29.05.04, 21:22
zdaje sie, ze na przyszly weekend (biore dzien urlopu, bede wiec mial 3 dni
wolnego) pojedziemy do NYC. Znow szukamy hotelu. W NYC lub blisko. Wlasnie
szukam po sieci, ale a nuz ktos cos wie?
Obserwuj wątek
    • chris-joe ps. 29.05.04, 21:26
      w galerii -photos- c-j - boston upchnalem pare zdjec z ostatniej ekskursji.
      Jesli ktos ma ochote.
      • basia553 Re: ps. 29.05.04, 21:33
        c-j, znasz tom historie o dziadku co sie tak rozbestwil, ze trzeba go bylo
        zastrzelic?
        • chris-joe Re: ps. 29.05.04, 21:52
          ja nie dziadek jeszcze, lecz ruchomy cel. Strieliaj! :)))

ps. Wiele lat spedzilem w slodkiej, lecz jednak izolacji vancouverskiej.
          Najblizsze dwa miasta osiagalne na weekendowy wypad, to byly:
          1. Victoria, BC- urocze emerytalne miasteczko oraz stolica prowincji, oddalone
          od Vancouver o 3 godziny malowniczego rejsu promem. Niestety, po 1-2 wizytach,
          nie bylo juz tam po co wracac.
          2. Seattle,WA- siostrzane miasto Vancouveru po drugiek stronie granicy, 4
          godziny samochodem. Ladne- o tyle o ile, ciekawe- do pewnego stopnia. Dobre
          na 4-5 wizyt.
          3. Portland,OR- rowniez w US, 6-8 godzin podrozy, ladne i mile na 3-4 wizyty.

Inne "pobliskie" miasta, jak San Francisco, lub Calgary, to doba podrozy
          ladowej, badz tylko samolot.

Do Montrealu przenioslem sie m.in. dlatego, ze tu miejskich opcji weekendowych
          jest znacznie wiecej. Jak widzisz- korzystam :)
      • tortugo Re: ps. 31.05.04, 21:21
        chris-joe napisał:

> w galerii -photos- c-j - boston upchnalem pare zdjec z ostatniej ekskursji.
        > Jesli ktos ma ochote.

ja mam ochote, ale nie wiem jak :) podobno potrafisz pomoc? :))
        thx
        ~:O:=o
        • chris-joe Re: ps. 31.05.04, 22:49
          musisz zglosic chec udzialu pod ponizszym adresem:
          groups.yahoo.com/group/polonia2/
          • tortugo Re: ps. 01.06.04, 18:04
            dzieki :)
    • maria421 Re: Nowy Jork 30.05.04, 19:41
      Ja w ubieglym roku bylam w Ramada New Yorker , na 8th Ave. Hotel lichy
      (otoczenie jeszcze gorsze), chyba ze $120 za noc, ale ma te zalete, ze stamtad
      mozna do wielu miejsc dojsc na pieszo: 42nd Street, Time Sq., 5th Ave, Central
      Park.
      Za $45 od osoby obwioza Cie autobusem z przewodnikiem po calym Manhattanie.
      Taksowek w NY jest mnostwo i nie sa drogie, metrem nie jezdzilam.
      • jutka1 Re: Nowy Jork 30.05.04, 19:44
        maria421 napisała:

> Taksowek w NY jest mnostwo i nie sa drogie, metrem nie jezdzilam.
        ostatnio byla podwyzka taryf taxi, podobno spora ale nie pamietam: 15%? 20?
        (zrodlo: chyba w IHT czytalam)
        • chris-joe Re: Nowy Jork 30.05.04, 19:55
          juz po obiedzie: zabukowalismy hotel Ramada w Jersey City tuz obok stacji
          kolejki PATH, ktora w 11 minut dowiezie nas pod WTC. Placimy $210 US za pokoj
          3-osobowy. Za podobna forse na Manhattanie musielibysmy zadowolic sie, jak
          zuwazylas maria, znacznie gorszym standartem. Samochod oczywiscie zostawiamy
          pod hotelem- na Manhatanie zaden z niego pozytek.
          Jestem juz coraz lepszy w szukaniu i lokalizowaniu hoteli przez siec, jak komus
          trza, moge podzielic sie know-how :)))

Najzabawniejsze sa wyszukiwarki hoteli, ktore podaja cene, lokalizacje tylko z
          grubsza i dopiero po zaplaceniu sa gotowe wyjawic adres hotelu-pulapki :)))
          • basia553 Re: Nowy Jork 30.05.04, 20:05
            Takie pulapki znam. Przez Internet zabuchowalam sobie w tym roku hotel
            w Cinque Terre. Manarola, to jedna z tych wiosek nad samym morzem, a w opisie
            netowym nazywalo sie, ze möj hotelik lezy powyzej ulicy biegnacej nad Manarola.
            Jak juz dojechalam i ochlonelam, wybralam sie na döl. Bieglam skakajc po
            schodach wsröd winnic (isc sie nie dalo, bo schody za duze), a wiec bieglam nie
            mniej nie wiecej, jak 40 minut! Ale faktycznie, to bylo po drugiej stronie tej
            ulucy:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka