26.04.15, 19:20
Znajomi wrzucili na FB spot wyborczy jednego z kandydatów. Nawet był zabawny, myślałem, że to jakiś kolejny kabareciarz. Ale potem ktoś mnie w jakiejś rozmowie zaczął przekonywać do głosowania na niego na poważnie.

Wiecie, że ja naprawdę myślałem, że ten facet, w jednym zdaniu postulujący intronizację Chrystusa Króla i bombę atomową dla polskiego wojska to jest jakiś kabaret?

Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: Kandydat. 26.04.15, 19:21
      W sensie, ten pierwszy znajomy to wrzucił w celach humorystycznych.
    • marekatlanta71 Re: Kandydat. 26.04.15, 19:30
      Idealny kandydat! Głosuje na niego. I nazwisko ma łatwe do wymówienia przez Amerykanów.
      • strongwaz Re: Kandydat. 26.04.15, 20:23
        "Emigranci tu jest wasz dom" - jeśli miał na myśli tych śmierdzieli co się co chwilę topią albo banderowców albo innych brudasów w chustach, to wielki ch*j mu w dupe. AMEN.
        • krakus.mp Re: Kandydat. 26.04.15, 20:49
          Słyszałem w trójce PR wywiad z tym Panem. Przyznam, że mam zamiar oddać na niego swój głos, bo mądrze gadał i kto wie, czy nie będzie czarnym koniem w wyborach.
          • tomek854 Re: Kandydat. 26.04.15, 23:17
            https://www.quickmeme.com/img/be/bee9bff331b619859a6cf8d38fa9c175dee0094314a4aaaf72f21ade1021ba72.jpg
        • tomek854 Re: Kandydat. 26.04.15, 23:18
          To są imigranci :) Jemu chodzi o mnie i Marka :)
          • marekatlanta71 Re: Kandydat. 30.04.15, 00:59
            Tym bardziej na niego głosuje.
    • rapid130 Ta kampania uwłacza inteligentnym wyborcom 26.04.15, 21:03
      Poziom bełkotu merytorycznego serwowany przez kandydatów - wszystkich! - przekracza granice wszelkiej krytyki.

Po raz pierwszy od 21 lat zastanawiam się, czy nie wrzucić głosu nieważnego.
      Przekreślonego od góry do dołu, a zagłosować dopiero w II turze.
      • mrzagi01 Re: Ta kampania uwłacza inteligentnym wyborcom 26.04.15, 21:52
        rapid130 napisał:

> Po raz pierwszy od 21 lat zastanawiam się, czy nie wrzucić głosu nieważnego.
        > Przekreślonego od góry do dołu, a zagłosować dopiero w II turze.

Ja się nie zastanawiam. Właśnie tak postąpie. W II turze też.
      • qqbek 10/10 26.04.15, 22:55
        Jak po raz kolejny słyszę, czego to kandydat nie zrobi, jak już do koryta przy Krakowskim w Warszawie się dossać mu uda, to po prostu nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.
        Jeden Komorowski jest tutaj powściągliwy (ale zapewne dlatego, że 5 lat już w kapciach tego żyrandola popilnował i wie czym to pachnie).
        Z resztą prawicowy myśliwy, specjalista od sporych gaf i faux pas, nie jest moim idealnym kandydatem. Sęk w tym, że w poprzednich wyborach miałem na kogo głosować. Teraz nie mam. Selekcja negatywna... tylko w odniesieniu do drugiej tury. W pierwszej chyba zagłosuje na Kukiza... nie, żebym się z nim zgadzał (bynajmniej - uważam, że to kolejny skrzywiony prawicowiec... tyle, że podziwiam jego idealizm, jak naiwny i głupi by nie był)... ale tym "głównym" w poprzek.
        • tomek854 Re: 10/10 26.04.15, 23:22
          > Jak po raz kolejny słyszę, czego to kandydat nie zrobi, jak już do koryta przy
          > Krakowskim w Warszawie się dossać mu uda, to po prostu nie wiem, czy się śmiać,
          > czy płakać.

Ja kurde też... Tak jak rapid napisał, obecna kampania uwłacza inteligencji wyborcy. Pierwszy raz w życiu - poza losowym przypadkiem nie dojechania na czas - nie oddałbym głosu (czy tam oddał ważny).

Komorowski mi się skompromitował swoim poparciem dla TTIP i przedszkolackimi zagraniami jak wyszło na jaw, że jednak poluje choć obiecał że nie będzie.

Z poglądów i latarnika wychodzi mi, że powinienem głosowac na Palikota, ale on się już całkiem pogubił jak dla mnie - ten jego Ruch to klasyczny przykład ilustracji cytatu "miałeś chamie złoty róg"...

Jeszcze pomyślę... A w drugiej turze to już chyba faktycznie tylko sarna z krzesłem na głowie zostaje...
          • qqbek Re: 10/10 27.04.15, 19:13
            tomek854 napisał:

> Ja kurde też... Tak jak rapid napisał, obecna kampania uwłacza inteligencji wyb
            > orcy. Pierwszy raz w życiu - poza losowym przypadkiem nie dojechania na czas -
            > nie oddałbym głosu (czy tam oddał ważny).

Ja zagłosuję. "Przeciw" a nie "za"... pierwszy raz.

> Komorowski mi się skompromitował swoim poparciem dla TTIP i przedszkolackimi za
            > graniami jak wyszło na jaw, że jednak poluje choć obiecał że nie będzie.

Mnie bardziej obchodzi to, że to jednak facet prawicy, co "Bozia, honor, ojczyzna" (w tej kolejności - niestety). TTIP na dłuższą metę (jak każde porozumienie o wolnym handlu pomiędzy podobnie rozwiniętymi gospodarczo partnerami) będzie raczej korzystne (nie neguje jednocześnie możliwości wystąpienia sporych problemów z rynkiem pracy w UE na początku - dlatego UE powinna wpierw zmusić USA do przyjęcia jednorodnych, federalnych ustaleń odnośnie płacy minimalnej... żeby nas tania siła robocza z USA nie wygryzła).

> Z poglądów i latarnika wychodzi mi, że powinienem głosowac na Palikota, ale on
            > się już całkiem pogubił jak dla mnie - ten jego Ruch to klasyczny przykład ilus
            > tracji cytatu "miałeś chamie złoty róg"...

Mamy niepokojąco zbieżne poglądy na temat Palikota. Z resztą on sam (jak go czasem widzę na Krakowskim czy w okolicach jego domu przy Archidiakońskiej) nie wygląda już tak energicznie i żywo, jak jeszcze kilka lat temu.

> Jeszcze pomyślę... A w drugiej turze to już chyba faktycznie tylko sarna z krze
            > słem na głowie zostaje...

No chyba... że doczekamy się drugiej tury Komorowski-Kukiz, albo Komorowski-Zupa Ogórkowa (względnie Komorowski-Palikot) - wtedy mogłoby być ciekawie. A tak mamy wybór między prawicą PO i narodowymi socjalistami... między źle i jeszcze gorzej.

Tyle, że dwie pierwsze pary to i tak pojedynek prawicy z prawicą... winni jesteśmy Millerowi dozgonną "wdzięczność" za to, że zarżnął lewicę tak skutecznie, że w końcu sam wystawił prawicową kandydatkę.
            • tomek854 Re: 10/10 27.04.15, 21:09
              "Przeciw" w sensie "na mniejsze zło"? Tak to ja już od lat głosuję (poza wyborami na sejmu kiedy głosowałem na Ruch Palikota w nadziei, że z tej jego zgrai ktoś się okaże sensowny i zostanie w polityce na stałe - i jak patrzę na BIedronia to warto było, mam nadzieję, że nie zapuści korzeni w tym Słupsku...)
              • bassooner Re: 10/10 27.04.15, 22:40
                taa... naprawdę Biedroń jest niezły i mądrze gada. słuchałem go ze trzy razy i aż miło było ;-)
    • mrzagi01 Re: Kandydat. 26.04.15, 21:50
      Ten pan to nie jest kabaret. To jest zwyczajny chuj na kaczych łapach (ten sam, o ile się nie mylę co osrał Miodka i Dzieduszyckiego).
      W kabarecie robi reszta tego towarzystwa.
      • bassooner Re: Kandydat. 26.04.15, 22:00
        ten dziwny grymas na twarzy i ta niepokojąca dolna warga mówi mi, że to człowiek bez skrupułów...
        • tomek854 Re: Kandydat. 27.04.15, 21:10
          Koledzy mówią, że to także scenarzysta filmów science fiction. Polecają ten, mówią, że jak się ogląda pod wódeczkę, to wchodzi prawie tak dobrze jak plan nr 9 z kosmosu! :)

www.filmweb.pl/film/Arche.+Czyste+z%C5%82o-2002-1449/descs
    • rapid130 Abstrahując... 27.04.15, 21:22
      ...chciałbym słuchać tego faceta, ale w charakterze spikera. :D Ma świetny głos do radia.
    • dr.verte A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 28.04.15, 13:58
      ...TV Publiczna ma obowiazek zapraszac do studia wszystkich kandydatow , efekty mozna
      zobaczyc tu :

www.cda.pl/video/2101376e/Grzegorz-Braun-MASAKRUJE-dziennikarke
      • krakus.mp Re: A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 28.04.15, 18:16
        Pięknie ją zagadał. :)
        Ten Gościu ma klasę i ma odwagę. Ja się zgadzam w większości poglądów, zwłaszcza co do tego obecnego rządu RP (celowo z małej litery ).
        Zareklamowaną książkę kupię, bo mnie zainteresowała.
        Na wybory idę, bo już mam na kogo oddać głos.
      • crannmer Re: A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 28.04.15, 19:23
        Orzeszku, jaki tokujacy impregnowany buc, klamca i fanatyk...

Wszystkim jego wyznawcom nalezy wspolczuc. I dac dobra terapie na nogi, bo ichni leb leczyc juz za pozno.
        • krakus.mp Re: A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 28.04.15, 21:35
          crannmer napisał:

> Orzeszku, jaki tokujacy impregnowany buc, klamca i fanatyk...

Dlatego mi się podoba. :)))
          Złodziejskie nasienia z PO, PSL, PiS i reszty powinny trafić za kraty.
          Taki gość, mając możliwość zrealizowania części haseł , pewnie by wszystkich pozamykał.
          >
          > Wszystkim jego wyznawcom nalezy wspolczuc. I dac dobra terapie na nogi, bo ichn
          > i leb leczyc juz za pozno.
          A widzisz wśród kandydatów kogoś normalnego, uczciwego, nadającego na głowę Państwa?
          Ja nie widzę.
          >
          • tomek854 Re: A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 28.04.15, 22:34
            > A widzisz wśród kandydatów kogoś normalnego, uczciwego, nadającego na głowę Pań
            > stwa?
            > Ja nie widzę.

I dlatego chcesz głosować na największego świra z nich wszystkich?
            • mrzagi01 Re: A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 28.04.15, 22:53
              Taki (a nie inny) zestaw kandydatów jest, niestety emanacją umysłowej kondycji polskiego społeczeństwa. Może zasługujemy ( w masie) na najbardziej esencjonalnego świra?
            • marekatlanta71 Re: A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 30.04.15, 01:03
              Ja na niego zagłosuje żeby potwierdzić pogląd ze Polonia z USA powinna mieć zabronione głosowanie w wyborach. Co ciekawe w tym roku ambasada RP obiecała wysłać mi papierki do głosowania pocztą. I w ten sposób po raz pierwszy od 20 lat będę głosował. Nie mogę zmarnować tej okazji i muszę zagłosować na największego idiotę. I ten wyraźnie pasuje do moich wymagań.
      • mrzagi01 Re: A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 28.04.15, 20:36
        strajk.eu/index.php?article=1266
        • tomek854 Re: A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 28.04.15, 22:42
          O, to dobre jest! :)
      • sven_b Re: A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 28.04.15, 20:54
        Ja pierdzielę niezłego Smauga to wykopaliście. Typ uwięzionego w uczelnianych murach akademickiego tarana, ale czuć, że łańcuch posługi też rżnie boleśnie. Retoryka w sam raz pod polski biznes praktykujący.
        • bassooner Re: A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 28.04.15, 22:29
          ja już się go boję! ty krakus też powinieneś ;-)
          • dr.verte Re: A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 28.04.15, 23:57
            zeby nie pisac samych zlych rzeczy trzeba przyznac (co ju ktos wczesniej wynotowal)
            facet ma swietny glos i kapitalna dykcje , moglby podkladac glos do reklam i kosic
            na tym kase
            • bassooner Re: A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 29.04.15, 10:24
              to fakt... i tego mu nikt nie odbierze ;-)
          • krakus.mp Re: A jesli komus malo Grzegorza Brauna... 29.04.15, 22:17
            bassooner napisał:

> ja już się go boję! ty krakus też powinieneś ;-)
            Dlaczego mam się go bać?
            Czego mi brakuje w jego programie wyborczym?
            Stosunku do pedofilli w Kościele. Konkretnie, do karania księży za popełnione przestępstwa.
            Bardziej należy się obawiać myszki miki w muszce. :)
            • krakus.mp Zaliczyłem 10.05.15, 20:17
              Miałem olać te wybory, bo tak naprawdę, po namyśle, stwierdziłem że nie mam faworyta.
              Braun, po kilku wystąpieniach w mediach, zaczął mnie drażnić swoim "uwielbieniem" Boga.
              Podejrzewam, że jest nieszczery a swoją udawaną wiarą chce wyrwać katolików od konkurencji wyborczej.
              Poza tym nie spodobało mi się jego podejście do spraw związanych z polityką zagraniczną.
              Z Unią źle, ale beż Unii jescze gorzej, więć chyba musimy w niej pozostać. On straszy wyjściem z Unni.
              Wieć zagłosowałem na ........
              Nie powiem. :))))
              • wujaszek_joe Re: Zaliczyłem 10.05.15, 21:27
                idźcie, skreślajcie, dalej bojkotujcie.
                cieszcie się Dudą.
                a jesienią będzie pis z "antysystemowcami"
                zachorujemy na populistów, to już pewne. tyle że nie wyciągniemy z tego wniosków.
                I tak dotąd dużo szczęścia. W ostatnich prezydenckich czy w referendum unijnym.
                • mrzagi01 Re: Zaliczyłem 10.05.15, 22:10
                  > idźcie, skreślajcie, dalej bojkotujcie.
                  > cieszcie się Dudą.
                  > a jesienią będzie pis z "antysystemowcami"

Szczerze mówiąc mam to gdzieś.
                  • wujaszek_joe Re: Zaliczyłem 10.05.15, 23:12
                    rozumiem że mieszkasz poza Polską?
                    • mrzagi01 Re: Zaliczyłem 10.05.15, 23:14
                      Mieszkam w Polsce. I to tej gorszej.
    • marekatlanta71 Re: Kandydat. 11.05.15, 01:13
      W końcu nie zaglosowalem na tego wybitnego kandydata, choc nadal uważam ze idea by Jezus Chrystus był Królem Polski jest warta poparcia (oznaczało by to jakis przewrót pałacowy i detronizację Maryji, królowej polski). Jednak zdecydowałem ze zagłosuje na inną kandydatkę, bo kobiety powinny miec poparcie a poza tym podobno miała pokazać cycki jak wygra.
      • tomek854 Re: Kandydat. 11.05.15, 04:18
        A ja nie poszedłem. Nawet się zarejestrowałem, ale jak sobie obejrzałem 20 minut "debaty" to miałem dosyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka