don2 24.02.05, 11:11 Pada i pada,musialem przelozyc wyjazd.Zaloze sie ,ze za miesiac napisza w gazetach ,ze to byla zima stulecia. -------------------------------------- Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabba biala smierc 24.02.05, 11:17 to cukier albo sol. Ale poczekaj, sola tez sypia na snieg wiec niech bedzie biala smierdz. Zgadzam sie:) Odpowiedz Link
basia553 Re: Sznek,sznee,snou,snjeg,nieve,snö,biala smierc 24.02.05, 11:54 nie chwal sie Don, bo u mnie tez od dwu-trzech dni sznek pada. Jest slicznie, szczegölnie jak sie nie musi juz dojezdzac do pracy. A propos biala smierc: wczoraj w wiadomosciach podawali, ze grupa niemieckich narciarzy udala sie mimo stopnia zagrozenia 3 (lawinowego) na trase, sami lawine poruszyli, szesciu zasypalo, trzech uratowali. Ci trzej zasypani byli w wieku 64 do 69 lat. Czyli ze z glupoty nie leczy sie automatycznie z uplywem latek. Smutne to, prawda? Odpowiedz Link
don2 Re: Sznek,sznee,snou,snjeg,nieve,snö,biala smierc 24.02.05, 12:01 jasne ,majac 69 to najlepiej patrzec na gory i snieg z okna przytulnego hotelu i popijac herbatke ziolowa wspominac dawne wyczyny. Odpowiedz Link
basia553 Re: Sznek,sznee,snou,snjeg,nieve,snö,biala smierc 24.02.05, 12:05 niekoniecznie Donie, ale trzeba miec dosc rozumu by przy tak wysokim stopniu zagozenia wybierac bezpieczniejsze trasy. Nawiasem möwiac podziwiam zawsze starszych ludzi jak sie pna po görach (bywam tylko w lecie) i sa zdecydowanie lepsi jak ja, co na kondycje caly rok pracuje. Odpowiedz Link
don2 Re: Sznek,sznee,snou,snjeg,nieve,snö,biala smierc 24.02.05, 12:07 A do czego ci ta kondycja ? Odpowiedz Link
basia553 Re: Sznek,sznee,snou,snjeg,nieve,snö,biala smierc 24.02.05, 12:15 zeby zniesc zycie:))))))) Odpowiedz Link
lucja7 La neige, biala smierc 24.02.05, 12:01 Wczoraj w Paryzu byl snieg! Zaczelo padac w nocy i przed poludniem napadalo juz 7 cm (jak podaje prasa). Zaczynam moje dni bardzo wczesnie i te kilkadziesiat metrow do biura po skrzypiacym sniegu w ciszy jeszcze spiacego miasta bylo bardzo przyjemne. Jak zwykle sfotografowalam Paryz w sniegu. A dzis rano czytam tytul w gazecie: "Paryz pod lawinami!". Tytul dla smiechu, ale zawsze... Centra gimnastyczne otwarto i udostepniono na noce dla bezdomnych. A dzis juz sniegu brak kompletny. Moze na przedmiesciach? Ale nie wiem. lucja Odpowiedz Link
don2 Re: La neige, biala smierc 24.02.05, 12:06 A to juz metro przestali ogrzewac ? Ale moze byc piekny tytul,by USA zazdroscilo: darmowe gym dla bezdomnych w Paryzu :))))) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Sznek,sznee,snou,snjeg,nieve,snö,biala smierc 24.02.05, 13:20 u nas wszystko topnieje na potege... znak... jutka wraca do kraju:) alibo... nie umiem odczytywac przyszlosci z pogody?:)))) Odpowiedz Link
don2 Re: Sznek,sznee,snou,snjeg,nieve,snö,biala smierc 24.02.05, 14:06 Nie moge sie do dzis nadziwic jak takie wielkie samoloty trzymaja sie w powietrzu,ja jak poskocze to zaraz spadam na ziemie.One tez spadaja i nikt nie wie ktory i kiedy. -------------------------------------- Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sznek,sznee,snou,snjeg,nieve,snö,biala smierc 25.02.05, 07:36 ani-ta napisała: > u nas wszystko topnieje na potege... znak... jutka wraca do kraju:) > alibo... nie umiem odczytywac przyszlosci z pogody?:)))) ********** Oj, chyba nie umiesz... Bo do Waszyngtonu sniezyce przywloklam.... Ok, ok, ona juz tu na mnie czekala.... ;-))) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Sznek,sznee,snou,snjeg,nieve,snö,biala smierc 25.02.05, 10:45 daj Boze zebym sie mylila... bo pod biala kolderka ten swiat (nawet wsi mazowieckiej) jakby piekniejszym sie zdaje;) w nocy lekko sypnelo... bardzo lekko...bez wiekszego nacisku na sypanie... ale jednak:) przykrylo te szarosc...:))) Odpowiedz Link
szfedka Re: Sznek,sznee,snou,snjeg,nieve,snö,biala smierc 24.02.05, 14:31 don2 napisał: > > Pada i pada,musialem przelozyc wyjazd.Zaloze sie ,ze za miesiac napisza w > gazetach ,ze to byla zima stulecia. Jaka zima? Jakiego stulecia? W tamtym roku bylo o wiele wiecej sniegu, w tym roku tylko ciemno, mokro i brudno...bleeee Wy tam na poludniu ciagle narzekacie. Odpowiedz Link
maria421 A ja se wyjezdzam, he! 24.02.05, 15:37 Se jade tam gdzie nie ma sniegu (choc tez zimno), lece se juzro do Wenecji z cala rodzina...W srode jestem spowrotem. Ciaoooo!!!! Odpowiedz Link
jutka1 Re: A ja se wyjezdzam, he! 24.02.05, 17:19 Mario, fajnie masz!! :-)) Baw sie dobrze.. :-) Odpowiedz Link
basia553 Mario, 24.02.05, 18:02 jedziecie poszalec na karnawale, czy juz sie skonczyl? Milej zabawy!!! Odpowiedz Link
maria421 Re: Mario, 24.02.05, 18:55 basia553 napisała: > jedziecie poszalec na karnawale, czy juz sie skonczyl? Milej zabawy!!! Karnawal sie skonczyl, ale ja tam nie karnawal... Ja tam na przeszpiegi co by to to skopiowac i se taka "Kleine Venedig" gdzies kolo nas pobudowac. Amerykanie moga , a my to gorsi? Jak juz bedzie gotowa, to dla Was wstep gratis. Don tylko niech sie za mocno nie czepia, bo tam wszystko sztuczne bedzie, jeszcze ciezaru nie utrzyma... Pa, do srody. Odpowiedz Link
basia553 Wusz Jutka, 25.02.05, 08:46 nie chce niczego sugerowac, ale gdzie sie pojawisz, zaraz sa katastrofy klimatyczne. Jak Ty to robisz? Jak tak dalej bedzie, to Cie nikt nigdzie nie zaprosi:))))) Az mi sie wierzyc nie chce, ze rok temu Neckar i Rhein nie wylaly w Mannheim röwnoczesnie:))))) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Wusz Jutka, 25.02.05, 11:12 basia, ty sprawdz czy w owym czasie nie zanotowano zbyt niskiego poziomu wody w tych rzekach.... bo moze ludziom nic sie nie stalo... ale ryby jeszcze dlugo o tej anomalii beda mowily:)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
gagapisa Sniezy, az nikt nie wierzy... 25.02.05, 16:11 Informacje z frontu wloskiego. Snieg w Toskanii przyczyna zamkniecia szkol w niektorych gminach np w Lucca. W San Gimignano 1,5 metrowa pokrywa, na Monte Amiata 3 metry. Po raz pierwszy, w Pizie widzialam osniezone dachy i 5 cm-wa warstwe sniegu na samochodach. a na poludniu Wloch krzycza o klesce zywiolowej (jak to Wlosi) :) Pozdrawiam, Gaga Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sniezy, az nikt nie wierzy... 25.02.05, 16:39 Swinty Duch pana Boga...!!! :-)))))) Gaga!! :-))) Czesc, witaj, dawno Cie nie bylo.. jak zycie, co slychac, oprocz sniegu oczywiscie... ;-))) Odpowiedz Link
gagapisa Re: Sniezy, az nikt nie wierzy... 25.02.05, 16:51 Zyje sie rutynowo i od czasu do czasu orgiastycznie ;) Wzloty i upadki, codzienna przeplatanka, cyrk wloski, panstwo bezprawia, lawirowanie, saneczkarstwo i dobrze, ze chociaz wino dobre produkuja. :) Szczerze? Lubie ten kraj, ale nie moge sie doczekac mojego wyjazdu do Polski na Wielkanoc. Pozdrawiam, Gaga Odpowiedz Link
ani-ta Re: Sniezy, az nikt nie wierzy... 25.02.05, 16:59 witaj! milo znowu widziec:) to... orgiastycznie... to calkiem interesujace okreslenie;) az korci... by rozwinac temat?:)))))) zapraszam do PL na swieta... my mamy zgola inny... ale tez cyrk:) Odpowiedz Link
ertes Re: Wusz Jutka, 25.02.05, 17:00 A wiesz basiu ze coos w tym jest. U nas pogoda sie zepsula po moim powrocie z Paryza. kurs of de Jutka czycus. Odpowiedz Link