Dodaj do ulubionych

Los klienta lojalnego

13.08.11, 13:16
Przykład na to jak klienta, spełniającego wszystkie warunki czyli serwisującego swoje auto w ASO i posiadającego tam jego pełną historię, krok po kroku pozostawia się z problemem wynikającym w połowie z wady fabrycznej, w połowie z niekompetencji ASO. Wydawałoby się, że taki klient może liczyć na fachową obsługę, poradę i tzw. ukłon w swoją stronę. Tymczasem importer i serwis wychodzą z tematu klasycznym rakiem. LINK>>
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Los klienta lojalnego 13.08.11, 14:30
      Oj tam, oj tam wielkie mie coś:)) koszt naprawy 10tyś a 3,5 tyś czy to tak wielka różnica??:D
    • dr.verte Re: Los klienta lojalnego 13.08.11, 15:24
      staje po stronie aso w tym wypadku , nie wierze zeby nie chcieli wykonac naprawy i zarobic
      paru tysiecy na kliencie , jaka firma nie chce zarabiac? dla mnie pan majecki jest niewiarygodny
      • franek-b Re: Los klienta lojalnego 13.08.11, 20:51
        ASO jak każde przedsiębiorstwo z chęcią zrobi coś na czym szybko i łatwo zarobi.
        Obecnie brak jest fachowców, co bystrzejszy mechanik ma swój zakład (wystarczy podzwonić, poczytać na necie o warsztatach niezależnych specjalizujących się w Audi w Wawie, wszyscy to byli pracownicy z ASO, ktorzy są już na swoim) i ASO generalnie zainteresowane jest wymienianiem oleju i wycieraczek, bo poważniejszych napraw nie ma kim robić. Wg mnie ASO rzuciło cenę zaporową (bo umowa z generalnym dystrybutorem nie pozwala na odmówienie wykonania usługi serwisowej), by klient sam stwierdził, że on dziękuje za taką usługę. Kolega wymieniał zimą silnik (tylko że w modelu 2006) i cała zabawa kosztowała mniej niż 10k, a teraz na wiosnę poszła skrzynia (btw) i koszt ok. 6 koła.
      • tomek854 Re: Los klienta lojalnego 13.08.11, 23:30
        E tam. Ja mam do czynienia w pracy z dwoma różnymi ASO mercedesa. Oni najchętniej by niczego nie dotykali "to nic takiego" "te modele tak mają" "jest pan przewrażliwiony" "to normalne przy takich przebiegach" albo (jak w przypadku stuków i luzów w zawieszeniu przy przebiegu 26000 mil "to nowe auto, to normalne że musi się ułożyć" ;-)
      • sven_b Re: Los klienta lojalnego 13.08.11, 23:47
        Ale z czym jest niewiarygodny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka