Dodaj do ulubionych

Oscary 2017

01.03.18, 00:47
Dawnymi czasy chodzilismy do kina. Lata minely od kiedy bylem w kinie raz ostatni. Duze ekrany domowe o duzej rozdzielczosci, komfort wlasnego lozka z sorbetem o smaku mango, od lat zastepuja mi wyprawe pod wielki ekran, kolejki, popcorn, cale to zamieszanie; niekiedy ekscytujace, czesto meczace. Czasem za tym tesknie, ale jednak nie na tyle, by wreszcie znow sie do kina wybrac.

Niekiedy tez tesknie za dawna moja vancouverska ferajna z czasow kina, gdy co ktorys tam wtorek (tansze bilety) sie do nickelodeonu wybieralismy. I -zwykle solo- moje wycieczki do malych kin studyjnych, na filmy 'z innych stron', mniej komercyjne (co czesto znaczylo: niekoniecznie amerykanskie, z podpisami ;) )

Do Oscarow wracajac: Od lat juz ni Oscarow nie ogladalem, ni sledzilem filmy don nominowane. W tym roku, diabli wiedza skad, to sie zmienilo. Obejrzalem kilka.

Mnie poruszyl, a wlasciwie zaniepokoil, szwedzki "The Square".
Bardzo mnie zaintrygowal "Phantom Thread".
Natomiast uwiodl mnie calkiem "Call Me By Your Name".

Macie swoje typy?
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: Oscary 2017 01.03.18, 02:04
      W tym roku z ogladaniem filmow u mnie klapa. jakos strasznie choruje, nigdzie nie chodze, nic nie pozyczam, po prostu mimo woli odcielam sie od kultury i zycia socjalnego. ostatnio tylko przeczytalam Caleb Carr Surrender, New York ale uwazam ze w porownaniu do dwoch pierwszych - dosc slabo. za duzo preaching. ciut mniej i byloby B+, a nawet a niech tam, A.
      Niemniej, jakby ktos byl ciekawy to da sie czytac,
      poza tym - w USA wyszedl w TV serial oparty na Alieniscie.

wracajac do tematu - chociaz nie, obejrzalam Get Out - bardzo dobrze zrobiony thriller. bardzo dobra gra aktorska. zaskakujacy concept. od poczatku do konca trzyma w napieciu. i chociaz momentami latwo sie domyslic tego i owego, im blizej konca, makiaweliczna intryga wprawia w rodzaj podziwu.
      contender do Best Picture, and I agree.

Minnie
    • maria421 Re: Oscary 2017 01.03.18, 08:38
      Zupelnie nie jestem zorientowana w temacie.
    • roseanne Re: Oscary 2017 01.03.18, 17:48
      jestem nimi tak zainteresowana , jak zaba rowerkiem trojkolowym
      • chris-joe Re: Oscary 2017 02.03.18, 23:50
        To po co wpisywac bogwico, miast po prostu zignorowac watek?...
        • roseanne Re: Oscary 2017 05.03.18, 15:47
          no wiesz, od Ciebie hejta dostac? :(

przeczytalam informacje koncowe, ot by wiedziec co bylo , gdyby w jakiejs rozmowie wyskoczylo

okazalo sie , ze ogladalam az 6 filmow, w tym animowany, ktore byly nominowane z jakiegos powodu
          • chris-joe Re: Oscary 2017 05.03.18, 18:53
            zaraz Hejt! Od tego jest forum, zeby niekiedy dac po lapach, nie? ;)
            • roseanne Re: Oscary 2017 05.03.18, 19:11
              si senor
    • akawill Re: Oscary 2017 02.03.18, 17:35
      Polecam "Three Bilboards outside Ebbing, Missouri". Ciemny film, ale jakoś dużo się śmiałem. Amerykańska sceneria "z zadupia", z problemami i postaciami z rozmachem. Fenomenalna Frances McDormand. Film z trzema nominacjami za aktorstwo.
      • chris-joe Re: Oscary 2017 02.03.18, 19:32
        Co do "Three Billboards" pelna zgoda.

Natomiast wielkim nic okazal sie dla mnie "The shape of water".
        • chris-joe Re: Oscary 2017 02.03.18, 23:57
          Dzis w robocie gosc mnie zlapal za mankiet w/s "Darkest Hour". Film uwazam za sredni, jednak przyznaje, ze Gary Oldman jest swietny jako Churchill.
          • maria421 Re: Oscary 2017 05.03.18, 11:46
            Spojrzcie na Jane Fonda:

www.plotek.pl/plotek/56,79592,23100292,oscary-2018-piekna-nicole-kidman.html#MegaMT

Tam mozna wygladac majac 80 lat.
    • chris-joe Re: Oscary 2017 05.03.18, 18:58
      "The Shape of Water" sie nachapalo, co mnie wcale nie cieszy.
      Jedyna radosc to Gary Oldman, ktory zdecydowanie, uwazam, zasluzyl za role Churchilla w "Darkest Hour".
      • minniemouse Re: Oscary 2017 06.03.18, 00:38
        Ja tez lubie Oldmana, w czym bym go nie widziala to swietnie gral.

m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka