plawski 02.02.10, 10:02 Hehehehehehehee, z cuklu "Nie do wiary!" i48.tinypic.com/23hu8m1.jpg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bassooner Re: !!!!!!!!!! 03.02.10, 09:30 ech plawski... nic nowego - w czasie oblężenia Madrytu, niejaki książę de Almavira spożył swojego służącego... i to bez soli!!! o czym raczy pisać w swoim pamiętniku, że mianowicie mięso jego było delikatne, przypominające coś pośredniego między mięsem kurzym, a oślim... ;-))) w szwejku to to wyczytałem. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: !!!!!!!!!! 03.02.10, 09:41 bassooner napisał: > ech plawski... nic nowego - w czasie oblężenia Madrytu, niejaki książę de > Almavira spożył swojego służącego... i to bez soli!!! o czym raczy pisać w swoi > m > pamiętniku, że mianowicie mięso jego było delikatne, przypominające coś > pośredniego między mięsem kurzym, a oślim... ;-))) > > w szwejku to to wyczytałem. A je to prawda! Ponadto w jednym pułku pewien oficer miał takiego posłusznego służącego, iż ten robił wszystko, co mu jego pan rozkazał, a gdy pewnego razu zapytali go, czy na rozkaz swego pana zeżarłby łyżką to, co jego pan wyknoci, miał odpowiedzieć: "Gdyby mi mój pan kazał zrobić taką rzecz, to zrobiłbym według rozkazu, ale żeby w tym nie było włosa, bo włosami bardzo się brzydzę i zaraz by mnie zemdliło." Odpowiedz Link
bassooner Re: !!!!!!!!!! 03.02.10, 10:00 wiem wiem - właśnie twoja sygnaturka zmobilizowała mnie do przeczytania tego dzieła (zostało mi z 20 stron), książkę dostałem w prezencie od żony (wszystkie tomy w jednej knidze) i teraz smutno mi żegnać się ze szwejkiem... ;-((( Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: !!!!!!!!!! 03.02.10, 11:51 bassooner napisał: > wiem wiem - właśnie twoja sygnaturka zmobilizowała mnie do przeczytania tego > dzieła (zostało mi z 20 stron), książkę dostałem w prezencie od żony (wszystkie > tomy w jednej knidze) Czy aby nie "Losy dobrego Wojaka Szwejka...." w tłumaczeniu Kroha z 2009 roku? i teraz smutno mi żegnać się ze szwejkiem... ;-((( Mój sposób jest taki, że co druga, trzecia czytana książka to Szwejk ;) Odpowiedz Link
bassooner Re: !!!!!!!!!! 03.02.10, 12:04 no kto wie? ale chyba coś jeszcze Haška warte jest przeczytania? Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: !!!!!!!!!! 03.02.10, 12:26 na ten przykład "Historia Partii Umiarkowanego Postępu W Granicach Prawa" A jakbyś wyrwał gdzieś audiobooka "Opowieści z Piwiarni" to gwarantuję najwyzszy poziom satysfakcji. Odpowiedz Link
emes-nju Re: !!!!!!!!!! 03.02.10, 13:20 mrzagi01 napisał: > Mój sposób jest taki, że co druga, trzecia czytana książka to > Szwejk ;) A czy startujesz w konkursach szwejkologicznych z nadzieja na wygrana i wiazace sie z nia prawo do tytulu Wicepierdoly? ;-) Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: !!!!!!!!!! 03.02.10, 15:34 emes-nju napisał: > A czy startujesz w konkursach szwejkologicznych z nadzieja na wygrana i wiazace > sie z nia prawo do tytulu Wicepierdoly? ;-) No nie, ale mysle sobie , że ostatni bym w takim konkursie nie był :) Odpowiedz Link
tomek854 Re: !!!!!!!!!! 03.02.10, 15:16 A ja pod choinką znalazłem dwa Szwejki w dwóch tłumaczeniach i teraz mam dylemat od którego zacząć :-) Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: !!!!!!!!!! 03.02.10, 15:28 tomek854 napisał: > A ja pod choinką znalazłem dwa Szwejki w dwóch tłumaczeniach i teraz mam dylema > t > od którego zacząć :-) Jeżeli można- zacznij od klasyki Hulki-Laskowskiego a potem Kroha i podziel się wrażeniami, bom sam ciekaw. Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: !!!!!!!!!! 03.02.10, 13:51 przerażająca historia z tą głową. Szwejka nie czytałem już od kilku lat Odpowiedz Link