19.10.18, 11:08
Jest np. taka ksiazka „chlopy z placu broni“, jest „kobiety na K2“, to czemu nie mialoby byc „Forumowicze z P2“?

Brzmi humorystycznie, ale propozycja zupelnie powazna. Piszmy kochani ksiazki wspola sila, w tomach wielu. Zalozmy fundacje zajmujaca sie wydaniem i promocja ksiazki i wydajaca tantiemy na jedynie zbozny cel a mianowicie organizowanie corocznych zlotow Forumowiczow albo inne aktywnosci co sie Forumowiczom spodobaja.

Ja juz widze koncept i tresc pierwszego tomu w wyobrazni. Jestem przekonana, ze ksiazka bedzie wielkim sukcesem, nie wiem tylko jeszcze jakiego rodzaju. Proooooszeeeeee, zgodzcie sie i wezmy sie do roboty, zanim ogluchniemy, oslepniemy, wylysiejemy, Alzheimer zezre nasze wspomnienia a powykrecane goscem paluchy nie beda sie trzymac klawiatury.

Pierwszy tom taki jak nasz wspomnieniowy watek, o poczatkach naszej emigracji. Moglby sie nazywac np. „Occident Express“. Ksiazka np. utrzymana w formie opisowo – komiksowej. Kazdy mialby swojego avatara, glowne opowiesci w formie opisowej tresci, a potem komentarze / pytania innych Forumowiczow w formie komiksowej itd.

Pleeeeeaaaaaaseeeee, zgodzcie sie i wezmy sie do roboty. Bedzie Beststeller, mowie wam :)
Obserwuj wątek
    • ewa553 Re: The Book 19.10.18, 11:12
      marze o takiej ksiazce!! Zachecam choc nie mam prawa, bo do napisania nie przyloze reki ani palucha: ani opowiadac pieknie nie potrafie, ani przezyc takich jak Wy nie mam. Ale bede Was do pisania zagrzewac!!! Pierwszy raz zaluje braki Krana, ktory byl archiwista. Moze by wygrzebal gdzies opowiesci o Piranii?
      • maria421 Re: The Book 19.10.18, 11:22
        Troche ostudze Twoj zapal, Xurek. Wklad w to przedsiewziecie bylby bardzo nierowny, czyli bylby to glownie wklad Twoj i Kana.
        • xurek Re: The Book 19.10.18, 11:38
          absolutnie nie. Wszyscy piszemy jak umiemy. To wlasnie bedzie urok tej ksiazki. Rowniez Ewa przylozy do niej swoj paluch i ty Mario tez :)
          • kan_z_oz Re: The Book 19.10.18, 11:54
            Jestem za. Projekt nie nieslychanie prosty. Wpisywac na Forum co sie do glowy cisnie. Mozna to wszystko wydrukowac i oddac do profesjonlanego edytowania. Nastepnie to edytowanie jest polaczane z proofreading. Produkcja e- kopii jest prosta i banalna.

Ksiazka opwiadan roznych w wymiarze 150 stron to tylko 20 godzin pracy profesjonalnego edytora. Po polsku bardzo tanio. Po angielsku tez, mam kobitke ktora zrobila cala prace bedac w Afryce.
            Pare stowek po moje stronie i twojej oraz cokkolwiek inni chca i rozumiem, ze nie nie chca dorzucic.
            Wiesz gdzie mnie szukac...hahaah
    • iwannabesedated Re: The Book 19.10.18, 12:47
      Ok, ale albo wszyscy albo nikt. Nie ma na zwisa, dupowkręta czy zagrzewacza.

Każdy tutaj pisze bardzo dobrze, każda historia jest fajna i ciekawa. Jeśli Xur się podejmuje robić za "spinacza" - to wie co robi - patrząc na inne jej/Twoje Xur, nieprawdopodobne dokonania ;)
      • jutka1 Re: The Book 20.10.18, 18:32
        iwannabesedated napisała:

> Ok, ale albo wszyscy albo nikt. Nie ma na zwisa, dupowkręta czy zagrzewacza.
        Nie będę duposkrętem, ale nie wiem, czym mam o czym pisać. :-)
        • iwannabesedated Re: The Book 20.10.18, 19:21
          Masz pisać o tym o czym napisałaś.

cXurek napisał "Pierwszy tom taki jak nasz wspomnieniowy watek, o poczatkach naszej emigracji.

:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka