Dodaj do ulubionych

rozrząd 156 łódź

27.12.05, 02:45
Zbliża się czas wymiany rozrządu w mojej 156.. Znacie jakieś warsztaty w
Łodzi, które mogliyście polecić(w miarę tanio no i znające się na rzeczy)
poradzcie też części jakich firma najlepiej użyć i ile to będzie kosztowało
mniej więcej... no i czy wymieniac wszystko np. wariata.. czy go zostawić(nie
ma problemów ciągnie do momentu jak na liczniku pokazuje sie 230(-15km/h
pewnie;))no prosze o jakieś porady bo autko mam od niedawna. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sedici Re: rozrząd 156 łódź 27.12.05, 10:28
      tylko nie oddawaj zadnym partaczom!!! przy wymianie rozrządu w alfie niezbędne
      są blokady wałkow, bez tego nigdy sie nie ustawi co do zeba a i mozna kaszanki
      narobic..
      • sedici Re: rozrząd 156 łódź 27.12.05, 10:41
        aha co do wariatora, jesli wiesz kiedy był wymieniany a olej w silniku był
        dobrej jakosci nie musisz go wymieniac.. jesli masz 2,0 to kup paski od
        rozrządu i od wałkow wyrownawazających DAYKO(dostawca paskow dla grupy fiata w
        ASO dostaniesz tej samej firmy ale znacznie drozej) napinacz i rolke ja kupilem
        an allegro od goscia co handluje zestawami do rozrządu.. jesli znajdziesz
        warsztat co ci to wszystko załątwi w miare tanio niech oni sie wszystkim zajmą..
        sprawdz tez koła zębate w jakim masz stanie, zjechane zęby bedą szarpać
        paskiem i o finalny efekt nie trudno!
    • pajeczasty Re: rozrząd 156 łódź 27.12.05, 17:25
      a silnik 1,8:)pozdrowionka.
    • pajeczasty Re: rozrząd 156 łódź 28.12.05, 15:08
      hej no nie ma nikogo z Łodzi... co wie gdzie rozrząd zrobić??niemożliwe że mam
      jedyną alfe w Łodzi :):)
      • was.em146 Re: rozrząd 156 łódź 28.12.05, 17:57
        Możesz spróbować w sklepie na ul.Pomorskiej tel.042 630-33-33 tam ci doradzą co kupić, a może mają jakiegoś mechanika.
        • marcins737 Re: rozrząd 156 łódź 12.02.06, 21:11
          specjaliści od alfy w Łodzi - serwis prywatny 3 B
          jeśli dobrze pamiętam adres to Puszkina 78
          podaje numery telefonów - o42 649 33 10
          komórka do jednego z szefów 0 601 268 569
          serwisuje tam regulanie,ceny duuuuuzo niższe niż w aso,wiedza - duuuuzo lepsza
          załatwią bez problemu części
          dobry sklep - rzgowska jadąc od dąbrowskiego w kierunku paderewskiego patrz w lewo
          gdzieś przed światłami przy malutkim skrzyżowaniu(chyba ul.lecznicza)
          jest sklep moto italia
          musisz wymienić : pasek rozrządu,rolkę i napinacz - to wazne wytarte rolki zęby
          mogą ściąć zęby na pasku i co prawda pasek nie pęka ale rozrząd się całkowicie
          przestawi i efekt taki jakby pękło
          musisz eż wymienić (dotyczy tylko 2 litrówki) pasek wałków wyrównoważających
          i jego napinacz - w innych silnikach go nie ma
          przy okazji sprawdź stan wariatora - jesli rao po zapaleniu zimnego silnkia
          słychać terkot przez kilka sekund z okolic pokrywy rozrządu - wymieniaj!)
          masz pytania pisz na mail marcins737@wp.pl

pozdrawiam

alfista
          • streetfighter69 Re: rozrząd 156 łódź 13.02.06, 11:54
            apropos 3B... mam mieszane uczucia. robilem u nich alfe i cos mi spierdolili
            chyba bo ciagle chodzila nie tak jak trzeba. podejrzewam ze zle wlozyli
            wariator bo juz zaraz po wymianie zaczal stukac. poza tym jeden z panow
            stanowczo twierdzil ze do TS nie pasuja zadne swiece oprocz orginalnych
            platynowych NGK. a przeciez wiadomo ze wiele osob jezdzi na nieplatynowych
            zamiennikach championa i wszystko jest ok. za robocizne licza sobie jak za
            zboze, przykladowo wymiana wariatora (z rozrzadem czy bez) kosztuje u nich
            300zl, a wiec jest to gorna granica cenowa poza ASO (gdzie zreszta jest
            niewiele drozej). dodatkowo szef probowal mi wybic z glowy jakoby kiedykolwiek
            w AR montowane byly 8-zaworowe silniki TS :)
            nie wiem, moze ja mialem do nich pecha... ale ogolnie radze im patrzec na rece.
        • janioj Re: rozrząd 156 łódź 13.02.06, 11:13
          Adres na Pomorskiej już nieaktualny, chłapaki przenieśli się na
          Przybyszewskiego i zmienili nr telefonu na 677 16 93.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka