piotrcar 06.03.07, 14:09 Witam.Chcial bym wymienic linki od hamulca recznego i teraz mam pytanie czy ktos z was juz to robil,czy to trudne i moze ma ktos jakis opis jak to zrobic.Z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dudix83 Re: Linki hamulca recznego... 06.03.07, 17:27 Witam, ja zakladalem sam, zadna trudnosc. Robilem to tak: 1. Najpierw poluzowalem na maksa srube pod dzwignia recznego. 2. Stare linki mozesz odpinac z zaczepow lub je.... przeciac i po klopocie :) ja tak zrobilem. 3. Jak zalozylem jedna linke i podpialem ja obydwoma koncami to mialem potem problem z zalozeniem na drugie tylnie kolo lionki bo mi jej brakowalo. Wyczolgalem sie z kanlu, poszedlem do auta i podciaglem i opuscilkem reczny i jakos od razu wiecej sie linki zrobilo i potem juz z gorki. Caly zabieg trwal 40 minut - jedynie najwiekszy opor jaki musialem pokonac to odkrecenie srub od podwozia ktorymi jest przypinana linka - zardzewiale cholernie i jedna musialem rozwiertywac bo ja okrecilem :) pozdro dudi Odpowiedz Link
piotrcar Re: Linki hamulca recznego... 06.03.07, 17:51 co to za jakis glupi podtekst 'w rowerze??' Odpowiedz Link
rav145 Re: Linki hamulca recznego... 06.03.07, 17:53 > W rowerze ??? ;) No w rowerze drogi emerycie to ręczny jest na przednie koło. Jak zapewne pamiętasz w starszych konstrukcjach, że przytoczę tu nazwy pamiętnych modeli: Wigry, Pelikan czy Sokół z tyłu był mechanizm o nazwie torpedo. Ale tam linki nie było. Same trybiki, prztymucle i kupa towotu. Też jeździło to i jak pięknie wchodziło się w zakręty z napędem na tył ;) ...ale o tylny napęd zapytaj stritfajtera, on bardzo rozeznany w tym temacie. Napewno z chęcią odpowie na trapiące Cię zagwostki. rav145 say lorelaj Odpowiedz Link
piotrcar Re: Linki hamulca recznego... 06.03.07, 18:12 Dobre dobre.A pozniej ludzie sie dziwia ze im sie nie odpowiada na pytania,jak jakis niejaki'emeryt' rzuca jakims glupim tekstem 'w rowerze' Odpowiedz Link