marys-ar155 09.07.06, 18:21 Czy ktoś z Alfisti stosuje świece Brisk do TS 16V i jak się spisują? W katalogu Briska są podane różne rodzaje świec pasujących do TS-a a np. Silvery kosztują w granicach 12 zł.Proszę o opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafal.gtv Re: Świece brtsk do TS-a 10.07.06, 00:10 Raczej nikt ;) Te świece dają efekty jedynie w zestawieniu z magnetyzerem , filtrem stożkowym i płytą Cd (DVD) na lusterku. Przy workach na śmieci wsmarkanych w szyby - 10% przyrostu mocy. Empirycznie innych zalet nie stwierdzono , znane są natomiast przypadki znacznego pogarszania pracy silnika. Odpowiedz Link
marys-ar155 Re: Świece brtsk do TS-a 10.07.06, 18:23 Dzięki za opinie, pomyślę o płycie na lusterko bo pozostałe gadżety już mam ;) Odpowiedz Link
maliek Re: Świece brtsk do TS-a 10.07.06, 07:35 Rafał trochę przesadza. Ja mam 1.4 TS i komplet świec BRISK-a. Jedne platynowe a drugie srebrne. Jakoś nie zauważyłem pogorszenia pracy silnika. Jedynie jak silnik jest zimny to chodzi trochę gorzej ale po lekkim nagrzaniu działa idealnie. Odpowiedz Link