mrzagi01 16.04.10, 21:14 Co to takie jasne co dzisiaj świeci poniżej księżyca? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiges_wiz Re: pytanie do astroamatorów. 16.04.10, 21:56 jak nie wenus to pewnie jowisz. jak nasz loornetke i ja udaci sie jakos ustabilizowac to nawet ksiezyce jowisza mozna zobaczyc. ale spawdze w stellarium ;) Odpowiedz Link
fastaxe77 Re: pytanie do astroamatorów. 16.04.10, 22:01 Na Jot to może być tylko Jarosław a nie żaden Jowisz. Odpowiedz Link
dewulot1 Re: pytanie do astroamatorów. 16.04.10, 22:27 Sumienie go ruszylo i odnosi ksiezyc na miejsce? Odpowiedz Link
lexus400 Re: pytanie do astroamatorów. 16.04.10, 22:48 U mnie jest ciemno jak w dupie u Afroamerykanina, więc nawet nie widzę nawet księżyca. Prawdopodobnie oglądasz ISS bo to ona teraz powinna być w tych okolicach a do tego wystarczy lornetka i za jej pomocą powinieneś zobaczyć "skrzydła" stacji a nawet jak masz aparat jakiś lepsiejszy to zrobisz całkiem niezłą fotę. Oto fota ISS zrobiona u mnie na placu (latem) a na dodatek chyba jakaś kometa się mi chwyciła oznaczona w kółku. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Wenus 16.04.10, 22:54 ....to u mnie chyba pył z Islandii zasłonił całe niebo bo kurde nic a nic nie widać. Odpowiedz Link