Dodaj do ulubionych

AR 1.4 Boxer +gaz

11.04.06, 13:48
Witam.
Wiem ze bylo juz sporo pytan o gaz.
Ja natomiast szukam kogos kto w okolicach Poznania zakladal gaz i jest
zadowolony :)
Dodam ze do AR 1.4 box z 1996r, przebieg 110tys.
Wolalbym jakas sprawdzona instalacje, wiec jesli ktos zakladal to czekam na
opinie i ew, ceny :D
Obserwuj wątek
    • alces1 Re: AR 1.4 Boxer +gaz 11.04.06, 15:33
      gaz do bx 1.4? Ja bym sobie odpuścił (poczytaj posty na ten temat)
      • tom213000 Re: AR 1.4 Boxer +gaz 11.04.06, 15:44
        Ehh wiem wiem.
        Ale niestety wzgledy ekonomiczne :(
        • mumio2000 Re: AR 1.4 Boxer +gaz 11.04.06, 16:54
          wzgledy ekonomiczne? załozysz porządnie gaz za dwa, trzy tysiace. To chyba pięc
          tysiecy kilometrow do przejechania. A za pięc tysiecy kilometrow wicepremier
          Lepper podniesie akcyze na gaz i wyjdzie ci na jedno. Nie morduj 145 gazem.
          • tom213000 Re: AR 1.4 Boxer +gaz 11.04.06, 17:33
            No sprawa jest postanowiona, wiec nie ma co dyskutowac nad slusznoscia tego
            czynu :D
            Po prostu chcialbym zrobic to w jakims sprawdzonym miejscu.
            • daroblues Re: AR 1.4 Boxer +gaz 11.04.06, 17:56
              Witam!
              Ja mam Boxera 1,3 na gazie i zachowuje sie super-idzie jak żyleta...Pewnie dużo
              jest racji tym,że szkoda tego silnika na "kuchenkę",ale ekonomia dużo bardziej
              przemawia-takie niestety smutne są realia-coś za coś...Szczerze nawet nie
              wiem,co za instalację mam w aucie,bo już ja go kupiłęm to była w nim-1,3 Boxer 96'.
              Pozdrawiam.
          • alces1 Re: AR 1.4 Boxer +gaz 11.04.06, 17:35
            Pomijajac juz sama akcyze na LPG, ktora wzrasta juz ktorys rok z kolei i nic )
            oby tylko tak dalej!) Natomiast cena za baryłkę ropy znów bije światowe rekordy!
            Jednak AR roznie toleruja instalacje gazowe, a najgorzej przyjmuja go silniki
            typu boxer! Nie wiem czemu tak jest, bo na boxerach sie nie znam, ale sporo
            czytalem tutaj o ich uzytkownikach wzgledem LPG. Dlatego moze byc tak, ze to co
            zaoszczedzisz na paliwie wpakujesz w serwis!
            Jesli juz koniecznie chcesz ten gaz w Alfie - zamien ja na T.S.a - moj na gazie
            jak narazie spisuje sie wysmienicie!
            • ukaszek_t Re: AR 1.4 Boxer +gaz 11.04.06, 21:28
              ja mam gaz w 1.6 bx. Jak narazie jest si. Zakładalem w Mosinie, Wczesniej to
              auto jeździło na metanie( włochy)więc tylko mi zmienili reduktor,wstawili butle
              bo auto przyjechało bez niej i jeszcze cos tam. zapłaciłem 1300 i jak narazie
              idzie.

Pozdrawiam

łukasz
            • black146 Re: AR 1.4 Boxer +gaz 11.04.06, 21:35
              różne są opinie o gazie, a do jakiego silnika sie nadaje a do jakiego nie to są
              różne sprawy. wystarczy posledzić forum i już sie niebędzie wiedzieć czy bx jest
              lepszy do zagazowanie czy może ts. na forum jedni piszą ze bx jest bardzo dobry
              do zagazowania a ts sie nie nadaje. a tutaj widze ze odwrotnie. ja myśle ze
              każdy silnik sie nadaje do gazu tylko trzeba odpowiedni gaz zamontować i
              użytkowac go inaczej (czyli odpowiednio do gazu) oraz na bierząco dbać o
              instalację gazową oraz o układ zapłonowy. A jeśli chodzi o wtrysk gazu to są
              mity ze jest lepszy( jest lepszy dla tych co montują bo jest droższy i więcej
              zarabiają). Na codzień widze auto z kolektorem z tworzywa które ma zainstalowana
              zwykłą instalację (taką za około 2000 zł) przy 100kkm a teraz ma 280kkm i jakoś
              nie sprawia problemów z instalacja, dodam ze ani razu nie było strzału w
              kolektor. Problem tkwi w złych fachowcach i w źle użytkujących kierowcach, a nie
              w silnikach, a przebiegi silników z gazem dobrze eksloatowane niczym nie
              odbiegają od zasilanch tylko benzyną
              POZDRAWIAM
              • tom213000 Re: AR 1.4 Boxer +gaz 12.04.06, 10:45
                No wlasnie, opinii jest duzo i wszystkie sprzeczne :)
                Ale wiem ze sporo samochodow (w tym AR) jezdzi na gazie z powodzeniem, wiec i
                tak bede zakladal.
                Moze jeszcze ktos kto ma gaz sie wypowie :)
                • grabos146 Re: AR 1.4 Boxer +gaz 12.04.06, 13:51
                  Witam.
                  Ja tez mam gaz w 1,6bx zrobiłem na razie na nim ok 20tyś i nie mam zadnycj
                  problemów (odpukać oczywiście), no moze autko bierze troszke oleju, ale to
                  chyba norma w AR. Zadnych wystrzałów i tym podobne, co do utraty mocy to nie
                  odczuwam. Dodam ze instalacja kosztowała mnie 2000zł (zakładałem w lipcu).
                  Pozdrawiam
                  • tom213000 Re: AR 1.4 Boxer +gaz 12.04.06, 14:39
                    A gdzie zakladales?
                    No i jaka to jest instalacja?
                    Moge nawet troche kilometrow zrobic zeby miec pewnosc :)
                    Mozna by zrobic liste sprawdzonych warsztatow i moze dobrych serwisow.
                    Bo jas sie gdzies pytam to twierdza ze: spoko, zrobimy
                    A wolalbym zeby sie na moim samochodzie nikt nie uczyl :)
                    • grabos146 Re: AR 1.4 Boxer +gaz 12.04.06, 15:22
                      Zakładałem w okolicach Chełmna (kujawsko-pomorskie) instalacja Zavoli. W
                      zakładzie wcześniej zakładali do 33 1,7 bx i chłopak tez nie nażeka. Wiedzieli
                      jak zabrać się za boxera, chociaż przyznam ze zakład wygląda średnio:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka