armic 18.08.06, 13:41 czesc jestem nowym uzytkownikiem AR 156 , poszukuje dobrego warsztatu w Bydgoszczy Mick Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
armic Re: Fachowcy AR Bydgoszcz 18.08.06, 13:56 ps. oczywiście ASO - odpada z wiadomych przyczyn (brak chęci i wiedzy) Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Fachowcy AR Bydgoszcz 18.08.06, 13:57 Witam. > czesc jestem nowym uzytkownikiem AR 156 , poszukuje dobrego warsztatu w > Bydgoszczy To masz problem... Serio... Ja sam mam problem komu dawać swoją... Odezwij się na priv do mnie, to dam Ci jakieś namiary na mechanika i elektronika z komputerem, ale nie ręczę za nich. Z serwisowaniem tego auta w Bydgoszczy sa duże problemy, a za przykład niech posłuży moja ostatnia przygoda. Ostatnio cos mi piszczało z przodu. 1. Podjechałem po drodze ShellAutoserv - auto do góry i wyrok - coś w zawieszeniu, ale nie wiadomo co. 2. Ale nic podjechałem na Stacje kontroli Pojazdów - Panie - przekładnia kierownicza, co mnie troszke załamało... 3. Podjechałem do chłopaka, który jużk ilkoma "156" jeździł (i jeździ) - mówi, że górny wahacz. Wymienił wahacz, ale jak piszczało przed, tak i po wymianie... 4. Podjechałem do ASO przy innej okazji. Mechanik popsikał jakimś smarem "na główkę dolnego wahacza" (jeśli nic nie pomyliłem) i od paru tygodni jeżdżę bez piszczenia... Pozdrawiam, Maciej Loret P.S. Nie jest to w żadnym wypadku gloryfikacja ASO, bo mam z nimi na pieńku... ;) P.P.S. Jeśli znasz jakiegoś fachowca od Alfy w Bydgoszczy, to kilku znajomych będzie Ci wdzięcznych... ;) Odpowiedz Link
armic Re: Fachowcy AR Bydgoszcz 18.08.06, 14:09 Dzięki mi właśnie coś "skrzypi" szukam fachowca aby poluzował elementy gumowe i je nasmarował , no i żeby później wszstko chodziło ok. wiec może w tej sprawie wjade jednak do ASO Odpowiedz Link
piotr_tk Re: Fachowcy AR Bydgoszcz 19.08.06, 18:35 skrzypią naprawdopodobniej sworznie, u mnie tez tak było, troche oleju i z głowy. warto przekłuc igłą gumowe osłony na sworzniach i wlac do srodka oleju,ale trzeba co jakis czas dolewac no i te gumy są nie wyminialne więc je za jakiś czas trafi.ja bym do aso nie ryzykował... da razy złą diagnozę dali Odpowiedz Link
sedici Re: Fachowcy AR Bydgoszcz 20.08.06, 20:06 naprawic alfe w bydzi to nie lada problem, o ile zawieche mozna oddac jakiemus przypadkowemu mechaniorowi o tyle z silnikiem jest kosmos, bydgoskie ASO nie ma najleprzej opini (zresztą z wlasnej winy) serwisu od włoskich aut niestety brak, pamietam jak kupilem alfe to szukalem kogos co cos poradzi z silnikiem i na prozno szukac, wkoncu nauczylem sie wszystkiego sam (rozrząd, pelen remont silnika itd) bo nie chcialem oddac komus co mi wiecej szkod narobi niz cos naprawi.. nie oddawaj czasem zadnemu mechaniorowi wymieniac rozrządu bo juz masz remont silnika w kieszeni... Odpowiedz Link
michal15624 Re: Fachowcy AR Bydgoszcz - znam w Toruniu !!! 21.08.06, 08:34 Znam dobrego fachowca od Alfy i Fiata w Grębocinie koło Torunia , J.Zawadzki (56) 645 92 01 Gość pracował we Fiacie i Alfie , i miał dosyć podejścia ASO do sprawy , (wymiana wszystkiego na nowe) teraz ma swój warsztat i jest dobry od elektroniki autka Odpowiedz Link