Dodaj do ulubionych

Alfa Romeo Brerra

10.04.06, 23:55
Chcę kupić AR Brerrę i proszę Was o opinie, doświadczenia z jazdy...czy warta
jest tych pieniędzy, itp ...bo przymierzam się także do tańszego Forda ST.
Oczywiście są bez porównania jeżeli chodzi o wygląd ...ale radość z jazdy?
Obserwuj wątek
    • tumajo Re: Alfa Romeo Brerra 10.04.06, 23:58
      (oczywiście miałem na myśli Forda Focusa ST )
      • klaudiusz76 Re: Alfa Romeo Brerra 11.04.06, 10:02
        > (oczywiście miałem na myśli Forda Focusa ST )

Jak to mowili w TopGear, chcesz kupic "dresiarza" ;)))
    • hr.dracula Re: Alfa Romeo Brerra 11.04.06, 10:22
      Jeśli Brera, to IMHO tylko 3,2, bo samochodzik to cięęęężki, podstawowe 2,2 ma
      z nim pewien kłopot, a i charakterystyka pracy rzędówki nie przystaje do reszty
      samochodu.
      Szóstka jest znakomicie prowadzącym się samochodem , świetnie rozłożony napęd ,
      niezłe hamulce , wzorcowa praca zawieszenia ( co prawda jechałem po równej jak
      stół drodze , a zapewne dukty IV RP zmienią ten obraz po pewnym czasie )Dźwięk
      silnika V6 - bardzo miły dla ucha.
      Pewną wadą tego wozu jest gorsza niz w 159 pozycja za kierownicą - mam 182 cm
      wzrostu i nijak nie mogłem sie dopasować - cały czas fotel był za wysoko.
      No i wóz jest wybitnie dwuosobowy.

• uki145 Re: Alfa Romeo Brerra 11.04.06, 13:08
        Witam! własnie ,to 2 skrajne auta. o róznej koncepcji jednostek napedowych .
        brera to sportowe coupe które bedzie mało praktycznym autem w codziennej
        eksploatacji ,a Focus to sportowy compact. focus ma doładowany silnik 5
        cylindrowy. z pewnoscia bedzie duzo szybszy niz 2.2 Alfy i w porównaniu z tym
        silnikiem bedzie dawał wiecej przyjemnosci z jazdy (5 cylindrów gada bardzo
        miło dla ucha) .jedyny konkurent dla silnika focusa to brera V6. ale o równiez
        zupełnie inne charakteystyki rozwijania mocy ,dzwiek itd. wybór o tyle
        dziwny ,ze skrajny.rozumiem ,ze focus st i brera 2.2 maja podobne ceny i stad
        ten pomysł. oczywiscie zaznaczam ,ze zadnym z tych aut nie jezdziłem i opieram
        sie na wiadomosciach z prasy motoryzacyjnej .Pozdrawiam Łukasz
        • malgoska1 Re: Alfa Romeo Brerra 11.04.06, 14:16
          Witam.

> wybór o tyle dziwny ,ze skrajny.rozumiem ,ze focus st i brera 2.2 maja
          > podobne ceny i stad ten pomysł. oczywiscie zaznaczam ,ze zadnym z tych aut
          > nie jezdziłem i opieram sie na wiadomosciach z prasy motoryzacyjnej.

No to Ty weź i sprawdź ceny tych aut. Zamiast ciężarnej krowy Brery 2,2JTS,
          będziesz miał rączego Focusa ST i jeszcze jedno nowe małe auto, albo
          eksploatację Focusa gratis przez kilka lat. ;)
          O różnicy osiągów na korzyść Focusa nie wspominając, bo dorównują Brerze 3,2.

Pozdrawiam,
          Maciej Loret
          • da_vinci.go2.pl Re: Alfa Romeo Brerra 11.04.06, 14:42
            Ja bym tam w żaden sposób nie porównywał Focusa ShiTa do Brery choćby i wszyscy
            mówili, że jest lepszy.
            • malgoska1 Re: Alfa Romeo Brerra 11.04.06, 14:53
              Witam.

> Ja bym tam w żaden sposób nie porównywał Focusa ShiTa do Brery choćby i
              > wszyscy mówili, że jest lepszy.

Trudno te auta porównywać, bo są...inne. Ale jeśli ktoś kupuje dla przyjemności
              z jazdy, to tu wyboru raczej nie ma, tym bardziej, że Focus (mimo, że golasek),
              to znacznie tańszy. Ja tam jest bidny a i na głowę nie upadłem, żeby auto za
              takie pieniądze kupować jako nowe. Ale gdybym już miał te 100k, to na pewno z
              tej parki by był Focus.

Pozdrawiam,
              Maciej Loret
          • nicolaromeo Re: Alfa Romeo Brerra 11.04.06, 14:49
            To wszystko fakt, więc wybrałbym Brere. No chyba, ze miałoby to być jedyne
            auto, czasem tylna kanapa się przydaje.
            • beboljo Re: Alfa Romeo Brerra 11.04.06, 15:28
              To co tu wyzej napisano to same suche fakty. Nalezy sobie postawic pytanie:
              Jaka reakcje wywoluja te auta? Brera swoim designem mowi wszystko... Focus ST -
              jak sie go komus przedstawia to trzeba mowic za niego. Moj wybor to Brera,
              chociarz Focus jest swietny. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka