krakus.mp Re: Poszukuję zdjęć 07.03.05, 20:29 Prototypów samochodów Citroen z lat 1978-1982! Konkretnie poszukuję zdjęcia Citroena powstałego chyba w Bertone,który swoją futurystyczną linią nadwozia przypominał piramidę. Miejsce kierowcy znajdowało się wyżej od dwóch pozostałych i było na środku (jak w Mc Larenie F1).Samochód posiadał bardzo stromo poprowadzoną przednią szybę w kształcie trapezu.Był koszmarnie brzydki i zarazem niesamowicie futurystyczny jak na lata 80 (początek). Kto go widział i mógłby mnie naprowadzić na ślad.Zapomniałem jego nazwy. Może nazywał się Aztec? Pzdr. Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Poszukuję zdjęć 07.03.05, 20:50 Może tu Ci pomogą. Uwielbiam tą stronę. www.designforum.pl/index.php Odpowiedz Link
bart.ez Re: Poszukuję zdjęć 07.03.05, 21:58 Citroen Karin, rok 1980 Tak na szybko kilka linków: www2.uol.com.br/bestcars/prep-inter/conc-133.htm www.conceptcars.it/europa/karin.htm www.citroen.mb.ca/citroenet/html/k/karin.htmlPozdrawiam Odpowiedz Link
bart.ez Re: Poszukuję zdjęć 07.03.05, 22:02 Jeszcze raz bo coś się przykleiło :) www.citroen.mb.ca/citroenet/html/k/karin.html Odpowiedz Link
krakus.mp :)))))) 07.03.05, 22:05 Extra! To jest to,czego szukam. dzięki stokrotne. Masz może jakieś dane techniczne? pzdr. Odpowiedz Link
krakus.mp Zaje...sta strona 07.03.05, 22:12 www.citroen.mb.ca/citroenet/html/i/inconnu.htm Warta przestudiowania. Odpowiedz Link
bart.ez Re: :)))))) 07.03.05, 22:38 krakus.mp napisał: > Extra! To jest to,czego szukam. > dzięki stokrotne. > Masz może jakieś dane techniczne? > pzdr. Niestety nie. Wogóle nie miałem pojecia o istnieniu takiego samochodu :) te strony to najciekawsze z tych co mi google wyrzuciło. Odpowiedz Link
krakus.mp Re: :)))))) 07.03.05, 22:53 Choroba.Ja próbowałem na google zadając różne hasła i g... mi wyszło.Nie mogłem utrafić tego Citroena.Może gdybym znał nazwę.:)) dzięki raz jeszcze. podoba ci się ten samochód. Z biegiem czasu nadal wygląda fajnie.I uważam że nic nie stracił na swoim futurystycznym wyglądzie. Wydaje mi się że Mc Laren odgapił ten pomysł z siedzeniami właśnie od tego modelu. pzdr. Odpowiedz Link
cracovian Re: :)))))) 07.03.05, 23:08 Ale przeciez wyraznie pisze, ze to zawsze tylko byla makieta na show; zadnych danych technicznych nie moze wiec byc. DeLorean (z powrotu do przyszlosci) przypomina mi Cytryne troszke jesli chodzi o ksztalt. Trzy lata pozniej, ale przynajmniej jezdzil i nadal go czasem na ulicy spotkac mozna: delorean-owners.org/legend/pics.html Odpowiedz Link
krakus.mp Re: :)))))) 08.03.05, 21:46 cracovian napisał: > Ale przeciez wyraznie pisze, ze to zawsze tylko byla makieta na show; zadnych > danych technicznych nie moze wiec byc. Witam. Podczas projektowania, jakieś założenia zrobiono. Wiadomo,że to makieta (studium) ale obecnie,po drobnym retuszu mogłaby zastać wdrożona do produkcji i nadal budziłaby zachwyt. Odpowiedz Link
frax1 Re: Poszukuję zdjęć 08.03.05, 23:05 Popatrzcie na zdjęcia tam jest prototyp picasso a także coś z linią boczną podobną do C4 (po lewej stronie). Jednak projekty nie są "po nic" Pozdrawiam Odpowiedz Link
charlie_x Re: Poszukuję zdjęć 07.03.05, 23:41 ..widać na tych zdjęciach jak i w którym momencie powstają nowe pomysły, coś pięknego ta stronka..8) zuważyliście to piękne coupe na bazie BX? Widać po jego tylnej części skąd pochodzi linia nadwozia XM-a..8) Odpowiedz Link
qrakki999 Re: Poszukuję zdjęć 08.03.05, 16:40 A coupe na bazie Xantii? Naprawdę niezłe, aż szkoda, że nie puscili do produkcji. Za to kierownica w Xanae (prototyp Picasso) przechodzi chyba wszystkie pomysły Citorena:) pzdr Q Odpowiedz Link