koles999 18.11.07, 22:16 czesc jak można usunąć świecące kontrolki air bag z tego co sie dowiedziałem to wada alfy same sie zapalaja jak ja kupiłem nie bylo tego błedu poczym zapaliła sie jedna a po jakimś czasie drugo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
euroscan Re: śWIECąCE KONTROLKI AIR BAG 156 19.11.07, 12:50 Jeśli ruszałeś fotele to chwilowo rozłączyły się kable od czujników. Program diagnostyczny powienien te błędy usunąć. Naturalnie wiesz że w tym stanie poduszki są wyłączone !!! Program diagnostyczny to np. examirer, Alfadiag, TS Diag, UnidiagKWP2000. Odpowiedz Link
valdi2000 Re: śWIECąCE KONTROLKI AIR BAG 156 19.11.07, 14:42 witam u mnie powodem zapalania sie kontrolki airbag był brak masy w forelu pasazera i brak kontaktu we wtyczce, po skasowaniu wszytko bylo ok dopuki ktos nie siadł na siedzeniu pasazera, mase doprowadzielem przewodem z pod prowadnicy fotela, pod srubke dalem oczko a wtyczki polutowalem na stale, nie ma problemu do dzis, pozdrawiam paweł Odpowiedz Link
max944 Re: śWIECąCE KONTROLKI AIR BAG 156 19.11.07, 16:55 Pojedź do serwisu to ci skasują, kosztuje to 100zł od razu każ im przeczyścić styki kabelków od poduszek pod fotelami. Odpowiedz Link
yaro38 Re: śWIECąCE KONTROLKI AIR BAG 156 19.11.07, 17:39 Witam przed chwila swoją 145 wróciłem właśnie z zabiegu wykasowania świecącej się kontrolki poduszki powietrznej.Jak wskazał komputer przyczyną jej zapalenia sie był chwilowy zanik napięcia.Koszt zabiegu u Pana Janka to 40 zł,tuż za mną wjechała 156 z takim samym problemem.Poprzednio przyczyną zapalenia sie kontrolki była luźna wtyczka pod fotelem pasażera ale tak jak już ktoś pisał wtyczkę wyciąłem połączyłem przewody na krótko i jakiś czas był spokój. Alfy coś mają z tymi poduszkami bo i w drugiej posiadanej przeze mnie Alfie 166 lubi się czasami zapalić kontrolka poduszki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link