Dodaj do ulubionych

Pytanie o łożyska

20.12.04, 11:15
Musze zmienić łożyska tylne :( W sklepach oferują mi łożyska dwóch firm, ktorych nazwy nic mi nie mówią - jeśli ktoś ma jakies doświadczenie, prosze o info czy to badziew czy można bez obaw montować:
- polskie firmy CX
- niemieckie MGK, pakowane w Polsce

Ech, kiedyś kupowało się FŁT Iskra i było OK...
Obserwuj wątek
    • mrzagi01 Re: Pytanie o łożyska 20.12.04, 11:23
      www.cx.pl/
      tu masz o firmie polskiej. niby maja ISO i takie tam rozne....
      pozatym- kupujac polskie produkty dajesz prace
      • sherlock_holmes Re: Pytanie o łożyska 20.12.04, 11:30
        Dzięki za info :)
        Szczególnie dużo pracy dam jak będą wytrzymawać 2 miesiące :)
        W każdym razie jakby był dostawą na pierwszy montaż, nie miałbym żadnych obiekcji - ale jakość wielu polskich produktów jest, delikatnie mówiąc, dyskusyjna :( Właściwie to o MGK też nic nie wiem - i już chyba lepeij kupić polskie :)
        Ale jeśli w saknorolkach są łożyska CX, to pewno dobre :)
        www.complexmetal.com/firma_public_11sanki.htm
    • undercover_brother Re: Pytanie o łożyska 20.12.04, 18:06
      Mysle, ze CX mozesz spokojnie zakladac. Przejezdzilem na takich niezbyt duzo, bo zaledwie 20 tysiecy zanim sprzedalem auto, ale nie bylo z nimi problemow. Dodam, ze byly to jedyne poprawnie oznaczone lozyska w katalogu. To znaczy lozyska pasowaly do rocznika, marki, modelu i pojemnosci. Jesli chodzi o produkty innych firm, to tylko po numerze lozyska mozna bylo dojsc prawdy. A wiadomo - numery potrafia sie na starych zatrzec i pojawia sie problem. CX daja rade - bierz. Polskie, dobre i tanie - same plusy :).
      • sherlock_holmes Re: Pytanie o łożyska 20.12.04, 18:47
        Dzieki serdeczne! Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło :) Tzn. kogoś, kto sprawdził je w praktyce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka