Dodaj do ulubionych

Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach?

16.03.04, 15:38
thecarconnection.com/index.asp?article=6938&sid=180&n=157
Mi sie Dodge Magnum podoba - pojemnosc SUV, naped na 4 kola i normalny samochod.
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach? 16.03.04, 19:55
      Kupujesz?

• marekatlanta71 Re: Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach? 16.03.04, 20:03
        Przeciez mnie znasz. Pisze i pisze, testuje i testuje ale nie kupuje i nie
        kupuje... Ale niestety (a moze na szczescie?) to sie zmieni bo z uwagi na pewne
        radykalne zmiany w moim zyciu musze kupic nastepny samochod do 1 lipca. Co
        gorsza wiem juz na 99% co to bedzie (Honda Accord EX V6). Pozostaje 1%
        niepewnosci...
        • greenblack Re: Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach? 16.03.04, 20:07
          Mieszkając w Ameryce, byłoby grzechem nie kupić tego samochodu za taką cenę. 32
          tys. za prawie Mercedesa z ponadtrzystukonnym V8.
          • wowo5 Re: Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach? 17.03.04, 02:10
            greenblack napisał:

> Mieszkając w Ameryce, byłoby grzechem nie kupić tego samochodu za taką cenę.
            32
            >
            > tys. za prawie Mercedesa z ponadtrzystukonnym V8.
            >
            Mi sie rowniez podoba. Moze uda mi sie przekonac moja polowice do tego pojazdu.
            Przy Chryslerze 300 Infiniti G35 wyglada prozaicznie.
    • mrzagi01 Re: Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach? 17.03.04, 07:13
      mnie sie podoba. W Matrix2 bodajze wlasnie to autko Trinity skasowala na
      autostradzie- nieprawdaz?
      • remo29 Re: Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach? 17.03.04, 08:30
        > mnie sie podoba. W Matrix2 bodajze wlasnie to autko Trinity skasowala na
        > autostradzie- nieprawdaz?

Trinity skasowała cóś takiego
        thecarconnection.com/index.asp?article=5297
        • mrzagi01 Re: Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach? 17.03.04, 08:49
          a tak! slusznie wasc prawisz!
    • remo29 Osochozi? 17.03.04, 08:28
      Powiedzcie mi co Amerykanie mają z tymi mega-grillami? To jest jakiś kompleks? Przecież w takiego grilla można od razu kurczaki łapać... I ta ilość chromu... Czy to wstrząsy wtórne tego, że wszystko musi być "naj"?
      ------
      - U nas w Ameryce wszystko największe...
      - Przepraszam uprzejmie, a w Krużewnikach był?
      • greenblack Re: Osochozi? 17.03.04, 09:26
        Duże silniki muszą mieć duże chłodnice. Mnie podoba się ten trend: Audi A6, A8
        W12, Rover 75 V8...
        • remo29 Re: Osochozi? 17.03.04, 09:31
          greenblack napisał:

> Duże silniki muszą mieć duże chłodnice. Mnie podoba się ten trend: Audi A6,
          > A8 W12, Rover 75 V8...

Zgoda, ale można zrobić to bardziej subtelnie niż w Boeingu 767...
          • greenblack Re: Osochozi? 17.03.04, 09:41
            W założeniu te samcohody nie mają być subtelne. Dobrze, że wraca moda na
            samochody, w których nie wygląda się jak pedał.
            • mrzagi01 Re: Osochozi? 17.03.04, 09:59
              greenblack napisał:

> W założeniu te samcohody nie mają być subtelne. Dobrze, że wraca moda na
              > samochody, w których nie wygląda się jak pedał.
              >
              bardzo zgrabnie to ujales :))))))
            • remo29 Re: Osochozi? 17.03.04, 12:14
              [...]
              > W założeniu te samcohody nie mają być subtelne. Dobrze, że wraca moda na
              > samochody, w których nie wygląda się jak pedał.

Tak jest. Prawdziwi faceci to kierowcy TIRów. Taka scania to ma grill! Reszta to pedały, transwestyci i pedofile.
              Ciekawe spojrzenie.
              • marekatlanta71 Re: Osochozi? 17.03.04, 13:29
                A co mozna sadzic o gosciu poruszajacym sie seledynkowym VW Beattle ze swiezym
                kwiatuszkiem w srodku?
            • marekatlanta71 Re: Osochozi? 17.03.04, 13:31
              Zgadzam sie z greenblackiem - samochod ma wygladac dostojnie na drodze. Patrz
              nowy Ford F150 - grill na ktorym mozna upiec steki dla calej kompanii. Nawet
              tak stonowani producenci jak Honda czy Toyota instaluja teraz porzadne grile w
              pojazdach.
              • remo29 Re: Osochozi? 17.03.04, 14:13
                marekatlanta71 napisał:

> Zgadzam sie z greenblackiem - samochod ma wygladac dostojnie na drodze. Patrz
                > nowy Ford F150 - grill na ktorym mozna upiec steki dla calej kompanii. Nawet
                > tak stonowani producenci jak Honda czy Toyota instaluja teraz porzadne grile

Pokaż mi toyotę/hondę/nissana/cokolwiek która ma na czole kratę wielkości lepperowskiej brony. Zgadzam się, że facio w nowym garbusie w kolorze majtek wygląda jak zniewieściała lala, ale równie (a może bardziej) śmiesznie wyglądałby facecik postury Małysza wysiadający z Dodge'a Magnum. No sorry...
                Proporcje, panowie, proporcje...
                • marekatlanta71 Re: Osochozi? 17.03.04, 14:33
                  A skad wiesz co Malysz w spodniach nosi? Moze wlasnie on powinien poruszac sie
                  pojazdem z wygladem Chryslera?
                  • remo29 Re: Osochozi? 17.03.04, 15:17
                    marekatlanta71 napisał:

> A skad wiesz co Malysz w spodniach nosi?

Ale osochozi? Nie powiedziałem ani słowa o zawartości małyszowych spodni. Samochody niestety upodabniają się do ciężkiego sprzętu budowlanego. Niedługo Caterpillar wypuści jakieś miejskie autko V8 o gabarytach leoparda, lub rodzinne kombi długości USS. Oczywiście z gigantyyyyyyyczną kratą o masie łącznej chromu równej ciężarowi fabii kombi, żeby ktoś kto wsiądzie do tego wozu nie czuł się jak pedał.
                    Pozostaje jeszcze tylko kwestia miejsca na posesji dla takiego drugiego samochodu w rodzinie...
                    • marekatlanta71 Re: Osochozi? 17.03.04, 15:54
                      Nadal uwazam ze jest to bardzo rozsadna altwernatywa dla np. Chevy Suburbana. I
                      mniej srodowisko zniszczy i bezpieczniejszy dla innych kierowcow. A ludzie chca
                      miec pojazd wygladajacy "bezpiecznie".
                      • remo29 Re: Osochozi? 18.03.04, 00:35
                        marekatlanta71 napisał:

> [...]A ludzie chca miec pojazd wygladajacy "bezpiecznie".

Tiaaa... Potem rodzina i znajomi nie mogą uwierzyć, że ich bliski zabił się w
                        TAKIM samochodzie... Marketing i reklama wciska nam zewsząd iluzję, mit,
                        odgrzewaną legendę itd... Elektronika i "bezpieczny wygląd" to mały pikuś w
                        zetknięciu ze starym, prymitywnym i od 100 lat niezmiennie stojącym drzewem.
                        • wowo5 Re: Osochozi? 18.03.04, 02:42
                          Do niedawna amerykanskie samochody nie grzeszyly pieknoscia (moze poza autami
                          Chryslera - 300M, Concorde, Prowler, PT Cruiser, Viper). Teraz jednak pojawilo
                          sie kilka ciekawie wygladajacych pojazdow - Cadillac XLR, Chrysler 300,
                          Crossfire, a ma byc jeszcze nowe Corvette, nowy Mustang, Pontiac Solstice. Sa
                          to auta z wyfladu typowo amerykanskie, ktore nie udaja czegos czym nie sa.
                          Szkoda, ze Ford postanowil skopiowac Passata wypuszczajac nowego 500.
                          • remo29 Re: Osochozi? 18.03.04, 10:11
                            [...]pojawilo
                            > sie kilka ciekawie wygladajacych pojazdow - Cadillac XLR, Chrysler 300,
                            > Crossfire, a ma byc jeszcze nowe Corvette, nowy Mustang, Pontiac Solstice.

To jest ładny pojazd??
                            www.autointell.net/nao_companies/general_motors/pontiac/pontiac-solstice/pontiac-solstice-side-640.jpg
                            Na przodzie ni to oczy muchy, ni dupa pawiana po serii zastrzyków... Przepraszam panowie, ale nie kumam nowej estetyki zza oceanu.
                            • marekatlanta71 Re: Osochozi? 18.03.04, 13:34
                              Mi zdecydowana wiekszosc najnowszych wyrobow koncernu GM sie podoba, ten
                              samochod moim zdaniem jest rewelacyjny. Problem w tym ze czesto wygladaja one
                              znacznie ladniej na zdjeciach niz w rzeczywistosci. Przyklad - nowe Grand Prix -
                              na zdjeciach jest niesamowite, w rzeczywistosci ma twarz obrazonej panienki.
                              Inny przyklad - Cadillac SRX - tyl wyglada jak Polonez w wersji ambulans. A na
                              zdjeciach taki ladny. Oczywiscie sa tez pojazdy ktore w rzeczywistosci sa
                              ladniejsze niz na zdjeciach - np. Cadillac XLR. Sa tez takie ktore i na
                              zdjeciach i w rzeczywistosci sa okropne (np. Chevy Aveo).
                              • wowo5 Re: Osochozi? 18.03.04, 14:11
                                marekatlanta71 napisał:

> Mi zdecydowana wiekszosc najnowszych wyrobow koncernu GM sie podoba, ten
                                > samochod moim zdaniem jest rewelacyjny. Problem w tym ze czesto wygladaja one
                                > znacznie ladniej na zdjeciach niz w rzeczywistosci. Przyklad - nowe Grand
                                Prix
                                > -
                                > na zdjeciach jest niesamowite, w rzeczywistosci ma twarz obrazonej panienki.
                                > Inny przyklad - Cadillac SRX - tyl wyglada jak Polonez w wersji ambulans. A na
                                > zdjeciach taki ladny. Oczywiscie sa tez pojazdy ktore w rzeczywistosci sa
                                > ladniejsze niz na zdjeciach - np. Cadillac XLR. Sa tez takie ktore i na
                                > zdjeciach i w rzeczywistosci sa okropne (np. Chevy Aveo).
                                Mi tez sie Solstice podoba. Najbrzydszy z nowych wytworow GM jest moim zdaniem
                                nowe Malibu. Wyglada dziwacznie na zdjeciach i w rzeczywistosci.
                                • marekatlanta71 Re: Osochozi? 18.03.04, 14:20
                                  Celem projektantow Malibu bylo skopiowanie wygladu pralki na kolkach i udalo sie
                                  to w 100%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka