marekatlanta71 16.03.04, 15:38 thecarconnection.com/index.asp?article=6938&sid=180&n=157 Mi sie Dodge Magnum podoba - pojemnosc SUV, naped na 4 kola i normalny samochod. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekatlanta71 Re: Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach? 16.03.04, 20:03 Przeciez mnie znasz. Pisze i pisze, testuje i testuje ale nie kupuje i nie kupuje... Ale niestety (a moze na szczescie?) to sie zmieni bo z uwagi na pewne radykalne zmiany w moim zyciu musze kupic nastepny samochod do 1 lipca. Co gorsza wiem juz na 99% co to bedzie (Honda Accord EX V6). Pozostaje 1% niepewnosci... Odpowiedz Link
greenblack Re: Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach? 16.03.04, 20:07 Mieszkając w Ameryce, byłoby grzechem nie kupić tego samochodu za taką cenę. 32 tys. za prawie Mercedesa z ponadtrzystukonnym V8. Odpowiedz Link
wowo5 Re: Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach? 17.03.04, 02:10 greenblack napisał: > Mieszkając w Ameryce, byłoby grzechem nie kupić tego samochodu za taką cenę. 32 > > tys. za prawie Mercedesa z ponadtrzystukonnym V8. > Mi sie rowniez podoba. Moze uda mi sie przekonac moja polowice do tego pojazdu. Przy Chryslerze 300 Infiniti G35 wyglada prozaicznie. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach? 17.03.04, 07:13 mnie sie podoba. W Matrix2 bodajze wlasnie to autko Trinity skasowala na autostradzie- nieprawdaz? Odpowiedz Link
remo29 Re: Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach? 17.03.04, 08:30 > mnie sie podoba. W Matrix2 bodajze wlasnie to autko Trinity skasowala na > autostradzie- nieprawdaz? Trinity skasowała cóś takiego thecarconnection.com/index.asp?article=5297 Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Co sadzicie o tym/tych pojezdzie/pojazdach? 17.03.04, 08:49 a tak! slusznie wasc prawisz! Odpowiedz Link
remo29 Osochozi? 17.03.04, 08:28 Powiedzcie mi co Amerykanie mają z tymi mega-grillami? To jest jakiś kompleks? Przecież w takiego grilla można od razu kurczaki łapać... I ta ilość chromu... Czy to wstrząsy wtórne tego, że wszystko musi być "naj"? ------ - U nas w Ameryce wszystko największe... - Przepraszam uprzejmie, a w Krużewnikach był? Odpowiedz Link
greenblack Re: Osochozi? 17.03.04, 09:26 Duże silniki muszą mieć duże chłodnice. Mnie podoba się ten trend: Audi A6, A8 W12, Rover 75 V8... Odpowiedz Link
remo29 Re: Osochozi? 17.03.04, 09:31 greenblack napisał: > Duże silniki muszą mieć duże chłodnice. Mnie podoba się ten trend: Audi A6, > A8 W12, Rover 75 V8... Zgoda, ale można zrobić to bardziej subtelnie niż w Boeingu 767... Odpowiedz Link
greenblack Re: Osochozi? 17.03.04, 09:41 W założeniu te samcohody nie mają być subtelne. Dobrze, że wraca moda na samochody, w których nie wygląda się jak pedał. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Osochozi? 17.03.04, 09:59 greenblack napisał: > W założeniu te samcohody nie mają być subtelne. Dobrze, że wraca moda na > samochody, w których nie wygląda się jak pedał. > bardzo zgrabnie to ujales :)))))) Odpowiedz Link
remo29 Re: Osochozi? 17.03.04, 12:14 [...] > W założeniu te samcohody nie mają być subtelne. Dobrze, że wraca moda na > samochody, w których nie wygląda się jak pedał. Tak jest. Prawdziwi faceci to kierowcy TIRów. Taka scania to ma grill! Reszta to pedały, transwestyci i pedofile. Ciekawe spojrzenie. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Osochozi? 17.03.04, 13:29 A co mozna sadzic o gosciu poruszajacym sie seledynkowym VW Beattle ze swiezym kwiatuszkiem w srodku? Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Osochozi? 17.03.04, 13:31 Zgadzam sie z greenblackiem - samochod ma wygladac dostojnie na drodze. Patrz nowy Ford F150 - grill na ktorym mozna upiec steki dla calej kompanii. Nawet tak stonowani producenci jak Honda czy Toyota instaluja teraz porzadne grile w pojazdach. Odpowiedz Link
remo29 Re: Osochozi? 17.03.04, 14:13 marekatlanta71 napisał: > Zgadzam sie z greenblackiem - samochod ma wygladac dostojnie na drodze. Patrz > nowy Ford F150 - grill na ktorym mozna upiec steki dla calej kompanii. Nawet > tak stonowani producenci jak Honda czy Toyota instaluja teraz porzadne grile Pokaż mi toyotę/hondę/nissana/cokolwiek która ma na czole kratę wielkości lepperowskiej brony. Zgadzam się, że facio w nowym garbusie w kolorze majtek wygląda jak zniewieściała lala, ale równie (a może bardziej) śmiesznie wyglądałby facecik postury Małysza wysiadający z Dodge'a Magnum. No sorry... Proporcje, panowie, proporcje... Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Osochozi? 17.03.04, 14:33 A skad wiesz co Malysz w spodniach nosi? Moze wlasnie on powinien poruszac sie pojazdem z wygladem Chryslera? Odpowiedz Link
remo29 Re: Osochozi? 17.03.04, 15:17 marekatlanta71 napisał: > A skad wiesz co Malysz w spodniach nosi? Ale osochozi? Nie powiedziałem ani słowa o zawartości małyszowych spodni. Samochody niestety upodabniają się do ciężkiego sprzętu budowlanego. Niedługo Caterpillar wypuści jakieś miejskie autko V8 o gabarytach leoparda, lub rodzinne kombi długości USS. Oczywiście z gigantyyyyyyyczną kratą o masie łącznej chromu równej ciężarowi fabii kombi, żeby ktoś kto wsiądzie do tego wozu nie czuł się jak pedał. Pozostaje jeszcze tylko kwestia miejsca na posesji dla takiego drugiego samochodu w rodzinie... Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Osochozi? 17.03.04, 15:54 Nadal uwazam ze jest to bardzo rozsadna altwernatywa dla np. Chevy Suburbana. I mniej srodowisko zniszczy i bezpieczniejszy dla innych kierowcow. A ludzie chca miec pojazd wygladajacy "bezpiecznie". Odpowiedz Link
remo29 Re: Osochozi? 18.03.04, 00:35 marekatlanta71 napisał: > [...]A ludzie chca miec pojazd wygladajacy "bezpiecznie". Tiaaa... Potem rodzina i znajomi nie mogą uwierzyć, że ich bliski zabił się w TAKIM samochodzie... Marketing i reklama wciska nam zewsząd iluzję, mit, odgrzewaną legendę itd... Elektronika i "bezpieczny wygląd" to mały pikuś w zetknięciu ze starym, prymitywnym i od 100 lat niezmiennie stojącym drzewem. Odpowiedz Link
wowo5 Re: Osochozi? 18.03.04, 02:42 Do niedawna amerykanskie samochody nie grzeszyly pieknoscia (moze poza autami Chryslera - 300M, Concorde, Prowler, PT Cruiser, Viper). Teraz jednak pojawilo sie kilka ciekawie wygladajacych pojazdow - Cadillac XLR, Chrysler 300, Crossfire, a ma byc jeszcze nowe Corvette, nowy Mustang, Pontiac Solstice. Sa to auta z wyfladu typowo amerykanskie, ktore nie udaja czegos czym nie sa. Szkoda, ze Ford postanowil skopiowac Passata wypuszczajac nowego 500. Odpowiedz Link
remo29 Re: Osochozi? 18.03.04, 10:11 [...]pojawilo > sie kilka ciekawie wygladajacych pojazdow - Cadillac XLR, Chrysler 300, > Crossfire, a ma byc jeszcze nowe Corvette, nowy Mustang, Pontiac Solstice. To jest ładny pojazd?? www.autointell.net/nao_companies/general_motors/pontiac/pontiac-solstice/pontiac-solstice-side-640.jpg Na przodzie ni to oczy muchy, ni dupa pawiana po serii zastrzyków... Przepraszam panowie, ale nie kumam nowej estetyki zza oceanu. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Osochozi? 18.03.04, 13:34 Mi zdecydowana wiekszosc najnowszych wyrobow koncernu GM sie podoba, ten samochod moim zdaniem jest rewelacyjny. Problem w tym ze czesto wygladaja one znacznie ladniej na zdjeciach niz w rzeczywistosci. Przyklad - nowe Grand Prix - na zdjeciach jest niesamowite, w rzeczywistosci ma twarz obrazonej panienki. Inny przyklad - Cadillac SRX - tyl wyglada jak Polonez w wersji ambulans. A na zdjeciach taki ladny. Oczywiscie sa tez pojazdy ktore w rzeczywistosci sa ladniejsze niz na zdjeciach - np. Cadillac XLR. Sa tez takie ktore i na zdjeciach i w rzeczywistosci sa okropne (np. Chevy Aveo). Odpowiedz Link
wowo5 Re: Osochozi? 18.03.04, 14:11 marekatlanta71 napisał: > Mi zdecydowana wiekszosc najnowszych wyrobow koncernu GM sie podoba, ten > samochod moim zdaniem jest rewelacyjny. Problem w tym ze czesto wygladaja one > znacznie ladniej na zdjeciach niz w rzeczywistosci. Przyklad - nowe Grand Prix > - > na zdjeciach jest niesamowite, w rzeczywistosci ma twarz obrazonej panienki. > Inny przyklad - Cadillac SRX - tyl wyglada jak Polonez w wersji ambulans. A na > zdjeciach taki ladny. Oczywiscie sa tez pojazdy ktore w rzeczywistosci sa > ladniejsze niz na zdjeciach - np. Cadillac XLR. Sa tez takie ktore i na > zdjeciach i w rzeczywistosci sa okropne (np. Chevy Aveo). Mi tez sie Solstice podoba. Najbrzydszy z nowych wytworow GM jest moim zdaniem nowe Malibu. Wyglada dziwacznie na zdjeciach i w rzeczywistosci. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Osochozi? 18.03.04, 14:20 Celem projektantow Malibu bylo skopiowanie wygladu pralki na kolkach i udalo sie to w 100% Odpowiedz Link