21.03.05, 20:34
Ktoś z Was kupował tu opony?Bo znalazłem tam takie oponki -D100 DAYTON-. Może
bym sobie kupił?Taki prezent Wielkanocny dla samochodu w celu przekonania go
by się zimny nie dławił.Może go przekupię.
P.S.U kogo jest jeszcze zima a kogo lato?U mnie w Lublinie, mróz.
Obserwuj wątek
    • sherlock_holmes Re: baloon.pl 21.03.05, 20:45
      Miałem w Skodzie Daytony D100. Ogólnie dobre opony za tę cenę, mają parę plusów:
      - bardzo ciche i komfortowe
      - niezłe na deszcz
      - na suchym też sprawują się poprawnie
      Ale:
      - niestety mimo dobrej przyczepności na mokrym mają dużą skłonność do aquaplaningu - wręcz trzeba dobrze trymać kierownicę przy wjeżdżaniu w głebsze kałuże
      - dosyć szybko się ścierają - chociaż wg mnie żywotność ok. 2x większa od Dębicy Vivo (za to 2x mniejsza od Michelin XT1 - ale nie ta cena)
      Wg mnie jedne z najlepszych w tej klasie cenowej.
      Nie wiem jak jest w Baloon - sam kupowałem w www.opony.com - i byłem bardzo zodowolny, a cena była nieco niższa niż w Baloon.
      PS. Jeśli masz gdzieś w pobliżu ShellAutoServ, spytaj o cenę u nich - może się okazać, że po doliczeniu kosztów wymiany opon taniej wyjdzie w Shellu.
      PS2. Kiedy znajomej poleciłem Daytony do Renault21, mało mnie po rękach nie całowała. Ma małe dziecko i miała w alternatywie kupno używanych opon za podobne pieniądze. A jednak co nowa opona to nowa...
      • dwiesciepompka Re: baloon.pl 21.03.05, 21:00
        Z tych internetowych, w baloonie Daytony sa najtańsze.Jakoś tam nie mam ochoty
        kupować Dębicy.Bo Dębice wszyscy mają,a ja nie chce tego co wszyscy.Chyba
        cierpię na jakiś snobizm dla ubogich:)
        • mrzagi01 Re: baloon.pl 22.03.05, 07:22
          w baloonie kupowalem pare razy- sa ok. dostawa bardzo szybka kurierem bez
          dodatkowych kosztow
          • sherlock_holmes Re: baloon.pl 22.03.05, 08:27
            Faktycznie, w chwili obecnej są najtańsi.
            Sam mam chrapkę na nowe gumy - spodobały mi się Uniroyale Rallye 680. W opiniach na www.opony.com maja entuzjastyczne oceny. Ciekaw jestem ile są warte...
    • marekatlanta71 Re: baloon.pl 22.03.05, 13:32
      Cxy Dayton to przypadkiem nie odrzuty Firestone/Bridgestone? Debica moze byc
      lepsza w tym wypadku.
      • dwiesciepompka Re: baloon.pl 22.03.05, 15:05
        a owszem,chyba są to te właśnie odrzuty.......ale Dayton,taka ładna nazwa...
        • dwiesciepompka Re: baloon.pl 22.03.05, 17:53

• mrzagi01 Re: baloon.pl 22.03.05, 15:22
        marekatlanta71 napisał:

> Cxy Dayton to przypadkiem nie odrzuty Firestone/Bridgestone? Debica moze byc
        > lepsza w tym wypadku.
        eeee... tak samo mozna powiedziec o Debicy ze to odpady GoodYear-a
        • pudlisko Re: baloon.pl 23.03.05, 09:29
          A widzieliście ceny na oponytanio.pl ??? I mają sporo mniej znanych marek w
          Polsce, takich jak Kumho, Toyo, Nankang, Kenda, Falken, Yokohama...
    • dwiesciepompka Re: baloon.pl 04.04.05, 19:01
      mom,przyszli sjewodnia
      ładne takie,nowe takie,fajne takie
      w czwartek wypełnilem formularz,w piątek zadzwonił pan,dzis rano drugi pan i są
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka