Dodaj do ulubionych

JESTEM ZA!!!

05.07.04, 16:36
i znowu za onetem cytuje...

Ciekawostki
PAP, MFi /2004-07-05 14:09:00

Nowy znak drogowy: Uwaga - tirówki!

Rumuńskie prostytutki-tirówki ustawiają przy trasach, gdzie pracują, znaki
drogowe przedstawiające dziewczynę w czerwonej sukience. Informują w ten
sposób kierowców o swojej obecności przy drodze.

Znaki ustawiane są kilkaset metrów przed miejscem "postoju" prostytutek, aby
potencjalny klient ich nie przegapił.

Zdaniem rumuńskiej policji, znaki wyglądają jak prawdziwe i mogą stwarzać
zagrożenie. Są też nielegalne, więc stróże prawa starają się z nimi walczyć.

Zlikwidowaliśmy kilka znaków parę miesięcy temu, ale pojawiły się nowe. Tym
razem są zabetonowane i dużo trudniej będzie je usunąć - powiedzieli
policjanci kontrolujący ruch drogowy w środkowej Rumunii.

uwazam, ze takie znaki powinny stac WSZEDZIE tam gdzie zarabiaja tirowki!
nie raz nie dwa razy na bialostockiej mi taka cholera przed maske
wyskoczyla... z nadzieja na zarobek:)
taki znak zwiekszy ich szanse... przede wszystkim na przezycie:)

a swoja droga... taki ZABETONOWANY znak... to faktycznie duzy problem dla
policji:PPPPP

a.:)))
Obserwuj wątek
    • xurek masz zupelna racje :)))) 05.07.04, 16:43
      jest znak dziecko na drodze, jest znak krowa na drodze, jest znak jelen na
      drodze a u nas to jest nawet znak zaba na drodze wiec zupelnie nie rozumiem,
      dlaczego znak kurwa na drodze mialby byc dyskryminowany. A w sezonie to dla
      mnie znak "grzyb na drodze" tez bylby bardzo pomocny, bo nie musialabym za
      kazdym razem, kiedy maz za pozno zauwazyl umierac przy jego "obrocie wokol
      wlasnej osi" w celu zawrocenia jak najszybszego, coby mu inni owego grzyba nie
      wykupili.

Xurek
      • ani-ta Re: masz zupelna racje :)))) 05.07.04, 16:47
        :)))))))))))))))))))))))))))))))

on tak lubi grzyby?
        i ty mi to TERAZ mowisz?!
        powiedz Panu Mezowi... ze ma u mnie grzyby! w kazdej ilosci!
        i niech nie kupuje przy drodze bo najpewniej obsikane!
        <tak mi zawsze mamusia tlumaczyla!>
        a.:)))))))))))
        • xurek przyjmujemy w kazdej ilosci :)))) 05.07.04, 16:51
          ja lubie, Pirahna lubi bardzo a maz uwielbia. Przyjmujemy w kazdej ilosci,
          mozemy "wymieniac wagowo" wysuszone na ser :))))). Ja juz wole jak on kupuje,
          nawet te "obsikane", niz jak idzie zbierac sam do lasu, bo on zbiera wszystko
          co nie jest czerwone i cierpi potwornie, jak mu sie potem polowe wyrzuca. Na
          dodatek instruktor zbieractwa (czyli moj tata) chyba nie bedzie w tym roku
          uczestniczyl, wiec niebezpieczenstwo wrzasta powaznie....

Xurek
          • ani-ta Re: przyjmujemy w kazdej ilosci :)))) 05.07.04, 17:04
            xurku:)))
            MUSISZ mi obiecac, ze kiedys przyjedziecie z Panem Mezem na moj kemping!
            znajomy lesniczy twierdzi, ze jestem absolutnym ewenementem zbieracza grzybow!
            dokladnie tak zbieram jak on! tyle, ze ja mam dwa koszyki - pewniaki i "grzyby
            pewnie trujace, ale wezme... bo jakby sie okazalo inaczej...":)))))))))
            drugi koszyk zawsze laduje w ognisku:))))
            uwielbiam grzyby:)
            ale najbardziej z tego uwielbiania... to uwielbiam zbierac:))))
            w chwili obecnej jest na glodzie! rece mi sie trzesa na mysl o grzybobraniu:((((

a.:)))))
            • don2 Re: przyjmujemy w kazdej ilosci :)))) 06.07.04, 17:13
              Przedwczoraj,odbywajac moja codzienna przejazdzke bicyklem ( dla figury )
              i jadac specjalna drozka u skraja lasu,zauwazylem go.zatrzymalem sie,wyrwalem
              go z jego srodowiska naturalnego.umocowalem miedzy linkami hamulcowymi ,przy
              kierownicy,wykonalem zdjecie pamiatkowe za pomoca komorki mej,zabralem do domu
              i pokazywalem sasiadom ,wywolujac zaniepokojenie,czy to czasami nie trujace-
              Prawdziwek jak byk !! podaje wymiary: wysokosc 14 cm,przekroj kapelusza 30 cm.
              I mimo ,ze jestem rybakiem,to nie przesadzilem.jako dowod mam zdjecie i jak
              tylko naucze sie wysylac zdjecia z komorki ( okres przypuszczalny ok.2
              miesiecy )posle jako dowod mej prawdomownosci. juz niedlugo zacznie sie
              grzybica w " moich lasach" I prawie nikt nie zbiera-tubylcy nie zbieraja tego
              ze strachu.a trudno lazic po krzakach z rozlozonym atlasem grzybow jadalnych i
              trujacych -wyd.XXI poprawione.
              • jan.kran Re: przyjmujemy w kazdej ilosci :)))) 08.07.04, 22:38
                don2 napisał:

> Przedwczoraj,odbywajac moja codzienna przejazdzke bicyklem ( dla figury )
                > i jadac specjalna drozka u skraja lasu,zauwazylem go.zatrzymalem
                sie,wyrwalem
                > go z jego srodowiska naturalnego.umocowalem miedzy linkami hamulcowymi ,przy
                > kierownicy,wykonalem zdjecie pamiatkowe za pomoca komorki mej,zabralem do
                domu
                > i pokazywalem sasiadom ,wywolujac zaniepokojenie,czy to czasami nie trujace-
                > Prawdziwek jak byk !! podaje wymiary: wysokosc 14 cm,przekroj kapelusza 30 cm.
                > I mimo ,ze jestem rybakiem,to nie przesadzilem.jako dowod mam zdjecie i jak
                > tylko naucze sie wysylac zdjecia z komorki ( okres przypuszczalny ok.2
                > miesiecy )posle jako dowod mej prawdomownosci. juz niedlugo zacznie sie
                > grzybica w " moich lasach" I prawie nikt nie zbiera-tubylcy nie zbieraja
                tego
                > ze strachu.a trudno lazic po krzakach z rozlozonym atlasem grzybow jadalnych
                i
                > trujacych -wyd.XXI poprawione.

My chodzimy z atlasem. Lepsze to niz sie otruc. Ale i tak w zasadzie wiekszosc
                grzybow zostaje wyrzoconych po przejrzeniu.
                Bo nie o to chodzi o to by zlapac zajaczka tylko by gonic go. K.
      • jutka1 znaki i inne 05.07.04, 16:58
        xurek napisała:

> wiec zupelnie nie rozumiem,
        > dlaczego znak kurwa na drodze mialby byc dyskryminowany.
        Ciagnac te mysl nieco dalej, mysle ze byloby bardzo wygodnie, gdybysmy na
        kazdym kroku mogli byc ostrzegani: "uwaga, kurwa", "uwaga, chuj",
        (PARDON...:) "uwaga, plotkarz", "uwaga, pijak" itepe.

Nie musza byc wbetonowane w glowe ww. osob, moga byc np. malymi robotkami na
        mikroczipy, ktore by za wlascicielem jezdzily.

Jakiez to by bylo wygodne..... Ile czasu by czlek zaoszczedzil......
        Joke alert! ;))))))))))))))))
        • xurek Jutka, ja siem obawiam, 05.07.04, 17:10
          ze taki chip co by mial nam te wszystkie alerty komunikowac by nie wydolil, sie
          od nadmiaru naplywajacych danych przegrzal i ulegl autodestrukcji. A jezeli
          nie, to pod naplywem tych informacji urzytkownik moglby sie przegrzac :))).

Xurek
          • jutka1 Re: Jutka, ja siem obawiam, 05.07.04, 17:19
            Nie, chip mialby kazdy, a sygnal by szedl z chipa do robocika. Jeden chip,
            jeden sygnal, no powiedzmy pare, bo moze sie zdarzyc, ze ktos moglby byc trzema
            kategoriami naraz... ;)))))))))))

Robocik by mial choragiewke (-ki), na ktorej by sie ostrzezenie pojawialo, i
            nie odstepowalby "pana"/"pani" ani na krok....

pomarzyc se mozna.... :))))))))
            • xurek mnie siem zdaje, 05.07.04, 17:22
              ze ty sobie nie zdajesz sprawy z tego, obok ilu ch, k, pijakow, plotkarzy i
              innych bedacych na liscie przechodzisz na raz, szczegolnie w milionowym
              miescie. Moim zdaniem robocik dostalby swira i nie nadazyl pokazywac
              choragiewek a uzytkownik stracilby orientacje wszelka :)))))).

Xurek
              • jutka1 Re: mnie siem zdaje, 05.07.04, 18:15
                xurek napisała:

> ze ty sobie nie zdajesz sprawy z tego, obok ilu ch, k, pijakow, plotkarzy i
                > innych bedacych na liscie przechodzisz na raz, szczegolnie w milionowym
                > miescie. Moim zdaniem robocik dostalby swira i nie nadazyl pokazywac
                > choragiewek a uzytkownik stracilby orientacje wszelka :)))))).
                Masz racje Xurku. Choc robocik ze swirem tysz pikna wizja :)))

Pomarzyc mozna....
                • jan.kran Re: Znaki rozne. 05.07.04, 18:46
                  Dlaczego jest znak zaba w CH ?
                  W DE zieloni prznosza zaby przez autostrade co by im zycie uratowac.
                  Wiem z opowiesci , ze w OZ jest znak z kangurem a z autopsji ze w Norge z
                  losiem.
                  Informacja o kobiecie pracujacej przydroznie uwazam za sluszna. Kazdy moze miec
                  z tego korzysc :-))) K.
                  • xurek zaba znaczy, 06.07.04, 15:41
                    ze o konkretnej porze roku (chyba wlasnie teraz) w tym miejscu zaby odbywaja
                    swa coroczna wedrowke skads dokads (nie znam sie na zabach) i ze trzeba
                    baaardzo uwazac, by im nie przeszkadzac. Zdarzylo nam sie juz nawet stanac
                    przed bariera - droga byla od 18-tej do 6-tej zablokowana wlasnie z powodu
                    wedrowki zab. Kosztowalo nas to 30 min. objazdu.

Xurek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka