radekradek79 06.06.06, 20:40 czy na tym kluczu można jezdzic ???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
da_vinci.go2.pl Re: klucz master potrzebna szybka odp 07.06.06, 07:12 O ile się nie mylę to master jest ten czerwony i spoko na nim można jeździć bo ja mam tylko ten :( Odpowiedz Link
aquarius01 Re: klucz master potrzebna szybka odp 07.06.06, 10:29 Czerwony to normalny kluczyk do codziennego użytku. Master jest bordowy i ma zupełnie inny kształt ;) Odpowiedz Link
aquarius01 Re: klucz master potrzebna szybka odp 07.06.06, 10:27 Klucz "MASTER" to klucz bordowy w odróżnieniu od klucza zwykłego w kolorze czerwonym. "MASTER" ma inny kształt (bynajmniej tak jest w FIAT/ALF CODE pierwszej generacji). Swego czasu, czytając dużo o tym zabezpieczeniu (jeszcze za czasów Puntolota) zawsze spotykałem się z twierdzeniem, że klucz "MASTER" nie może służyć do codziennego użytku - jakie są tego powody niestety nie wiem. Jednak posiadając klucz "MASTER" masz prostą sprawę - wystarczy zamówić nowy klucz na podstawie kodu mechanicznego z karty kodowej i wprogramować go przy pomocy mastera do centralki kodowej samochodu. Odpowiedz Link
aquarius01 Re: klucz master potrzebna szybka odp 07.06.06, 10:38 Może warto się tym zainteresować w przypadku problemów z kluczami lub imobilizerem moto.allegro.pl/show_item.php?item=107265863 - nie wiem co to warte, ale patrząc na koszty i jakich można oczekiwać efektów może jest to warte rozważenia ;) Odpowiedz Link
hr.dracula Re: klucz master potrzebna szybka odp 07.06.06, 10:38 Nie ma przeciwskazań do jazdy na tym kluczu , tyle , ze jego zagubienie lub uszkodzenie będzie baaaaardzo kosztowne. Odpowiedz Link