jan.kran 29.10.03, 19:17 Ten watek to nie plagiat :-))) Byly rozne pytania na Bis o wage , wzrost , imiona dzieci i upodobania w sprawie pozycji ale tego nie bylo. Ja z Breslau :-)))) Floreat Vratislavia !!!! Kran Patriota Lokalny. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: Skad jestescie z PL :-))))) 29.10.03, 20:01 Ja jak wszyscy wiedza jestem z Hajmatu, blizej granicy z CZ niz Wroclaw: Kotlina Klodzka, Sobotka, Gory Sowie Odpowiedz Link
sabba Re: Skad jestescie z PL :-))))) 29.10.03, 20:30 Jestem z Krakowa i wiem ze nie nie tylko ja:))) Odpowiedz Link
don2 Re: Skad jestescie z PL :-))))) 29.10.03, 20:39 jestem z ziem :mysmy tu nie przyszli,mysmy tu wrocili.z miasta ,ktore nigdy nie spi.z miasta z ktorego wzgorz pewien polski poeta w 1946 r.widzial morze.dobry wzrok mial.do morza 110 km. D. Odpowiedz Link
vaud Re: Skad jestescie z PL :-))))) 29.10.03, 21:08 Sląsk ( ur. w Katowicach)- stamtąd ojciec. Mama z Wadowic i tam też trochę pomieszkałam. Odpowiedz Link
lalka_01 Oj nie tylko Ty, nie tylko 30.10.03, 09:20 bo ja tez! Ale wczesniej bylam z Zamojszczyzny. Odpowiedz Link
dreptak2k Re: Skad jestescie z PL :-))))) 02.11.03, 06:33 O, u nich co godzine jest 12!! Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Poznan rulez!!!! 29.10.03, 23:33 Z Poznania ci jestem. Poznanianka od trzech pokolen, Wielkopolanka od zawsze. Ten watek juz byl - na Primie ;oD Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link
chris-joe Warszawa- Rembertow 30.10.03, 00:24 niby z Warszawy, ale Warszawiak powie: "z jakiej Warszawy?! Z Rembertowas!". To takie przedmiescia Wawy (Praga Pld.), przylaczone do stolicy za Stalina. Slynne z rzezimiechow, bazaru "ciuchy" i Akademii Sztabu Generalnego. Z tamtad wlasnie Pilsudski wymaszerowal na Warszawe w maju '26. Matka- rasowa warszawianka, ojciec- zamojszczak, ja- Vancouverczyk w Montrealu. Go figure. Odpowiedz Link
waldek.usa Re: Hey dude, have u seen this? 30.10.03, 14:59 www.warszawarembertow.pl/e/index.htm Odpowiedz Link
chris-joe Re: Hey dude, have u seen this? 30.10.03, 21:41 just checked it out, man, wicked site, in English and Deutch and all. Rembertow so rulez... NOT! Odpowiedz Link
xurek Re: Skad jestescie z PL :-))))) 30.10.03, 09:17 Gorny Slask. Wies niedaleko Bytomia. Rodzina ojca mieszka tam odkad pamiecia siegnac. Xurek Odpowiedz Link
basia553 Re: Skad jestescie z PL :-))))) 30.10.03, 10:41 Jestem z Bardzo Brudnego Miasta. (jak meza pierwszy raz zabralam do Polski to sie skarzyl, ze caly czas musi myc rece i czyscic nos). Ale Rodzice byli: Tato z poludnia, Mama z pölnocy. Wiec nie jestem rodowita Brudna Mieszczanka. Odpowiedz Link
latwy2002 Re: Skad jestescie z PL :-))))) 30.10.03, 10:44 "Gdyby Kopiec Kościuszki dymił trochę, a na Błoniach było trochę więcej wody niż w Rudawie-Neapol nie mógłby iść w porównanie z Krakowem, w którym warunki życia są wprost przednie. Mieszkańcy takiego miasta nie powinni by umierać i jeśli to robią, to sądzę, że w części przez zamiłowanie starych tradycji, a w części przez naśladowanie zagranicy." Henryk Sienkiewicz moje miasto Odpowiedz Link
akawill Re: Skad jestescie z PL :-))))) 30.10.03, 15:28 Chelmek - kiedys butowa stolica Polski, niedaleko Oswiecimia gdzie chodzilem do liceum, na studiach i po - Krakow Odpowiedz Link
jutka1 Re: Krakow gora! + nieprawda 30.10.03, 15:32 Jak na razie remis Krakow-Dolny Slask studia sie nie licza - tym samym ja bym mogla powiedziec zem ze stolycy O! ;PPP Odpowiedz Link
akawill Re: Krakow gora! + nieprawda, a wlasnie ze prawda 30.10.03, 15:38 jutka1 napisała: > Jak na razie remis Krakow-Dolny Slask > > studia sie nie licza - tym samym ja bym mogla powiedziec zem ze stolycy > > O! ;PPP A jak mieszkalem w Krakowie przez 3 lata po studiach i stamtad wyemigrowalem to co? Gips? :)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Krakow + a wlasnie ze nieprawda 30.10.03, 15:45 akawill napisał: > A jak mieszkalem w Krakowie przez 3 lata po studiach i stamtad wyemigrowalem to co? Gips? :)) ********* Gips! Tez w stolycy mieszkalam po studiach, tez ze stolycy wyemigrowalam, a ze stolycy nie jestem. Sorry Winnetou. O! :PP Odpowiedz Link
akawill Re: Krakow + a wlasnie ze nieprawda 30.10.03, 15:51 jutka1 napisała: > akawill napisał: > > > A jak mieszkalem w Krakowie przez 3 lata po studiach i stamtad wyemigrowal > em > to co? Gips? :)) > ********* > Gips! > > Tez w stolycy mieszkalam po studiach, tez ze stolycy wyemigrowalam, a ze > stolycy nie jestem. > > Sorry Winnetou. O! :PP OK. Niech zostanie butowa stolica. I tak lubie. Odpowiedz Link
vaud Re: Krakow gora! + nieprawda, a wlasnie ze prawda 30.10.03, 15:53 akawill napisał: > jutka1 napisała: > > > Jak na razie remis Krakow-Dolny Slask > > > > studia sie nie licza - tym samym ja bym mogla powiedziec zem ze stolycy > > > > O! ;PPP > > > A jak mieszkalem w Krakowie przez 3 lata po studiach i stamtad wyemigrowalem to > > co? Gips? :)) > ------> chyba studiowaliśmy w Krakowie w tym samym czasie. Odpowiedz Link
akawill Re: Krakow gora! + nieprawda, a wlasnie ze prawda 30.10.03, 16:08 vaud napisała: > ------> chyba studiowaliśmy w Krakowie w tym samym czasie. Zaraz sie okaze, ze bylas ta Basia dwa rzedy z przodu po lewej stronie :) Odpowiedz Link
vaud Re: Krakow gora! + nieprawda, a wlasnie ze prawda 30.10.03, 16:12 akawill napisał: > vaud napisała: > > > ------> chyba studiowaliśmy w Krakowie w tym samym czasie. > > Zaraz sie okaze, ze bylas ta Basia dwa rzedy z przodu po lewej stronie :) > ------> obawiam się, że byłam tamtą Marysią z tyłu po prawej...:-PPP Odpowiedz Link
akawill Same Marysie w tym Krakowie czy co? 30.10.03, 16:18 Jak sie okaze, ze lalka tez Marysia, a Latwy to Marys, to dopiero bedzie kuniec swiata. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Same Marysie w tym Krakowie czy co? 30.10.03, 16:27 Ja jestem pierwsza Wroclawianka w rodzinie . Rodzina od dziada - pradziada kielecka po mamusi i po tatusiu. Bracia urodzeni w Kielcach. Mam niezle pochodzenie :jak Niemiec przyjdzie odzyskac swoje pragermanskie ziemie to ja mam w akcie urodzenia Wroclaw. Zawsze mozna wydrapac i zmienic na Breslau -: ))))) Kran zabezpieczony ( w razie najazdu Germabow na Macierz ) Odpowiedz Link
vaud Re: Same Marysie w tym Krakowie czy co? 30.10.03, 16:28 akawill napisał: > > Jak sie okaze, ze lalka tez Marysia, a Latwy to Marys, to dopiero bedzie kuniec > > swiata. ------> siem tak nie śmniej, bo mi się w Chinach okazało, ze studiowałam z dwiema tam również mieszkającymi Polkami. Siem wspólnych znajomych też poznajdywało z innymi ludźmi. Swiat jest wielkości chustki do nosa, jak mówią Hiszpanie. Odpowiedz Link
akawill Re: Same Marysie w tym Krakowie czy co? 30.10.03, 16:49 vaud napisała: > ------> siem tak nie śmniej, bo mi się w Chinach okazało, ze studiowałam z > dwiema tam również mieszkającymi Polkami. Siem wspólnych znajomych też > poznajdywało z innymi ludźmi. Swiat jest wielkości chustki do nosa, jak mówią > Hiszpanie. Z takich rzeczy to niedawno sie okazalo, ze nowy ksiadz w naszej zupelnie amerykanskiej parafii pochodzi z Polski z miejscowosci o rzut beretem od mojej. Odpowiedz Link
sabba Re: Same Marysie w tym Krakowie czy co? 30.10.03, 16:53 ja tez marys:))) kiedys z warkoczami nawet, wiesz jaka slodka dziewczynka ze mnie byla?:))) Odpowiedz Link
akawill Re: Same Marysie w tym Krakowie czy co? 30.10.03, 17:58 sabba napisała: > ja tez marys:))) kiedys z warkoczami nawet, wiesz jaka > slodka dziewczynka ze mnie byla?:))) Sabba, to ty nie wiedzialas, ze ja do Ciebie pije? :) Odpowiedz Link
sabba Re: Same Marysie w tym Krakowie czy co? 30.10.03, 18:08 Myslalam ze do Marii z numerkami:))) Nie wiedzialam ze pamietasz jak mam na imie:) Odpowiedz Link
don2 Re: Same poplatanie 30.10.03, 18:37 zastanawiajace ! jak wam sie udalo z tak prostego na pozor pytania uczynic taki metlik.zadnej/go nie chcialbym byc zmuszonym pytac sie np o godzine.lepiej juz kupic sobie zegarek :)) Odpowiedz Link
sabba Re: Same poplatanie 30.10.03, 19:14 a ja myslalam ze glaby sie nie zastanawiaja..))) A poza tym my tu tez glaby wiec o metlik latwo. Odpowiedz Link
lalka_01 Re: Krakow gora! + nieprawda 30.10.03, 16:15 Dobra - wyszlam za Krakusa i mieszkalam w Krakowie po studiach 10 lat. To sie chyba juz liczy :-) Odpowiedz Link
morsa Warszawa 30.10.03, 16:44 urodzona i mieszkalam na Mokotowie. mieszkalam tez troche na Pomorzu. Odpowiedz Link
tos.ka oleoleoleole!!! Krakow gora! 13.11.03, 13:21 tylko nie wiem czy zaliczone. bo tez studia+ praca po ale to ponad 5 lat. ale jak sie nie liczy- to nie szkodzi. Beskidy sie meldujaaa! Odpowiedz Link
akawill Re: oleoleoleole!!! Krakow gora! 13.11.03, 15:25 tos.ka napisała: > tylko nie wiem czy zaliczone. bo tez studia+ praca po ale to ponad 5 lat. ale > jak sie nie liczy- to nie szkodzi. > Beskidy sie meldujaaa! Aaaaa, jak Ty z Beskidow, to pewnie kolo Twojego domu kiedys przechodzilem. Akawill_byly_beskidowy_wedrownik. Odpowiedz Link
moore_ash nowa deba 30.10.03, 18:23 czyli pomiedzy rzeszowem a tarnobrzegiem. dalej juz nic nie ma:) pozdr. tb p.s. w kreakowie nie studiowalem ale zdawalem na trzy uczelnie i jak tylko moge (moglem?:() to tak jade. gips czy nie?:P Odpowiedz Link
szfedka Re: nowa deba bzdura ;) 30.10.03, 21:06 moore_ash napisał: > czyli pomiedzy rzeszowem a tarnobrzegiem. dalej juz nic nie ma:) jak to nic nie ma? znaczy mnie nie ma? bo matka moja wlasnie z juz dalej tzn. Bieszczady aqle nie ja Odpowiedz Link
moore_ash Re: nowa deba bzdura ;) 13.11.03, 20:29 > jak to nic nie ma? > znaczy mnie nie ma? > bo matka moja wlasnie z juz dalej tzn. Bieszczady > aqle nie ja Szwedzi! sloneczko Ty moje! czy Ty nie pamietasz, ze ja chcialem od ciebie ta mamina halpe odkupic?:)) to nie jest dalej tylko nizej. a ja mialem na mysli, ze nie ma juz nic dalej na wschod... pozdr. tb na wschod! tam musi byc jakas cywilizacja! Odpowiedz Link
alaskanka3 Mazowsze/ Warszawa 30.10.03, 18:40 Szkola srednia na Mazowszu, studia i nastepne 10 lat w W-wie. Odpowiedz Link
jan.kran Re:Do Dona 30.10.03, 18:59 Metlik stanowi o uroku tego forum. Nie pytanie wazne ino odpowiedz. Ja mam kaszane w glowie na temat Twojeg watku o Akwizytorze :-PPP Nic nie rozumiem albo nie chce rozumiec :-PPP Jestem naiwna , ale nie az tak :-))) kran Zaplatany. Odpowiedz Link
backpacker Re: Skad jestescie z PL :-))))) 30.10.03, 18:59 Co jest?... zdecydowna wiekszosc z terenu. Odpowiedz Link
anzza Re: Skad jestescie z PL :-))))) 30.10.03, 23:19 Po Ojcu z Lodzi Po Matce z Warszawy Ja z Warszawy, z kochanego Mokotowa. Odpowiedz Link
ani-ta Re: Skad jestescie z PL :-))))) 31.10.03, 16:42 kiedys warszawa mokotow:( teraz warszawa tarchomin:( w przyszlosci... za(_!_)pie gorne lub dolne... byle daleko od cywilizacji;) a. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Skad jestescie z PL :-))))) 03.11.03, 03:13 ma_teusz napisał: > Z Warszawy - Saska Kępa. Fajna jest Saska Kepa. Moje ulubione miejsce w Warszawie. Odpowiedz Link
sabba Re: Zakopane 05.11.03, 10:06 Bergo, kope lat!!! Mysmy juz tu liste zaginionych robil,i i ty na niej bylas:)) Wszytko pozdawane? O czym piszesz prace mgr? Co slychac w Krakowie?:)) POzdrowienia Odpowiedz Link
bergo1 Re: Zakopane 05.11.03, 11:06 oj!! to ja sie na te liste jeszcze nie natknelam ;) Wsszystko pozdawane...ale juz w czerwcu bo teraz do zdawania nic nie bylo. Wyjazd glw w celu odebrania indeksu, podbicia legitymacji, wizyt w Jagielonce, pobycia w domu no i wizyty meza. W Krakowie prawde mowiac to nie wiem o slychac, bo szybciutko z niego uciekalam. Po 5 tygodniowym pobycie w norweskich gorach poprostu dusilam sie tam. Po za tym tlok i smrod. Brrrrrrrrrrr W Zakopcu ciut lepiej, ale za to tutaj maz sie dusil :) Oddychac sie tylko w zasniezonych wowczas gorach dalo :) Prace magisterska pisze o imigrantach w Norge :))))))))) Najprzyjemniej sie chyba pisze o czyms co nas bezposrednio dotyczy i interesuje. Konkretnie chodzi mi o asymilacje - integracje imigrantow tutaj. Powinnam zaraz zasiasc i zaczac pisac pierwszy rozdzial :))))))))) pozdrawiam buzka Odpowiedz Link
basia553 Re: a z Ziemi Sądeckiej NIKT? 05.12.03, 11:41 Ty lepiej powiedz, skad "tu" jestes i jaka Twoja plec. Moze jestesmy sasiadki i wpadniesz na kawe?? Odpowiedz Link
elp1 Re: a z Ziemi Sądeckiej NIKT? 06.12.03, 17:15 basia553 napisała: > Ty lepiej powiedz, skad "tu" jestes i jaka Twoja plec. > Moze jestesmy sasiadki i wpadniesz na kawe?? Jestem kobietą i z Sącza jestem. Jeśli tylko masz ochotę bardzo serdecznie Cie zapraszam na kawę do Nowego Sącza i jeszcze sławne w świecie lody Argasińskiego. Co Ty na to? Wprosiłam się na TO forum bo miałam nadzieję, że Ktoś tutaj z Ziemi Sądeckiej jest, ale chyba jednak nie. Dziękuje, że Ty mnie zauważyłaś. To miłe. Dziękuję :) Odpowiedz Link
basia553 Re: a z Ziemi Sądeckiej NIKT? 06.12.03, 17:29 Jutro wpadne, dzis na kawe za pözno :))) Czy musisz rozmawiac koniecznie z kims z Twojego miasta? Pogadaj ze mna. Mam akurat czas. Opowiedz cos o Twoim miescie, w ktörym nigdy nie bylam. Odpowiedz Link
elp1 oczywiście, że nie muszę 06.12.03, 18:02 Miło mi, że jesteś i chcesz porozmawiać. Jeśli chcesz poznać choć tak na skróty i pobieżnie "moje" miasto, to kliknij w link przy "siuuup" i już "tu" będziesz :) A Ty skąd pochodzisz? Odpowiedz Link
basia553 Re: oczywiście, że nie muszę 06.12.03, 18:09 Ja pochodze z Katowic. Ale nie chce poznac Twojego miasta z przewodnika, nawet internetowego. Opowiedz "wlasnymi slowami" pare ciekawostek, co lubisz a co Cie razi w Twoim miescie. Co Cie interesuje, znaczy jakie masz hobby? Dlaczego jestes akurat na forum polonia? Czego chcialabys sie dowiedziec? Odpowiedz Link
elp1 Re: oczywiście, że nie muszę 06.12.03, 18:33 basia553 napisała: > Ja pochodze z Katowic. > Ale nie chce poznac Twojego miasta z przewodnika, nawet internetowego. > Opowiedz "wlasnymi slowami" pare ciekawostek, co lubisz a co Cie razi > w Twoim miescie. Co Cie interesuje, znaczy jakie masz hobby? Dlaczego > jestes akurat na forum polonia? Czego chcialabys sie dowiedziec? To tak trudno odpowiedzieć na Twoje pytanie co lubie, a co mnie w moim miescie drazni. Ja po prostu ogolnie lubie moje miasto z cala jego roznorodnoscia. Jakie mam hobby? Niewiele Ci to pewno powie, ale moja praca jest moim hobby. Jest to taka praca, w ktorej jeden dzien w niczym nie przypomina drugiego. Praca, ktora wiaze sie z poznawaniem bardzo interesujacych ludzi glownie ze swiata kultury i sztuki. Poprosilam o wstep na to forum, bo mialam nadzieje ze sa tu Sadeczanie. Chcialam Ich zaprosic na forum Nowy Sacz bysmy mogli porozmawiac o tym co u nas, co u Nich. Odpowiedz Link
basia553 Re: oczywiście, że nie muszę 06.12.03, 18:41 Moze jeszcze ktos sie zglosi. Ja tu kiedys - w realu, nawet kolege z klasy spotkalam! Powodzenia! Odpowiedz Link