ertes 14.03.06, 20:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29887&w=38422999&v=2&s=0 Ajaja, jaki ciekawy watek :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: Obcokrajowcy o Polsce 14.03.06, 21:07 Wiekszosc pisze tak po angielskiemu, ze mnie zeby bola. I czesc popelnia typowe dla Polakow bledy, jednoczesnie udajac cudzoziemcow; Jiiii tam. :-) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Obcokrajowcy o Polsce 14.03.06, 21:15 Watek w linku bulszyt czy moj wpis bulszyt? Tak tylko z ciekawosci pytam? :-D Odpowiedz Link
jutka1 Re: Obcokrajowcy o Polsce 14.03.06, 22:34 No to kamien z serca :-)))) (chociaz czesto by pasowalo do grafomanii yours truly ;-D) Odpowiedz Link
maly.ksiaze Re: Obcokrajowcy o Polsce 15.03.06, 02:28 My sentiment, exactly ;-). Cheers, mk. Odpowiedz Link
maly.ksiaze Re: Obcokrajowcy o Polsce 15.03.06, 02:33 jutka1 napisała: > Wiekszosc pisze tak po angielskiemu, ze mnie zeby bola. > I czesc popelnia typowe dla Polakow bledy, jednoczesnie udajac cudzoziemcow; Swoją drogą, należałoby to sprawdzić... Może Komisję Do Zbadania powołać? Pozdrawiam komisyjnie, mk. Odpowiedz Link
ertes Re: Obcokrajowcy o Polsce 15.03.06, 02:39 Swoja droga to jakie bledy robia Polacy inne niz portugalczycy czy wlosi czy insze nacje? Odpowiedz Link
maly.ksiaze Re: Obcokrajowcy o Polsce 15.03.06, 02:56 Charakterystyczna gramatyka, methinks. Zobacz, jak pisze 'the_real_kris'. Choc w drugim czytaniu zauwazylem, ze on akurat napisal 'luckily being polish'... mk. Odpowiedz Link
ertes Re: Obcokrajowcy o Polsce 15.03.06, 03:24 OK, a teraz moze mi ktos wytlumaczy o co chodzi bo ja nie rozumiem. Nawet jesli czesc tam piszacych to Polacy to czy to zmienia prawdziwosc tego co pisza? Czy o polsce mozna tylko po polsu? Czegos nie rozumiem. Odpowiedz Link
maly.ksiaze It is just so revealing... 15.03.06, 03:40 > OK, a teraz moze mi ktos wytlumaczy o co chodzi bo ja nie rozumiem. Nawet jesli > czesc tam piszacych to Polacy to czy to zmienia prawdziwosc tego co pisza? > Czy o polsce mozna tylko po polsu? Czegos nie rozumiem. Do you know what is the downside of being smart? I pretty much know how everything is going to end. No suspense! mk. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Obcokrajowcy o Polsce 15.03.06, 10:59 Mozna pisac jak sie chce, ale na forum dla cudzoziemcow o Polsce nie powinno sie udawac, ze sie jest cudzoziemcem :-))) Ten kris przynajmniej nie udaje :-) Odpowiedz Link
maria421 Re: Obcokrajowcy o Polsce 15.03.06, 10:42 Obcokrajowiec w Polsce jaki jest, kazdy wie. Wodzi sie taki nie napije, a jak juz kielicha wychyli, to sie zaraz na nogach chwieje; kobiety w reke nie cmoknie niewychowany jakis taki; szklanka z herbata go w palce parzy to se musi mleka dolac; wody zuzyje pol Wisly bo to rano przysznic, na wieczor prysznic, a jeszcze o ekologii gada; jak je obiad, to serwetek nazuzywa, zamiast se raz po obiedzie wasa otrzec; wstanie od stolu i nie podziekuje, ani nawet dokladki nie chce; po ulicach chodzic nie umie, bo sie czesto potyka, a co wystajacych plyt chodnikowych nie wiedzial czy co?; a do tego jeszcze wydziwia i wydziwia. Odpowiedz Link
don2 Re: Hehehehe Mario! :-))))))) ntxt 15.03.06, 12:11 Maria ma racje czyli recht.Nie obawialbym sie o nadmierne zuzycie wody i serwetek oraz potykanie na chodnikach itp.Gdyz mowiac szczerze a nie wymieniajac wiekszosci reprezentantow cudzoziemskich nacji w PL,wiekszosc z nich nigdy nie splamila sie nadmiernym zuzyciem wody,nigdy nie widzieli utwardzonej ulicy lub chodnika nie wspominajac o serwetkach ,ktore w swoim cudzoziemskm zapale cywilizacyjnym latwo moga omylkowo wziasc za papier toaletowy-o ktorego to istnieniu dowiedzieli sie osiedlajac sie itp w PL. I jak w kazdej krytyce uprasza sie o umiar i szersze spojrzenie.PS Nie kazdy cudzoziemiec w PL jest korespondentem BBC,przedstawicielem IBM itp itd. I pisac o PL mozna w jakim jezyku sie tylko chce byle by poprawnie. Odpowiedz Link
maria421 A swoja droga 15.03.06, 15:23 Kiedy w koncu minie w Polsce moda na strzyzone przy skorze wlosy u facetow? Odpowiedz Link