Dodaj do ulubionych

Ford Transit Connect

11.06.05, 23:25
Bełkot reklamowy Samaru:

www.samar.pl/index.html?__action=sec,46&rev=108

Rozwaliła mnie informacja w dziale o napędzie - trwałość silnika okreslono na 240 tys.km. Kurde, przecież dobra benzyna po takim przebiegu jest dopiero porządnie dotarta. TDI Rulez! Kup i po 5 latach wywal na złom...
PS. We środę byłem w Łodzi Astrą 1.4 60KM, która ma na silniku 380 tys.km bez remontu... Moja eks Skoda mimo prawie 200 tys. nadal nie wącha oleju - ale za to nie zapewnia "przyjemnego uczucia wgniatania w fotel gdy turbo się załączy" i nie oferuje klekotania wtrysku o ciśnieniu 2000 barów...
Obserwuj wątek
    • typson Re: Ford Transit Connect 11.06.05, 23:33
      > Rozwaliła mnie informacja w dziale o napędzie - trwałość silnika okreslono na 2
      > 40 tys.km. Kurde, przecież dobra benzyna po takim przebiegu jest dopiero porząd
      > nie dotarta. TDI Rulez! Kup i po 5 latach wywal na złom...

ja pierdole. Mam juz dosyc podawania gaznikowej primery za przyklad. Ale:

- gaznik wiec brak filtra paliwa takiego, co trzeba wymieniac jak we wtryskowych
      - olej co 15kkm
      - swiece zmienilem raz i zaluje
      - filtr powietrza co 50 tys
      - po 215 tys pobor oleju - ZERO. Kurwa (przepraszam) ale wsciekam sie, gdy
      czytam o perypetiach z nowymi autami - temu wpieprza olej, temu sie zatarlo,
      temu olej wylecial przy wyprzedzaniu a temu sie turbo spieprzylo. Czy mam
      uwierzyc w spiskowa teorie, ze auta zostaly celowo "nadpsute", by mozna bylo na
      nich zarabiac pozniej, nie tylko przy sprzedazy?
      • sherlock_holmes Re: Ford Transit Connect 11.06.05, 23:44
        Ale jeżdżąc gaźnikową Primerą, pokazujesz że nie jesteś młody i danamiczny - no i że nie jesteś trendy :)
        PS. Sorki,ale dzień mnie wymęczył i idę spać :)
        • typson Re: Ford Transit Connect 11.06.05, 23:56
          juz niestety mam zamiast super gaznikow wtryski wielopunktowe bi-vanosy, fałki,
          rzedy, cylindry, nivo, navi, srawi i same komplikacje...
          • sherlock_holmes Re: Ford Transit Connect 12.06.05, 08:04
            Fak! Zapomniałem, że po zmianie samochodów stre poszły do żyda :(
            JA nie ma bi-vanosów, za to mam (wg książki napraw, w kolejności alfabetycznej): ACP, CCP, CKP, CTS, DIS, DOHC, ECM, EGR, EOBD, EOS, EST, IACV, MAP, MAT, MIL, PCV, SDM, SRS, TPS, VGIS, VSS i jeszcze nr VIN i inne duperele.
    • undercover_brother Re: Ford Transit Connect 12.06.05, 22:53
      Ja mam cos dla przeciwnikow gazu w samochodzie, ktorzy twierdza, ze on niszczy silnik: znajomy mojego ojca (tudziez ojciec mojego znajomego :) ) ma Poldolota... rocznik bodajze '91. Auto ma grubo ponad 300 tysiecy (cos kolo 330 - 340) przejechane. Nie widzialo benzyny przez caly swoj zywot i mechanik takoz samo kontaktu z nim nie mial.
      • sherlock_holmes Re: Ford Transit Connect 12.06.05, 23:09
        No własnie - w sobotę robiłem bratu przegląd w mojej Skodzie i cholera, ten silnik od czasu jak dostał gaz, chodzi coraz lepeij :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka