Dodaj do ulubionych

Byłem dziś w Chrzanowie

05.03.04, 19:56
...i troche jestem niemile zaskoczony - wjazd od Krakowa niezle oznakowany, za to zeby wyjechac do Krakowa, trzeba miec szosty zmysl, bo pierwszy znak kierujacy na autostrade jest ...ZA (nie przed) ostatnim skrzyzowaniem przed wezlem chrzanowskim. Oczywisice w miesice rowniez brak jakichkolwiek tablic informacyjnych.
troche sie wkurzylem, bo wiozlem glazure i tluklem sie z nia po strasznych dziurach - co jak wiadomo ceramice nie sluzy. Na szczescie bladzilem "tylko" 10 minut...
Lexus, zrob cos z ta sytuacja - idz do wladz powiatu, walnij piescia w stol - niech zrobia porzadek :)
Obserwuj wątek
    • aankaa moja babi(y)c(z)ka pochodzi z Chrzanowa ... ;) 05.03.04, 20:09

• lexus400 Re: Byłem dziś w Chrzanowie 05.03.04, 21:52
      Witaj SH.Skopiowałem Twój tekst i postaram się wpłynąć na tą sytuację, przyznam
      szczerze że jako miejscowy nie zwróciłem na to uwagi.Jak dotąd nie dotarły do
      mnie takie sygnały ale obiecuję,że w poniedziałek przekażę Twoje uwagi do
      lokalnej prasy "Przełom".Sprawa oznakowania dróg w gminie Chrzanów leży w
      gestii Miasta Krakowa - co nie znaczy, że się o tym fakcie nie dowiedzą.
      Pzdr.
      • sherlock_holmes Re: Byłem dziś w Chrzanowie 06.03.04, 13:01
        Czyzby lekka nuta ironii? :)))
        Faktem jest jednak, ze kierujac sie caly czas na Katowice, a na takim duzym rondzie na oplotkach juz chyba, na Oswiecim, w drodze powrotnej na tym rondzie trafiasz na kierunki: Katowice, centrum i jakas dzielnica na B. Coz szkodzi pod nazwa tej dzielnicy dac info, ze droga ta prowadzi tez do autostrady? No chyba ze drogowskaz wskazuje punkt docelowy, bo zjazd na autostrade jest blizej :)))
        • lexus400 Re: Byłem dziś w Chrzanowie 06.03.04, 13:42
          Zero ironii - ja całkiem poważnie, dlaczego odpowiedzialni za złe oznakowanie
          mają o tym nie wiedzieć ? oznaczenie jest z reguły dla zamiejscowych a nie dla
          miejscowych stąd może nikt na to nie zwrócił uwagi.
          Pzdr.
          • oban Re: Byłem dziś w Chrzanowie 06.03.04, 23:08
            Miejscowi mają lepiej, bo wiedzą jak jechac.
            Pamietam jak nie potrafiłem ukryć swojegozdziwienia jak mój szwagier stwierdził
            ze kiedyś jeździł godzinę po krakowie zanim potrafił wyjechac na Katowice.

Ale terza juz rozumiem. Np. jadąc w Krakowie ulicą Kapelanka w stronę centrum a
            potem skręcając w prawo w ulicę Monte Cassina i dojeżdżając do Ronda
            Grunwaldzkiego mamy drogowskaz kierujący na Warszawę w ... lewo.
            Czyli prowzdi do Ronda matecznego potem na Wadowicką, Zakopiankę do Obwodnicy
            i obwodnicą dalej. Ale na obwodnicy mamy kolejny drogowskaz : Katowiec na lewo
            na autostradę a Warszawa na prawo ... do miasta i na Olkusz.
            Czyli w kółko. Nikomu nie przyszło do głowy, żeby do drogowskazu na Katowice
            nie dodać również Warszawy.

Jeżeli ktos przejżdża po raz pierwszy przez Kraków może miec problem.

• lexus400 Re: Byłem dziś w Chrzanowie 07.03.04, 09:17
              ...i tak właśnie jest jak piszesz oban.
              Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka