Dodaj do ulubionych

świat się zmienia.Dresy też.

15.06.04, 19:10
Witam.
Już drugi raz mi się przytrafiła taka rzecz.
Usiłując się wydostać z drogi podporządkowanej w godzinie szczytu, po długim
oczekiwaniu zostaję wpuszczony do ruchu przez.....kierowcę stuningowanego
auta.W jednym przypadku był to koleś w białej "bejzbolówce" w Golfie II.
W drugim ,łysy gość w bebemce 3 M Power!
Czyżby wygląd mojej foki powodował "braterstwo" innych tuningowców?
pzdr.
Obserwuj wątek
    • mejson.e5 Ziom 15.06.04, 20:02
      Jeśli tak Cię lubią bracia tjuningowcy, to może powinniśmy się zastanowić, z kim
      się zadajemy ? ;-)

Może Twoja Foka jest chamsko stjuningowana a może "brać" stała się mniej chamska?

Osobiście wolę to drugie rozwiązanie...

Mejson
      • krakus.mp Re: Ziom 15.06.04, 21:50
        mejson.e5 napisał:

>
        > Może Twoja Foka jest chamsko stjuningowana a może "brać" stała się mniej
        chamsk
        > a?

Hmmmmmm!
        Stuningowana to wielkie słowo.
        Ma białe kierunkowskazy z przodu i z boku.Alusy "Ronal".
        Spoiler na klapie z tyłu.Nakładkę pod tylnym zderzakiem w czarnym kolorze
        wzorowaną na Vectrze GTS.Końcówkę rury (owal 120x80mm) wloskiej firmy Bosi.
        Delikatnie przyciemnone kierunkowskazy tylne i światło cofania.
        Chromowane listwy pod oknami z boku ala Vectra.Atrapa i wlot z powietrza w
        zderzaku od wersji Trend.
        Listwy na zderzakach na wzór noeszej wersji Focusa.
        Zewnętrznie to wszystko. W środku alu pedały, skrócony lewarek zmiany biegów z
        gałką od Octavii L&K.I to wsio!
        Pzdr.
        ....................................................

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20615
        Samochód na codzień _ forum prywatne.Zapraszam.
        • charlie_x Re: Ziom 15.06.04, 22:29
          krakus.mp
          >
          > Hmmmmmm!
          > Stuningowana to wielkie słowo.
          > Ma białe kierunkowskazy z przodu i z boku.Alusy "Ronal".
          > Spoiler na klapie z tyłu.Nakładkę pod tylnym zderzakiem w czarnym kolorze
          > wzorowaną na Vectrze GTS.Końcówkę rury (owal 120x80mm) wloskiej firmy Bosi.
          > Delikatnie przyciemnone kierunkowskazy tylne i światło cofania.
          > Chromowane listwy pod oknami z boku ala Vectra.Atrapa i wlot z powietrza w
          > zderzaku od wersji Trend.
          > Listwy na zderzakach na wzór noeszej wersji Focusa.
          > Zewnętrznie to wszystko. W środku alu pedały, skrócony lewarek zmiany biegów
          z
          > gałką od Octavii L&K.I to wsio!
          > Pzdr.
          > ....................................................

..8).. i w ten oto sposób uzyskaliśmy odpowiedź na w/w
          pytanie.Kurde, czy ta gałka od octavki jest faktycznie taka odlotowa?Jeśli tak
          to zaraz lecę do dilerni skody i złożę zamówienie..8)
          • krakus.mp Re: Ziom 16.06.04, 12:19
            charlie_x napisał:

.Kurde, czy ta gałka od octavki jest faktycznie taka odlotowa?Jeśli tak
            > to zaraz lecę do dilerni skody i złożę zamówienie..8)

Gałeczka jest odlotowa,to fakt.Bardzo dobrze leży w dłoni (bez skojarzeń
            proszę:)) )i fajnie się nią miesza biegami.
            W dealernii może4sz ją nabyć w cenie 200 zł !!!!!!!
            Ja nabyłem ją na giełdzie od kolesia handlującego częścimi ( nie dociekałem z
            jakiego źródła) za 20 zł razem ze skórzanym mieszkiem.
            Gałeczka jest pokryta chromem co nadaje ciekawy wygląd monotonnej czerni
            wnętrza.
            Pzdr.
        • wo_bi Re: Ziom 15.06.04, 23:34
          krakus.mp napisał:

> mejson.e5 napisał:
          >
          > >
          > > Może Twoja Foka jest chamsko stjuningowana a może "brać" stała się mniej
          > chamsk
          > > a?
          >
          > Hmmmmmm!
          > Stuningowana to wielkie słowo.
          > Ma białe kierunkowskazy z przodu i z boku.Alusy "Ronal".
          > Spoiler na klapie z tyłu.Nakładkę pod tylnym zderzakiem w czarnym kolorze
          > wzorowaną na Vectrze GTS.Końcówkę rury (owal 120x80mm) wloskiej firmy Bosi.
          > Delikatnie przyciemnone kierunkowskazy tylne i światło cofania.
          > Chromowane listwy pod oknami z boku ala Vectra.Atrapa i wlot z powietrza w
          > zderzaku od wersji Trend.
          > Listwy na zderzakach na wzór noeszej wersji Focusa.
          > Zewnętrznie to wszystko. W środku alu pedały, skrócony lewarek zmiany biegów
          z
          > gałką od Octavii L&K.I to wsio!
          > Pzdr.

no to jeszcze wory na szyby i zawsze beda Cie wpuszczac. ;)))
          • krakus.mp Re: Ziom 16.06.04, 13:31
            wo_bi napisał:

> no to jeszcze wory na szyby i zawsze beda Cie wpuszczac. ;)))

Posiadam coś podobnego do worów, tylko wielokrotnego montazu i demontażu ( na
            życzenie ).
            Na niektórych stacjach można nabyć ażurowe folie podobne do tych w roletach
            przeciwsłonecznych.Docinasz odpowiedni kawałek do konkretnej szyby i
            przyklejasz na.....wodzie.Po odsączeniu wody z folii,ta trzyma się szyby jak
            przyssana.Bardzo skuteczna ochrona przed słońcem w upały.Na dodatek chroni
            bagażnik kombiaka przed oczyma wścibskich.
            Pzdr.
            PS.
            Wczoraj miałem przegląd rejestracyjny swojego Focusa.
            Mimo 5 lat, to była tylko formalność.Zero usterek i zero problemów technicznych.
            Wszystkie podzespoły sprawne w 100%.
    • sherlock_holmes Re: świat się zmienia.Dresy też. 15.06.04, 23:05
      Moze to tylko wyjatki potwierdzajace regule? Po prostu jesli jakis tjuninkowiec ustapi ci miejsca, jest to tak rzadkie zjawisko, ze az warte odnotowania? :)

Mowiac o tuningu zapomniales o bagazniku na rowery ;) Teraz takie sa w modzie - moze to tez wplynelo pozytywnie?
      • krakus.mp Re: świat się zmienia.Dresy też. 16.06.04, 12:22
        sherlock_holmes napisał:

> Mowiac o tuningu zapomniales o bagazniku na rowery ;) Teraz takie sa w
        modzie -
        > moze to tez wplynelo pozytywnie?
        >

Hehehehe!
        Jesteś złośliwy czy robisz sobie podśmiechujki?
        Wiesz (pewnie niejeden raz widziałeś) że często przewożę rowery (swój i dzieci)
        bo często wyjeżdżam za Kraków poszaleć na nich.
        A bagażnik owszem, tani nie był i jest bardzo solidny.Nieźle komponuje się z
        autem.
        Pzdr.
        PS.
        :))))))
        • sherlock_holmes Re: świat się zmienia.Dresy też. 16.06.04, 16:42
          Hehe, raczej chodzilo mi o tych, co chca byc "trendy" i w srodku lata maja bagaznik na snowboard-a albo box na narty na dachu...
          Naprawde zaskakujaco jest duzo takich, co maja bagaznik na dachu, bo traktuja go jako "ozdobe" albo maja w dupie opory powietrza i zachowanie samochodu na drodze i nie sciagaja caly rok bagaznika - mimo ze go nie potrzebuja. To tak, jak ci, co nigdy nie ciagneli przyczepy, ale pierwsze co robia po zakupie to zalozenie haka - co najmniej tak, jakby to byl jakis niezbedny do zycia element samochodu (chyba ze planuja sie na nim powiesic :))) )
          • krakus.mp Re: świat się zmienia.Dresy też. 16.06.04, 17:16
            sherlock_holmes napisał:

> Hehe, raczej chodzilo mi o tych, co chca byc "trendy" i w srodku lata maja
            baga
            > znik na snowboard-a albo box na narty na dachu...
            > Naprawde zaskakujaco jest duzo takich, co maja bagaznik na dachu, bo traktuja
            g
            > o jako "ozdobe" albo maja w dupie opory powietrza i zachowanie samochodu na
            dro
            > dze i nie sciagaja caly rok bagaznika - mimo ze go nie potrzebuja.

Owszem, są takie snoby co szpanują najnowszymi modelami rowerów górskich i wożą
            je w weekend na bagażnikach za miasto.Parkują przed restauracjami,siadając na
            zewnątrz w ogródku i napawają się widokiem ludzi spoglądających z zazdrością na
            wspaniałe, drogie rowery.W zimie sprawa się powtarza z drogimi
            nartami.Oczywiście nie używanymi, bo po co.Przecież chodzi tylko o szpan.
            Ale co do mojego bagażnika,to sądzisz że woziłbym go dla szpanu.Zwłaszcza teraz
            jak jestem bez pracy i każdy grosz się dla mnie liczy.Więc dlaczego miałbym
            celowo spalać drogocenne paliwo w nadmiarze?
            A jak chodzi o hak,to niektórzy uważają że hak chroni w przypadku najechania od
            tyłu.Grunt to żyć w nieświadomości, jakie spustoszenie w płycie bagażnika robi
            w takim przypadku hak holowniczy.
            Pzdr./

To tak, jak
            > ci, co nigdy nie ciagneli przyczepy, ale pierwsze co robia po zakupie to
            zaloze
            > nie haka - co najmniej tak, jakby to byl jakis niezbedny do zycia element
            samoc
            > hodu (chyba ze planuja sie na nim powiesic :))) )
            >
            • sherlock_holmes Re: świat się zmienia.Dresy też. 16.06.04, 17:46
              hehe, nie nerwuj sie - tego bagaznika i tak wlasciwie nie widac - jak sie jedzie samochodem nie wybija sie znad relingow. Zobaczylem gdy ...jechalem na rowerze :)
            • mejson.e5 Zdradliwy hak 16.06.04, 17:47
              krakus.mp napisał:
              "A jak chodzi o hak,to niektórzy uważają że hak chroni w przypadku najechania od
              tyłu.Grunt to żyć w nieświadomości, jakie spustoszenie w płycie bagażnika robi
              w takim przypadku hak holowniczy."

Potwierdzam zdradliwość haka.
              Przy silnym zderzeniu przykręcony srubami ciągnie za sobą podłogę bagażnika
              wichrując ją niemiłosiernie. Poza tym obrywa czasami tylne zawieszenie.
              Tył zamiast miękko się składać dostaje siły i naprężenia w różnych, nie
              planowanych przez konstruktora kierunkach.

Tylko przy słabych uderzeniach ma się satysfakcję z większych szkód
              "przeciwnika" niż własnych.

Mejson
              • sherlock_holmes Re: Zdradliwy hak 16.06.04, 18:10
                Kidys najechal mi na tyl gosc w Fordzie Fiesta - normalna sytuacja, pijak wtoczyl sie prawie prosto pod kola tuz za skretem w lewo, ja wyhamowalem, gosc na moim zderzaku. Zderzak mi sie nawet nie porysowal, za to w Fiescie peknal zderzak, lampa, zgial sie blotnik, pas przedni i maska. Haka nie mialem, ale za to porzadny zderzak z polipropylenu, grubosci 4mm. Fiesta miala zderzak z cieniutkiego i kruchego ABS, za to pomalowany w kolorze samochodu... Wcale nie mialem satysfakcji ze to jemu sie stalo kuku, nie mnie
                • mejson.e5 Re: Zdradliwy hak 16.06.04, 18:14
                  sherlock_holmes napisał:

> Kidys najechal mi na tyl gosc w Fordzie Fiesta - normalna sytuacja, pijak wtocz
                  > yl sie prawie prosto pod kola tuz za skretem w lewo, ja wyhamowalem, gosc na mo
                  > im zderzaku. Zderzak mi sie nawet nie porysowal, za to w Fiescie peknal zderzak
                  > , lampa, zgial sie blotnik, pas przedni i maska. Haka nie mialem, ale za to por
                  > zadny zderzak z polipropylenu, grubosci 4mm. Fiesta miala zderzak z cieniutkieg
                  > o i kruchego ABS, za to pomalowany w kolorze samochodu... Wcale nie mialem saty
                  > sfakcji ze to jemu sie stalo kuku, nie mnie
                  >

Tak naprawdę?
                  Nic a nic satysfakcji ? ;-)

Przecież za blisko jechał?

Mejson
                  • sherlock_holmes Re: Zdradliwy hak 16.06.04, 18:20
                    Nie - gosc mial po prostu cholernego pecha. Obaj skrecalismy w lewo, z przeciwka jechalo sporo samochodow, gosc chcial sie przed nimi zmiescic. Nie bylo zadnego zagrozenia - ale nie mogl sie spodziewac, ze tuz za skretem ja bede musial sie zatrzymac. Tym bardziej, ze przejscie dla pieszych jest widoczne dla skrecajacych i bylo wokol pusto. Pijak wytoczyl sie z krzakow wprost na jezdnie - wiec nie bylo go wczesniej widac.
                    Jechal za mna spory kawalek wczesniej, spokojnie i bez nerowo. Na dodatek jechal z dziewczyna - niezle sie musial najesc wstydu.
                    • mejson.e5 Re: Zdradliwy hak 16.06.04, 18:26
                      A pijaczek pomaszerował dalej?

I jak zawsze winien kierowca?

W normalnym państwie taki zawalidroga choćby miał 10 lat odpracowywać, to
                      musiałby pokryć szkody.
                      A u nas - policja przyjedzie, stwierdzi "niedostosowanie do warunków jazdy" -
                      prędkości albo odległości i jeszcze mandat wlepi kierowcy.

Wolę nie czytać napisów wokół tablic rejestracyjnych poprzedników i trzymam się
                      z daleka.
                      Oby to wystarczyło...

Mejson
                      • sherlock_holmes Re: Zdradliwy hak 16.06.04, 18:46
                        Jak ochlaptus zobaczyl co sie stalo, ulotnil sie bardzo szybko. Az zaluje, bo razem bysmy go zlapali i jeszcze sprawiedliwie sami osądzili :)
                        Pieniedzy by z tego nie bylo, ale chociaz satysfakcja. A w sumie to moze i lepiej ze go nie zlapalismy...
    • typson Re: świat się zmienia.Dresy też. 16.06.04, 01:28
      pewnie razem tlukliscie gejow na paradzie w krakowie, tyle ze w tym zamieszaniu
      Ty go nie zauwazyles a on Cie tak!
      • krakus.mp Qrna ,Typson nie drażnij mnie! 16.06.04, 12:27
        typson napisał:

> pewnie razem tlukliscie gejow na paradzie w krakowie, tyle ze w tym
        zamieszaniu
        >
        > Ty go nie zauwazyles a on Cie tak!

Chłopie daj sobie siana z tą paradą.Chcesz znów wywołać burzę na tym forum?

Abyś miał jasność.
        Nie jestem gejem!
        Nie byłem na paradzie!
        Nie boję się gejów, ale ich nie lubię.
        Natomiast ich toleruję i współczuję im tej odmienności,choć pewnie wielu z nich
        jest szczęśliwymi ludźmi.
        To wszysko.
        Nie wk...j mnie takimi wpisami.
        Pzdr.
        • typson Re: Qrna ,Typson nie drażnij mnie! 16.06.04, 19:08
          To byl taki niewinny dowcip. Liczac na Twoja niekwestionowana inteligencje nie
          okrasilem go emotami typu ":D:D:D" lub ";);)" czy tez "ROTFL" tak jak w
          debilnych serialach, gdzie pseudo publika podpowiada co jest smieszne a co nie.

nastepnym razem albo powstrzymam sie od zartu albo zaznacze wyraznie, ze to
          zart, bys nie musial sie wkurwiac i obrazac

pzdr
          • krakus.mp Re: Qrna ,Typson nie drażnij mnie! 16.06.04, 21:36
            typson napisał:

> To byl taki niewinny dowcip. Liczac na Twoja niekwestionowana inteligencje
            nie
            > okrasilem go emotami typu ":D:D:D" lub ";);)" czy tez "ROTFL" tak jak w
            > debilnych serialach, gdzie pseudo publika podpowiada co jest smieszne a co
            nie.
            >
            > nastepnym razem albo powstrzymam sie od zartu albo zaznacze wyraznie, ze to
            > zart, bys nie musial sie wkurwiac i obrazac
            >
            > pzdr

O obrażaniu nie ma mowy.
            To że chciałeś zażartować,to się domyśliłem.A zareagowałem tak jak
            zareagowałem,bo już kolejny tego typu "żart" ktoś dopisuje pod moim
            wpisem.Kiedyś też ktoś napisał że "pewnie brałem udział w demonstracji i
            tłukłem gejów".
            Aby nikt nie miał więcej wątpliwości, napisałem czarno na białym jaki mam
            stosunek do spraw odmienności seksualnej.
            Mam nadzieję że Ty się też nie obraziłeś na mnie.
            Szanujmy się wszyscy wzajemnie,a nigdy nie będzie między nami konfliktów.
            Rodzą się one z takich niewinnych "żartów".
            Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka