Dodaj do ulubionych

CHODZCIE Z NAMI LESBIJKAMI I GEJAMI

21.11.04, 14:05
ZDROWI POLACY NIE SA TACY , LESBIJKI,PEDALY TO UNII IDEALY.
Jak wiadomo w Poznaniu nie doszedl do skutku Marsz przez miasto zorganizowany
przez organizacje gejow i lesb wspolnie z zielonymi ,lewica.czy vegetarianie
wszelkich odmian tam reprezentowani nie podano.Juz na starcie Mlodziez
Wszechpolska popierana przez " chuliganow" oraz jak wynika z relacji grupe
mieszkancow Poznania obrzucila towarzystwo zebrane pod teczowymi
flagami,wyzwiskami a takze owocami oraz jajkami.Itp Itd. najczesciej padaly
wyzwiska w rodzaju " pedaly" i " faszysci" demonstrantow i ich wspolobywateli
o odmiennyc pogladach rozdzielala Policja.Krew sie nie polala.
Obserwuj wątek
    • starypierdola Patrz jak w Polsce dobrze! 21.11.04, 17:10
      Obrzucili ich jajkami choc jajka takie drogie!!

SP
    • jutka1 Re: CHODZCIE Z NAMI LESBIJKAMI I GEJAMI 21.11.04, 17:16
      co tutaj poza:
      :-((((((((((((((
      • don2 Re: CHODZCIE Z NAMI LESBIJKAMI I GEJAMI 21.11.04, 19:09
        a co bys chciala?
    • ertes Re: CHODZCIE Z NAMI LESBIJKAMI I GEJAMI 21.11.04, 19:17
      Jestem za slubami, adopcja itp ale zdecydowanie przeciwko paradom gejow tak jak
      one wygladaja. Wiekszosc ktora chodzi ogladac to po to zeby zobaczyc freak show.
      Czasami sie zastanawiam czy gejom rzeczywiscie chodzi o to zeby tak sie
      przedstawiac.
      • sabba a jak te parady wygladaja? 21.11.04, 19:29
        o ile wiem te w PL wygladaly normalnie, nie bylo zadnych drag queens czy innych.
        po prostu ludzie. co w tym zlego?
        • ertes Re: a jak te parady wygladaja? 21.11.04, 19:53
          Jeszcze nie slyszalem o gejowskiej paradzie gdzie nie byloby drag queens itp.
          Jakos mi sie niechce wierzyc ze w PL mogloby byc inaczej.
          • sabba ja slyszalam 21.11.04, 20:18
            bo mecyje dzialy sie w moim rodzinnym krakowie wiec troche to sledzilam. NA
            wyborczej byly artykuly gdzie organizatorzy tych manifestacji wlasnie mowili ze
            to normalna procesja, tyle z z transparentami czy choragiewkami (jak na
            pierwszego maja:)) Wez pod uwage ze Polsa to jednak jeszcze tysiac lat za
            murzynami i drag queensy jeszcze dluga droge przebyc musza zeby sie na ulicy
            pokazac. Chodzilo o kulturalne przejscie sie po ulicach, zaznaczenie swojej
            obecnosci, no powiedzmy, wyjscia z podziemia. NIe agresywnie, z tego co czytalam.
          • sabba tu 21.11.04, 20:30
            sobie mozesz poczytac na temat krakowskiego marzsu a takze poogladac zdjecia.
            nie ma tam na nich zadnych wyskokowych przebierancow.

miasta.gazeta.pl/krakow/8,35811,2059875.html
            • ertes Re: tu 21.11.04, 21:02
              Nie dam sie przekonac. Jestem zdecydowanie przeciw.
              • don2 Re: tu 21.11.04, 21:09
                Sprecyzuj,przeciw czemu ,konkretnie ?
                • ertes Re: tu 21.11.04, 21:41
                  Wszelkie gejowskie parady.
                  • don2 Re: tu 21.11.04, 22:09
                    CZEMU WLASNIE PARADY ? czyzby to ublizalo twemu pojeciu o moralnosci?
                    • ertes Re: tu 21.11.04, 22:21
                      Nie, wkurwia mnie po prostu jak widze te parady ktore maja niewiele wspolnego z
                      duma bycia gejem a zwykle w pokazywaniu genitaliow itp. A przy obowiazujacej PC
                      wszyscy sie zachwycaja no bo przeciez geje sa dumni. A sprobuj zorganizowac
                      podobna parade dumy hetero...
                      Jak parada gejow bedzie taka jak te 1 maja to wtedy sie zastanowie. Poki co to
                      warte pozalowania widowisko.
                      • ani-ta Re: tu 21.11.04, 22:37
                        dzizussss ertesss!
                        tobie trzeba czasem cos prosto kawa na lawe i talerzem przez leb!
                        to byl marsz poparcia dla innosci!
                        marsz - nie parada!
                        poparcia - nie manifestacji!
                        innosci - nie tylko seksualnej! WSZELAKIEJ!

pomysl - ty jako dorosly mezczyzna nie pijacy woodki i nie bedacy zaszytym
                        jestes w MNIEJSZOSCI w tym kraju! jestes INNY! gdybys dowiedzial sie o tego
                        typu marszu i znalazlbys w sobie ochote/odwage/chec/potrzebe zjednoczenia z
                        innymi w tym marszu - to co? oznaczaloby to, zes paradowal przy 0C z fiutem na
                        wierzchu?!

nosz qrde!
                        przepraszam!
                        ale czasem twoj upor mnie wkurza!

a.:)))
                        • ertes Re: tu 21.11.04, 22:56
                          Jestem zdecydowanie PRZECIW.
                          Zacznie sie od grzecznego marszu a skonczy na paradzie zboczencow,
                          ekshibicjonistow i innych debili gdzie MNIEJSZOSC i tak jest nieistotna.

Jak sie komus nie podoba to zapraszam serdecznie na PUKIEL.

> ale czasem twoj upor mnie wkurza!

O Ciebie sie nie boje bos nieglupia babka i nie dostaniesz swira na punkcie
                          ertesa jak coniektorzy wiec mozesz sie na mnie wkurzac ;)
                      • sabba no przepraszam 22.11.04, 08:05
                        a widziales kiedys love parade w Berlinie? tam oprocz gejow tez masz nagich
                        hetero i co? KOmu to przeszkadzalo? NIKOMU. Tzn moze przezskadzalo ale nikt ich
                        jajami nie obrzucil.
                        Przykladowo procesje koscielne maja dla mnie tez niewiele wspolnego z prawdziwa
                        wiara. Co prawda genitaliow nie pokazuja ale np obciete palce badz inne
                        relikwia, co mnie ososbiscie razi. NIe, dlatego ze czesci ciala ale ze taki hold
                        sie im sklada i to sie nazwy wiara.
                        A co z karnawalem w Rio? Nie przeszkadzaja ci ponetne biusty i kragle ksztalty
                        tych pieknych kobiet (nawiasem mowiac kto z nas wie ile z nich to drag
                        queens?:))) To tez parada sexu :)
                        Niech sie kochaja i maja dzieci, ale w swoich domach, ja wiem. Ale niech na
                        ulice sie nie pokazuja, nie w taki sopsob. W pewnien sposob rozumiem Towja
                        niechec bo sama np nie do konca jestem pewna jak odnosic sie do sprawy
                        posiadania dzieci przez rodziny homoseksualne. Na dzis jakos mi to nie pasuje,
                        ale nie wiem czemu. I tez wolalabym nie.
        • don2 Re: a jak te parady wygladaja? 21.11.04, 19:58
          ha ha ha sabbciu,po prostu ludzie,co w tym zlego :)))))))))))))))))))
          bardzo podoba mi sie takie okreslenie.
          A z drugiej strony to te srodowiska w PL nie wyksztalcily jakiej wlasnej formy
          expresji .jak ma dzis to troche takie malpowanie " zachodu" i troche moda
          panujaca w pewnych srodowiskach. taki troszke karnawal z golym cyckiem i dwoma
          facetami wymalowanymi dosc kiepsko i oblapiajacymi sie na zlosc cioci Dulskiej.
      • don2 Re: CHODZCIE Z NAMI LESBIJKAMI I GEJAMI 21.11.04, 19:53
        wszystkie minoritetowe grupy usiluja walczyc o swoje prawa ,robia wszystko by
        zaistniec medialnie.jedni usiluja przekazac swoje idee inne znow zwrocic uwage
        na jakis problem.czasami przybiera to formy dosc excentryczne w zrozumieniu
        panujacej konwencji.i tak jak maja prawo do tego ,tak i ci ktorym to sie nie
        podoba maja prawo do krytyki a nawet do zwalczania ( oczywiscie w zrozumieniu
        cywilizowanym)nie mozna dac prawa jednym a odbierac drugim. naprawde nie wiem
        jak wyglada to ,jezeli chodzi o sprawe orientacji sexualnych.mam
        podejrzenia,ze w tej chwili strona odnoszaca zwyciestwo tak medialne jak i
        polityczne jest koalicja gejow i lesbijek oraz wspierajace ich zastepy
        zwolennikow alternatywnych form spolecznych,lewicowi stratedzy usilujacy
        rozpaczliwie utrzymac sie jako formacja polityczna i zieloni skladajacy sie po
        czesci z piwnicznych subkultur,niedobitkow anarchistow oraz oszolomow wszelkiej
        masci.jak zauwazam u bardziej wyksztalconej czesci spoleczenstw wytworzyl sie
        automatyzm-politycznej poprawnosci oraz cos w rodzaju postawy oportunistycznej
        w zwiazku z naporem agresywnej metody dazenia do uznania zadan gejow i
        lesbijek.wypowiedzi publiczne w TV i prasie sa pelne ostroznych i wywazonych
        zdan ,nie mowiacych wlasciwie niczego ,nie lokujacego autora wypowiedzi w
        zadnym "obozie" Presja tzw srodowisk niechetnych a nawet wrogo nastawionych
        wobec akceptacji zwiazkow homo itp ciagle ma swoja wage i nie wszyscy sa na
        tyle odwazni ,by otwarcie zajac stanowisko.A i przeciwnicy czasami wstrzymuja
        sie z radykalnymi wypowiedziani ,bojac sie zarobienia na etykietke
        ciemniaka,faszysty i homofoba.
        • sabba ano wlasnie 21.11.04, 20:21
          dzie sa ci przeciwnicy co normalnie potrafia wytlumaczyc o co im chodzi jesli
          sie z takimi objawami manifestacji sexulanej nie zgadzaja? Bo za przeproszeniem
          jaja, pomidory i maryja to chyba nie ci co gadac umieja ale ich najwiecej slychac.
    • starypierdola Odnosze wrazenie ... 22.11.04, 00:07
      ... ze tutejsi Forumowicze czuja sie jakby zawstydzeni 'zapoznieniem'
      cywilizacyjnym Polski.

A przyszlo Wam do glowy ze objawy dyskryminacji tu opisane moga rownie dobrze
      stawiac PL w czolowce cywilizacyjnej swiata? Zwroccie uwage na wynik ostatnich
      wyborow w USA, gdzie poglady 'moral majority' wydaja sie byc zupelnie podobne
      do tych w Polsce. A to przeciez Ameryka wytycza kierunek rozwoju cywilizacji
      (!!!).

Wiec moze to 'nasza kolejka'? Wahadlo idzie w druga strone.

Zwroccie uwage na precedenty historyczne. W starozytnym Rzymie homoseksualizm,
      pedofilia, nawet wielozenstwo to byla normalka (nieobznajomionym
      polecam 'Satiticon" Felliniego). I co? Nastapilo sredniowiecze gdzie nawet
      wzmianka o seksie byla uwazana z grzech .. Juz nie mowiac o Inkwizycji.

A wiec wiecej dumy!! Polskie poglady / zachowania w czolowce cywilizacji !!
      Vivat dla 'Nowej Europy' z silnym i jasno okreslonym kregoslupem moralnym.

SP
      • sabba no wlasnie:) 22.11.04, 08:07
        ja i tak azwsze bylam zdania, ze to co antyczne to najlepsze:))))))
        wiem wiem, na kon!:)
        • starypierdola Dzien dobry, Sabba! Ja juz na koniu! 22.11.04, 08:28
          A wogole w DE to mi sie najbardziej podoba Sankt Puli w Hamburgu ...

:)))
          SP
          • starypierdola Mialo byc Sankt Pauli! n/t 22.11.04, 08:29
            • lucja7 Olowiane niebo 22.11.04, 09:30
              Czytam i odnosze wrazenie ze nic nowego. To co opisujecie jest obrazem Polski
              takim jaki mi zostal w pamieci. Nedza kulturalna oraz brutalna sila tej tepoty.
              Osobiscie, wbrew temu co pisze SP, nie mam czego sie wstydzic, wrecz
              przeciwnie, a mam zwyczaj opuszczac miejsca tepoty.

A ciekawe jest to ze wlasnie taka "przyszlosc Europy" jest wspomagana przez
              Wielkiego Brata przeciwko tej starej, ale jakze nowoczesnej.
              Do tej pory US robilo wszystko co sie dalo by tworzenie sie Europy udupic.
              No ale wiemy ze nic samo nie przychodzi, tyle ze potrwa wiecej czasu.

lucja
              • starypierdola Nowa Europa 22.11.04, 09:37
                >> ...Do tej pory US robilo wszystko co sie dalo by tworzenie sie Europy udupic.
                ...<<

A to dopiero poczatek!! Poczekaj chwile a zobaczysz co sie bedzie dzialo! Zmije
                na wlasnym lonie hodowac??!!

A tak na serio to jest dla mnie oczywistym ze bez zagrozenia Rosja, czy Chinami
                (jak na razie), Europa zaczyna byc powaznym konkurentem Ameryki. A tu
                kapitalizm. Jak mozesz konkurentowi podstawic noge to czemu nie? Tak jak robi
                to Francja !!??

:)))
                SP
                • lucja7 Re: Nowa Europa 22.11.04, 10:25
                  Nie jest to poczatek, ale teraz jest to juz bardzo widoczne.
                  A dla mnie, jako zadeklarowanej Europejki, jest pocieszajace ze Amerykanie maja
                  potrzebe personifikacji jednosci w takim Bushu. Jest to bowiem duza oznaka
                  slabosci i, w konsekwencji, zamkniecia sie w sobie, ograniczanie wolnosci i
                  wyciaganie starych chwytow walki z czarownicami.
                  Ciekawe kiedy zamkna Moora w szpitalu psychiatrycznym. Albo innego mniej
                  znanego.
                  A jak mowisz slusznie SP, chodowanie viperow na wlasnym lonie nikomu nie sluzy,
                  ale przeciez Polska nim nie jest, pomimo duzych checi.

lucja
    • chris-joe Re: CHODZCIE Z NAMI LESBIJKAMI I GEJAMI 23.11.04, 11:20
      Mnie sie bardzo nie podobaja, szokuja i obrazaja moj zmysl estetyczny masowo
      organizowane imprezy publiczne, na ktorych dorosli faceci w krotkich majtkach
      okladaja sie po mordach do -wcale nie pierwszej- krwi.
      Dlatego wiec, na takie imprezy NIE CHADZAM. Jednakze, ze wzgledu na fakt, iz po
      owych mordach okladaja sie faceci dorosli, z wlasnej i nieprzymuszonej woli, co
      wiecej- lubi to ogladac jakis tam procent spoleczenstwa, do glowy by mi nie
      przyszlo byc PRZECIW takim imprezom, a nawet ZDECYDOWANIE PRZECIW.

Takie samo wyjscie ma kazdy, kogo draznia parady doroslych facetow w sukienkach
      i ze sztucznym biustem. W Montrealu (i wielu innych miastach swiata) parady
      gejowskie staly sie czescia miejskiego folkloru, i chadzaja na nie w ramach
      niedzielnego relaksu tlumy srodmiejskie i podmiejskie, rodziny z dziecmi przy
      nodze i w wozkach. Ci, ktorych te imprezy nie bawia wybieraja sie raczej na
      niedzielny seans IMAX'u, na piknik do parku, badz do babci na obiad.
      Osobiscie w tych paradach od lat juz nie uczestnicze, bo mnie one nudza- sa one
      identyczne i przewidywalne od Kolonii po Sydney. Ujrzawszy jedna, widzialo sie
      wszystkie. Ale to ja.

Rzeklszy powyzsze przyznac jednak nalezy, iz pochody gejow w PL z imprezami
      takimi nic wspolnego nie maja (jak slusznie zauwazyla sabba). Sa one kopia
      demonstracji amerykanskich z lat 60.(przed rewolucja obyczajowa, ktora w PL
      nigdy jescze nie nastapila), na ktore to imprezy najbardziej odjazdowe cioty
      stawialy sie w garniturach i w przepisowo obcietych wlosach.
      Polacy widac lubia walec, co wszystko wyrowna, i kazdy –rzecz jasna- proklamuje
      sie jedynym i koniecznym walca owego kierowca.

Organizatorzy marszow gejowskich w Polsce ZADNYCH praw nie lamia, istnienie tak
      owych marszow, jak i ich organizatorow jest prawnie/konstytucyjnie chronione. I
      na tym wszelka dyskusja powinna sie skonczyc.

Przeraza wiec fakt, iz to marsz wznieca az tak niezdrowe emocje, a nie jego
      blokowanie przez neofaszystowskich bojowkarzy. Marsz gejow uchodzi nad Wisla za
      rzecz nie-naturalna, w przeciwienstwie do ulicznego terroru nacjonal-moralistow.

Ale czemu sie dziwic, gdy nie tak dawno prezydent stolicy kraju w calym
      majestacie prawa zablokowal inny podobny marsz powolujac sie na – na co to on
      sie powolywal?- acha, na to ze byc moze spadnie deszcz, wiec nalezy chronic
      uczestnikow marszu przed przeziebieniem. Czy cos w tym stylu.
      • don2 Re: CHODZCIE Z NAMI LESBIJKAMI I GEJAMI 23.11.04, 11:44
        pozwolicie ,ze zaserwuje z PL prasy wypowiedz tej wywalonej z roboty:
        MOJA ORIENTACJA SEXUALNA I ZACHOWANIE SEXUALNE SA ZGODNE Z NORMA
        NIE PROWADZE ROZWIAZLEGO ZYCIA Koniec cytatu
        pani Teresa jest ABSOLWENTKA INSTYTUTU PSYCHOLOGII SPOLECZNEJ I RESOCJALIZACJI
        I czemu ta cipa dziwi sie ,ze ja wywalono z pracy i z jakiego powodu?
        Przeciez jej wypowiedz potwierdza zasadnosc takiej decyzji.poglady jej sa
        zblizone do pogladow wywalajacego ja przelozonego.To wlasnie te NORMY sa
        podstawa.Zgodnie z norma to ten caly Instytut jest o dupe rozbic i jej dyplom
        razem z nauka tam wykladana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka