nooleczka 08.03.05, 10:43 Dziewczyny, dostałyście kwiatka? Albo życzenia? Ja ciągle mam sentyment do tego socjalistycznego święta Ja dostałam życzenia z samego rana, a w pracy JEDNEGO kwiatka. Zważywszy że pracuję prawie z samymi facetami nie jest to jakas porażająca liczba Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madalenka25 Re: 8 marca 08.03.05, 11:03 dostałam - w pracy od szefa śliczną różę, parę smsków od znajomych a od Domowego usłyszałam, że po pracy mam szybciutko wracac do domu - bo ma dla mnie niespodziankę :-o Odpowiedz Link
cleopa Re: 8 marca 08.03.05, 12:26 Ja też pracuję z samymi facetami..dostałam piekny bukiet, kupili fantastyczne ciacha (dieta !!!!) a ja zrobiłam tylko kawę ..posiedzieliśmy, pojedliśmy, posmialiśmy się Do tego kilka sms-ów i emailów... acha i bombonierkę Mimo wszystko lubie ten dzień Odpowiedz Link
e_r_i_n Re: 8 marca 08.03.05, 13:20 Dostałam życzenia od moich chłopaków . Prezent też A poza tym w pewnej wymarzonej firmie (mam nadzieję, mojej przyszłej ) obdarowano mnie pieknym tulipanem. Odpowiedz Link
konkubinka Re: 8 marca 08.03.05, 13:44 ja tam lubie swieta stare i nowe ,zapozyczone tez.Kazde jest mile. Dostalam dzis troche zyczen od roznych znajomych mezczyzn , dostalam tez zyczenia od M (o dziwo o tym swiecie zawsze pamieta o innych nie) Sama zas wczoraj bylam u mojej babuni z kwiatkami - zanioslam jej troche wiosny w ta zamiec sniezna. Odpowiedz Link
nooleczka Re: 8 marca 08.03.05, 14:39 No, jednak musze ich pochwalić, tych moich współpracowników płci brzydszej... Koło południa zaprosili kilka kobiet z różnych działów na kawę, herbatę, pączki od Bliklego (Pycha!) i nawet lampka koniaczku była! to jednak miłe święto Odpowiedz Link
natasza39 Jednak jakies takie "splesniałe" to świeto! 08.03.05, 21:30 Zawsze mi sie jakos kojarzy z komuną. Z rajtkami czy scierkami dawanymi od socjalnej za podpisem i obwiednietym tulipanem. Ale dzis moi mezczyźni zaskoczyli mnie pozytywnie. Juz zaraz po połnocy mój M złozył mi życzenia, a "młody" dał buziaka (buziak dla matki od 17-stolatka prawie to "cud nad Wisłą"). Panowie w pracy wręczyli nam kobitkom po doniczkowym slicznym tulipanie, przygotowanym, nota bene, przez zonę-ogrodniczke jednego z nich, ale po "coś głebszego", ciacha i soki pognałysmy juz z kolezanka do sklepu, bo jakos tak głupkowato przyjąc kwiatki o "suchym pysku". Mój ojciec wogóle tego świeta nie uznaje, bo nie cierpi komuny jak kot kapieli, wiec olewa wszystko co mu sie z nia kojarzy. Wiec mnie sie tak tez przeplata to święto ze wspomnieniami o zwiędłym "tulipie" i "unijnym kfiatku". Szkoda tylko, że na co dzień świat jednak nalezy do facetów, a my mamy ten jeden dzień w roku. Wazne że dla tego jednego, czy dwóch ( u mnie M i "młody") jestesmy świetowane na co dzień!!! Odpowiedz Link
leeya Re: 8 marca 09.03.05, 10:06 Kwiatkow troche, ale zadnego tulipana Paza tym ktos mi przypomnial, ze musze sie czesciej usmiechac do ludzi a nie tylko do Julci, co niniejszym czynie Milego dnia Dziewczyny Leeya Odpowiedz Link
nooleczka Re: 8 marca 09.03.05, 11:50 A mój synuś wczoraj wieczorem wręczając mi żółtego tulipanka powiedział: "mamusiu jesteś najlepszą mamusią na świecie" I jak tu się nie wzruszyć???? Odpowiedz Link
m-m-m Re: 8 marca 09.03.05, 12:47 Dzień Kobiet to nie jest święto socjalistyczne. Juz przed wojną go obchodzono. PRL zawłaszczył sobie to świeto i traktował je jako dzień górnika, hutnika, czy tam innego "człowieka z marmuru". A ja kwiatki dostaję i święto obchodzę. Jeden dzień kobiet, cały rok mężczyzny )) (Sztaudynger we fraszce lepiej to ujął). Odpowiedz Link
kasia-j Re: 8 marca 09.03.05, 15:33 A ja się pochwalę, że dostałam życzenia na Dzień Kobiet od Syna mojego M. . Pozdrawiam Odpowiedz Link
lilith76 Re: 8 marca 09.03.05, 16:39 wczoraj dostałam bukiet tulipanów. usłyszłam też, że w zamierzchłych edukacyjnych czasach po Dniu Kobiet wypadał Dzień Chłopaka, więc dziś świętujemy Dzień Chłopaka Odpowiedz Link
martuniunia1 Re: 8 marca 10.03.05, 23:28 w Poznaniu byl koncert mojej ulubionej Kasi kowalskiej, zabral mnie tam Maz, bylo bardzo sympatycznie, choc nieco dziwnie czulam sie wsrod bandy nastolatkow... Taki iny Dzien Kobiet! (róze byly swoja droga!) A tak przy okazji: lubice Macoszki muzyke Kowalskiej? Odpowiedz Link