Dodaj do ulubionych

Koniec GTO

22.02.06, 03:09
Szkoda. Nastepne fajne auto odchodzi (po Lincolnie LS). O dziwo na 2006 rok
jest wysprzedane. Nigdy nie osiagnelo celu zakladanego przez GM. Nie wiadomo
co go zastapi.

>Pontiac will drop the GTO this year

Jamie LaReau
Automotive News / February 21, 2006 - 10:08 am

------------------------------------------------------------------------------
--

Advertisement

------------------------------------------------------------------------------
--

DETROIT
Obserwuj wątek
    • marekatlanta71 Re: Koniec GTO 22.02.06, 04:56
      Szkoda GTO, w zamian GM oferuje nam nowego Suburbana i nowe Tahoe. Chrysler
      zauwazyl ze ludzie chca samochody z duzym silnikiem, Ford od dawna to wie a GM
      zauwazy to jak wlasnie te pojazdy wyjda z mody. Przyklad Chevroleta HHR - 6 lat
      za pozno na rynku, to samo z Tahoe/Suburban - 3 lata temu by swiecily triumfy a
      teraz trzeba na nie wielkie discounty dawac. W 2008 wejdzie na rynek nowe
      Camaro, mysle ze wlasnie wtedy moda bedzie na cos innego - prawdopodobnie na
      jakies male, ekonomiczne samochodziki - Chrysler i Ford beda mialy odpowiedni
      model w zanadrzu a GM bedzie wlasnie promowal Camaro...
    • cracovian Bez przesady... 22.02.06, 17:14
      Od poczatku (tzn. od konca 2003 roku) bylo wiadomo, ze tylko przez 3 lata ta
      juz troche starawa konstrukcja z Australii bedzie sprzedawana w USA. Sprzedali
      mniej niz sie spodziewali, ale nie zmienia to faktu, ze w 2006 mial byc koniec.

W 2008 na 90% ukaze sie nowa wersja na domowej platformie.

Moj 2004 GTO to super maszyna, lease sie konczy w grudniu i prawdopodobnie 2006
      sobie wtedy kupie i jesli zona niechetnie mi pozwoli ;-) 2006, a nawet 2005 nie
      sa jeszcze bron Boze wyprzedane. Na 2005 jest $2500, a na 2006 jest rabat w
      wysokosci $500. Mam nadzieje, ze pozniej bedzie wiecej.

A tak w ogole to GM cene MSRP na 2006 GTO opuscil - z manualem wychodzi ok.
      $31K - dla mnie nadal ciut za duzo. Za tyle moge Pilota EX-L kupic - to
      zupelnie inny woz, ale w moim rodzinnym przypadku to jest akurat konkurent #1...
    • drpawelek Re: Koniec GTO 22.02.06, 23:56
      Nie jest to niespodziewana wiadomosc. Osobiscie zaluje. Ten samochod znajdowal
      sie na mojej liscie potencjalnych zakupow - ale dopiero w drugiej polowie roku.
      W mojej okolicy GTO sa jeszcze u dilerow. Ciekawe, czy beda w lipcu?
      • cracovian Re: Koniec GTO 23.02.06, 01:05
        Jesli do portu ostatnia partia 2006 dotrze w czerwcu to i nawet w grudniu kupe
        ich znajdziesz. Ja tez wtedy bede szukal. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale
        jest jeszcze pare setek "nowych" 2004 do sprzedazy, a o 2005 to nawet nie wspomne...
        • drpawelek Re: Koniec GTO 23.02.06, 02:16
          Zobaczymy - moj lease konczy sie we wrzesniu, chociaz samochod moge oddac juz w
          maju. Wszytko zalezy od tego, czy dostane dobra oferte. Wtedy powaznie pomysle o
          GTO, 9-3 aero (moze cabrio?)lub 9-5. Jezeli nie - to jest tyle innych samochodow
          do wyboru.
          • cracovian Re: Koniec GTO 23.02.06, 04:07
            Mysle, ze w przeciwienstwie do wiekszosci samochodow (a szczegolnie
            amerykanskich) GTO utrzymuje i bedzie utrzymywal b. dobra wartosc. Mozesz
            mojego 2004 GTO w grudniu kupic za ~$21K. Nie powinien miec wtedy wiecej niz 14
            tys. mil, pulse red special edition; mniej niz 800 sztuk wyprodukowano. Fajny
            woz, ale dla mnie z rodzina na karku robi sie troche niebezpieczny. Tak jak
            wspomnialem Pilot a takze Mazda6 kombi to bedzie dla 2006 GTO niezla
            konkurencja. Mazde ze wszystkim za $23K mozna kupic.
            • drpawelek Re: Koniec GTO 23.02.06, 07:04
              Ja sobie bede mogl swojego saaba 9-3 z przebiegiem 16tys. mil i w idealnym
              stanie kupic we wrzesniu za 16k$. Tylko, ze to raczej nie wchodzi w rachube, bo
              nie kupuje uzywanych samochodow :-)
              • cracovian Re: Koniec GTO 23.02.06, 16:40
                Ja tez swojego nie kupie, bo moglem go od razu za $22K nowego kupic :-) A tak
                lease mnie kosztuje $120/miesiac - w wiekszosci rent charge czy jakos tam. Taka
                okazja niestety mi sie pewnie nie zdarzy choc i ja i zona teraz mamy GM card to
                moze jakis fajny rabacik nam w grudniu podrzuca. Na GTO bylo wtedy $5K z choc
                mialem uzbierane doslownie tylko $5... Dorzucilem $5.5K normalnego rabatu plus
                dodatkowa promocje na lease i tyle wlasnie wyszlo (!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka