chris-joe Re: pytanie o dyski do wypalania muzyki 14.05.04, 00:23 patrz Swialto! Tak sie idzie na kompromisy! Jutka, ertes i ja: dziekuje bardzo, alez prosze, pozdrowienia dla rodziny, niech sie milo slucha. Ucz sie Swiatlo. Odpowiedz Link